Cum să joci un set pe flop împotriva mai multor jucători. Greșeala pe care o comit cei mai mulți

2020-01-15 09:50:00 1,4k 0

Cei mai mulți preferă să joace un set lovit încă din flop slow, temându-se că manifestarea agresivității atât de devreme în mână va avea drept consecință câștigarea potului acolo și, în consecință, prea puțină valoare în raport cu puterea mâinii. În general așa trebuie procedat, însă există cazuri în care trebuie să fii agresiv și chiar să îți împingi toate fisele după apariția primelor trei cărți comune. La un astfel de exemplu ne vom raporta azi.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Cadrul general

Set miningul este o strategie utilizată de toți în jocul de no limit hold'em. Aceasta se referă la plătirea unui preț corect pre-flop, cu o pereche mică sau medie, având ca scop prinderea de trei bucăți după ce primele trei cărți sunt coborâte de către dealer. O asemenea mână e greu de detectat de către adversari, astfel că te aduce într-o situație ideală, în care poți juca pentru întregul stack al oponenților.

Să lovești un set din flop e o situație ideală, însă strategia de după diferă, în funcție de mai multe variabile. În teorie, dacă ai un singur adversar în față, e de preferat să apelezi la slowplay, oferindu-i adversarului prilejul să bluffeze sau să creadă că nu deții o mână puternică. O astfel de capcană întinsă îți va aduce pe următoarele străzi o serie de beneficii.

Dar există situații în care slowplayul nu e varianta corectă atunci când deții un set. La un astfel de exemplu ne vom îndrepta atenția în prezentul articol, pentru a identifica unde greșesc cei mai mulți și de ce manifestarea agresivității din partea ta se justifică pe deplin.

Mai mulți adversari în pot și un draw de culoare

Să presupunem că ești fie la o masă cash, fie într-un turneu. Un jucător din UTG limpează, un adversar din middle position face un bet standard de 3XBB, iar cutoff-ul și cel din hijack decid să plătească. Din button, tu deții 7-7, o mână care în aceste condiții justifică total callul. Ai un preț excelent, într-un pot care poate crea o serie de probleme pentru adversari. Dar, mai important, ai și poziție în raport cu toți opozanții de la masă.

Să ne imaginăm că flopul coborât de dealer este 2 treflă, 7 cupă, A cupă. Lovești setul și tentația va fi să îți ascunzi puterea mâinii. Nimic mai greșit.

Să spunem că cel din middle position merge pe un continuation bet, într-un pot în care se află în total patru persoane. Pe lângă faptul că, printr-un call al nostru am putea să oferim șansele altui participant în mână să vadă un turn cu un draw de culoare, un alt lucru trebuie avut în vedere înainte de a decide dacă e bine sau nu să mărim.

Lucrul care trebuie să te intereseze cel mai mult în astfel de situații e legat de rangeul adversarului care a jucat rolul de agresor inițial atât pre-flop, cât și odată cu apariția cărților comune. Într-un pot de patru persoane, e aproape imposibil ca acesta să își mascheze C-betul într-un bluff. Ca atare, rangeul lui se micșorează exponențial. Raiseul din middle position, după ce un adversar a limpat, îi reduc mult posibilele mâini. Concret, el va avea în peste 90% din cazuri una din următoarele combinații: K romb - Q romb, A-K, A-Q sau A-J. Tu domini acel range, dar cartea deținută de celălalt îl va face aproape întotdeauna să plătească un re-raise al tău. E pur și simplu prea bună pentru a renunța la ea.

În consecință, din toate punctele de vedere un re-raise aici se justifică din partea ta. Chiar dacă îți vei trăda puterea mâinii, celălalt are un range ușor detectabil și o carte prea bună încât să renunțe la ea din flop. Dacă mergi doar pe varianta call în această situație, oferi pot odds celorlalți cu un eventual draw de culoare. Dar, mai important, apariția celei de-a treia cupe, pe turn, ar putea omorî acțiunea. Agresorul inițial va suspecta pe bună dreptate că ai fi putut sta pe un draw de culoare și va fi mult mai prudent. În schimb, o agresivitate pe flop va lua foarte multă valoare de la adversar încă de la începutul mâinii. În plus, completarea drawului de culoare nu îl va mai speria atât de mult pe oponent. Doar ai mers pe re-raise pe flop, e puțin probabil să fi optat la un asemenea play cu un draw de culoare. În consecință, se creează premisele pentru obținerea unui value bet pe una din ultimele străzi.

În concluzie, deși mulți preferă să evolueze slowplay cu un set completat din flop, în situațiile în care joci împotriva mai multor adversari și mai ales dacă există un draw de culoare, trebuie să mixezi. Fii agresiv la timp, astfel încât să obții valoare maximă de la oponenți. Nu te teme chiar să împingi all-in, rangeul jucătorului din middle position e suficient de bine conturat astfel încât să fii aproape sigur că te va plăti, crezând că e în față.