Greşelile la mesele cash. Ce trebuie să eviţi

2022-01-05 11:03:00 2,3k 0

Greşelile la mesele cash pot fi uşor de evitat, dacă respecţi un set de reguli. Secretul e să înveţi să evoluezi consistent şi să nu cazi în propriile capcane. Mai ales la mizele mici, la care voi face referire. Pentru că cei mai mulţi dintre noi alegem să jucăm pe ring în general micro poker, erorile la care mă voi raporta sunt extrem de prezente în jocul începătorilor. Profesioniştii ştiu cum să se ferească de ele.

Marea problemă a celor aflaţi la început de drum e că sunt predispuşi la o serie de greşeli. Cei mai mulţi nici nu le conştientizează, li se pare totul natural şi persistă în a se amăgi. Mă refer la erorile la mesele cash care pot fi uşor de "driblat", cu disciplină şi un set solid de norme.

Din experienţa mea, am selectat mai jos greşelile la mesele cash care apar cel mai des.

Joacă la cea mai bună cameră de poker din lume cu un bonus de bun venit de până la 600$!

Operatori cu camere de poker legale în 2022
PokerStars
PokerStars
Joacă acum la PokerStars Sports România!
888Sport
888Sport
Încasează acum la 888Sport 100% până la 600RON + 60FREESPINS
Unibet
Unibet
Încasează la Unibet un pariu fără risc de 300RON + 150FS în Burning Hot!
NetBet
NetBet
Încasează la Netbet 20RON fără depunere + 100% până la 500RON
PublicWin
PublicWin
Încasează bonusul PublicWin de 210% până la 2100RON

 

 

Greşelile la mesele cash: jocul prea loose

Primul pas în poker pentru cei mai mulţi este să învețe cum să fie mai selectivi cu privire la ce mâini aleg să joace. În special la mizele mici, întâlnim oameni care joacă prea multe cărţi pentru a avea vreodată succes. Pur şi simplu, matematica e împotriva lor, independent de skill-urile post-flop.

Din punctul meu de vedere, la o masă cash de 6 persoane, ar trebui să participi la aproximativ 20% din mâini. Altfel, pleci la drum cu o serie de cărţi prea slabe, care nu se pot completa în ceva puternic. Într-un ring complet (9 sau 10 jucători), procentul scade: eu particip la sub 15% din mâinile care îmi sunt împărțite. În majoritatea cazurilor, să evoluezi mai des de atât înseamnă să te expui. Şi, în consecinţă, să pierzi pe termen lung.

 

Jocul mult prea tight

Întotdeauna trebuie să existe un echilibru. Spun asta pentru că una dintre greşelile la mesele cash e reprezentată de faţa cealaltă a monedei; se trece în extrema opusă şi se evoluează mult prea tight.

Dacă joci online, vei vedea adesea jucători care evoluează în mod evident la mai multe mese și doar așteaptă cărţile premium. Unul din motivele pentru care o asemenea abordare reprezintă o strategie slabă per ansamblu este că pierzi o serie de momente oportune în care poţi lua valoare cu mâini greu detectabile. Renunţi, practic, la o serie de cărţi din range care ţi-ar aduce un profit excelent.

Dar, de asemenea, cu un joc mult prea tight devii o țintă foarte ușoară pentru orice jucător solid. El înţelege tactica ta şi va ieşi din confruntările în care tu apelezi la bet. În rest, te va bluffa, va da raise-uri mari, ştiind că tu ai un range mult prea strâns cu care răspunzi. Evoluează tight, dar nu exagerat de tight!

 

Greşelile la mesele cash: evoluţia prea pasivă

Un alt lucru pe care îl observ în mod obișnuit la jucătorii pe mize mici e că joacă prea pasiv. Prin asta vreau să spun că nu pariază sau cresc suficient. Ei devin agresivi doar în momentul în care au completată o mână (nuts sau o combinaţie foarte mare).

