5 greşeli comise de începători în jocul de poker. Cum să profiţi de ele

2020-01-16 10:50:00 2,4k 0

poker.jpg

Aşa cum am explicat în articole anterioare, orice începător poate să se familiarizeze cu jocul de poker evoluând mai întâi la nivelurile mici, acolo unde nu este nevoie să investeşti sume de bani care să îţi afecteze bugetul.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A ÎŢI TESTA ABILITĂŢILE LA MASA DE JOC!


Respectând cu stricteţe bankroll managementul, poţi în timp să creşti şi să ai ambiţii mai mari, însă niciodată nu trebuie să "arzi" etapele, considerând că ai ajuns la un nivel superior. Toate deciziile trebuie să fie dictate de managementul banilor şi de precauţie, doar aşa vei reuşi să te ridici deasupra celorlalţi.

În articolul de faţă îţi vom oferi câteva sfaturi de care să ţii cont, doar că de data aceasta ele nu au legătură cu jocul tău. Vom încerca să identificăm ce greşeli fac cei mai mulţi dintre adversari la jocurile pe mize mici, astfel încât să profiţi la maximum de erorile lor.

1. Sunt prea loose

Să fii loose nu este neapărat un lucru rău, mulţi jucători de top având un astfel de stil şi reuşind să aibă rezultate excelente. Doar că la nivelurile mici, acest stil loose este sinonim cu un gambling extrem. Cei mai mulţi dintre opozanţi vor da limp/call fără nicio problemă cu mâini care pot fi dominate, din early position. De asemenea, vor plăti call/raise-uri sau re-raise-uri cu mâini extrem de slabe. În general, au tendinţa să plătească mult prea multe mâini, vor merge până în pânzele albe pe draw-uri sau pe top pair, chiar dacă nu au un kicker decent.

2. Nu ştiu să ia valoare pe mâinile puternice

Într-o proporţie covârşitoare, la acest nivel, nu există un plan de a paria pe fiecare stradă bine pus la punct. Oponenţii sunt, în general, prea pasivi şi încearcă mult prea des slow play-uri, mai ales dacă au o carte foarte bună. Ca atare, jucătorii cu experienţă pot vedea gratis sau ieftin un turn sau river salvator, pentru că agresivitatea e la minimum. În plus, pariul pentru valoare este o necunoscută, de multe ori asistând pe river fie la o continuare a slow-play-ului, fie, mai degrabă, la un over bet, prin care se vrea să se recupereze ce s-ar fi putut câştiga anterior.

3. Nu sunt atenţi la adversari

Jocul lor se rezumă la mâinile în care sunt implicaţi. Dacă nu iau parte la un pot, atenţia lor se va canaliza pe orice altceva, dar nu pe ce este esenţial. Nu sunt atenţi la erorile comise de ceilalţi şi nu încearcă să le înţeleagă stilul de joc, astfel încât ulterior să îi prindă în capcane. Ca atare, nu trebuie să fii foarte îngrijorat de imaginea pe care o ai la masă, pentru că adversarii nu internalizează astfel de informaţii.

4. Oferă implied odds excelente

Împotriva unor astfel de adversari - pasivi şi care nu înţeleg forţa jocului din poziţie - vei avea oportunitatea să utilizezi connectori suited la un preţ scăzut. Lucru care îţi dă o echitate excelentă şi implied odds. Pentru că, atunci când vei "lovi" o culoare, de exemplu, vei fi plătit suficient de bine cât să se justifice banii investiţi anterior, pe celelalte străzi.

5. Au un range de mâini greu de prezis

Nu există o logică foarte exactă a mâinilor de start pe care astfel de adversari le folosesc. De cele mai multe ori merg pe fler, fără a ţine cont de poziţie. Faptul că joacă un range mare de mâini îl face pe un astfel de adversar impredictibil, dar doar până la un anumit punct. În momentul în care începe să ceară mult nu mai este nimic care nu poate fi pronosticat în evoluţia sa. Fii sigur că este pe o mână mare, pentru că, procentual, bluff-urile la acest nivel sunt mult mai rare.

În baza acestor patternuri din jocul adversarilor şi a erorilor comise de aceştia, poţi să îţi construieşti o strategie câştigătoare. Cunoaşte-ţi adversarii şi evoluează astfel încât să îi prinzi în capcane şi să obţii maximum din confruntările cu ei.