Unul dintre cele mai mari secrete pentru o strategie de poker câștigătoare este capacitatea de a fi agresiv și în momentele în care nu ai o mână premium. Adversarilor le va fi mult mai greu să joace împotriva ta, iar tu vei câştiga o serie de poturi fără showdown.

Agresivitatea e cheia atât la mesele cash, cât şi în turnee, foloseşte-te de ea în mod constant. Dincolo de victoriile aduse, îţi creezi şi o imagine la masă.

 

Agresivitatea exagerată

Ca şi mai sus, când am privit în oglindă jocul loose vs cel tight, şi aici există o altă parte a monedei. Mulți oameni fac greșeala de a fi prea agresivi, abordează o strategie la 180 de grade faţă de cea de mai sus.

De exemplu, destui apelează la three bet pre-flop cu peste 10% din mâini. Ceea ce e de multe ori sinucidere. De asemenea, am văzut jucători care merg pe C-bet pe flop în peste 80% din timp.

Să împingi agesivitatea prea departe e o eroare fundamentală; orice jucător decent și analitic poate exploata cu ușurință această tendință a ta. Adversarii de valoare te vor pândi şi vor exploata la maximum slăbiciunile tale. Pentru că jucând atât de agresiv, de prea puţine ori vei avea şi justificare în cartea deţinută. Fii agresiv, dar ia piciorul de pe pedala de acceleraţie când situaţia o cere. Altfel, vei sfârşi într-un singur mod: pierzând fise şi, implicit, bani.

 

Limpul la mesele cash

Un alt obicei vechi care moare greu pentru unii oameni este nevoia de a limpa. Ce înseamnă? Cmpletarea pre-flop a sumei aferente big blindului. Cu alte cuvinte, încerci să vezi boardul fără a face un bet, doar completezi suma minimă impusă de deschidere.

Din punctul meu de vedere, în 2017, ar trebui foarte rar să apelezi la o asemenea abordare într-un joc cash. Niciun jucător profesionist de poker nu merge pe limp cu regularitate.

Motivul este simplu. Sunt prea mulţi jucători agresivi, care vor prelua controlul mâinii şi te vor face să foldezi. Vei pierde multe fise încercând să vezi un flop la preţ redus. Mult mai indicat mi se pare să ridici tu miza şi să devii agresorul, e o strategie mult mai profitabilă.

Există totuşi unele momente în care limpul în poker poate fi şi varianta corectă. Dar trebuie să iei în calcul mărimea stack-urilor şi poziţia, stilul celorlalţi jucători şi imaginea ta.

 

Deschide cont și joacă la camera de poker online recomandată de PariuriX.com!

 

Greşelile la mesele cash: Call-ul la re-raise din afara poziţiei

O altă greșeală pe care mulți jucători începători o fac este să răspundă la three bet-uri din afara poziţiei cu mâini slabe. Mâini marginale ca perechi mici (5-5) sau cărţi conectate (A-9 suited sau J-10) sunt extrem de periculoase în asemenea situaţii.

Poţi să dai call în faţa unui agresor cu asemenea cărţi de start din poziţie, deoarece este mult mai ușor să câștigi potul atunci când ai avantajul de a acționa ultimul. Dar dacă apelezi în mod regulat la call când cineva vine cu un three bet, eşti departe de a fi într-o situaţie ideală. În 90% din situaţii pleci în spate şi, pe termen lung, arunci literalmente banii pe fereastră.

În concluzie, pentru a avea succes la mesele cash la nivel micro, trebuie să dezvolţi o strategie solidă, care să evite greşelile. Ar trebui să joci relativ tight, dar agresiv și să conştientizezi total puterea poziției în poker. De asemenea, trebuie să ai în general un plan clar când te implici într-un pot. Încearcă să laşi cât mai puţine variabile la voia întâmplării.

CARE SUNT GREŞELILE LA MESELE CASH PE CARE TU LE-AI COMIS CEL MAI DES?

 

Te-ar mai putea interesa și:

Autor

Sunt cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 8 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankroll-ul, câștigurile, dar și... citeste mai mult