Semnalele că trebuie să spui "stop" în poker

2020-03-19 10:26:00 1,8k 0

Mulți jucători ignoră semnalele evidente pe care le primesc la masa de poker și cad în capcane ușor de evitat. Ashley Adams, un jucător profesionist de poker din SUA și un excelent teoretician al hold'em-ului, a identificat câteva semnale care ar trebui să îți spună "stop".

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

De ce să te expui la situații pe care nu le poți controla și să îți riști stack-ul în momente în care ai alternative de a limita la minimum pierderile? Să îi dăm cuvântul unui profesionist, care ne va învăța cum să nu ignorăm indiciile clare că ar trebui să nu mergem mai departe.

Învață din greșeli rapid

"Îmi amintesc când mi-am cumpărat prima mașină. Eram student. Am lucrat primele opt săptămâni din vacanța de vară, economisind bani pentru că voiam să conduc. Cu viteză.

A doua zi după ce am încetat să lucrez, cu cinci săptămâni înainte de reluarea cursurilor, am plecat și am condus de-a lungul Statelor Unite. Un polițist local m-a tras din prima zi pe dreapta pentru că mergeam cu 50 mile pe oră într-o zonă cu limită de 30. Era primul meu semnal că trebuie să spun stop vitezei. Mi-a spus frumos că ar fi putut să-mi ia carnetul, dar că scap doar cu o amendă. Dar acest episod nu mi-a schimbat percepția. A mai fost nevoie de șase amenzi, două suspendări de carnet și o revocare a asigurării pentru mașină pentru a mă potoli.

Mulți jucători de poker au același drum. Ei încep să joace prea loose, citesc apoi o carte sau două și devin foarte tight, pentru ca apoi să învețe despre importanța agresiunii și să înceapă să participe la turnee. Din nefericire, mulți nu învață lecțiile importante de echilibru, de agresiune selectivă până când nu ajung să își distrugă bankrollul de mai multe ori.

Penru ei spun aceste vorbe, dar și pentru alții, care ar putea dori să ia exemplu aceste lecții înainte de a deveni faliți. Învață să recunoști semnele de stop în poker. Ele nu îți spun că nu ar trebui să fii agresiv, ci că sunt situații care îți dau de gândit, care te îndeamnă să continui cu prudență în mână, dacă nu ai puterea să dai fold în situații care nu sunt ideale.

Iată câteva exemple de "semnale de stop poker" dintr-un joc de $ 1 / $ 2, la care participă o mulțime de jucători medii sau slabi. Pentru o mai bună înțelegere, presupunem că toți jucătorii implicați în mână încep cu stackuri de 300 $.

O carte peste perechea ta premium apare pe flop

Ai Q cupă - Q romb în cutoff. Trei jucători limpează, apoi ridici la 15 $. Doi dintre limperii din fața ta plătesc.

Flopul este A treflă - 7 pică - 5 romb. Primul jucător pariază 35 $. Următorul jucător foldează iar acțiunea ajunge la tine. Adevărat, el poate să bluffeze. El poate presupune că nu ai un as, face bet pentru a reprezenta unul, astfel încât să te determine să foldezi. Dar, de cele mai multe ori, pariul său indică faptul că a lovit un as, caz în care ești foarte dominat. Dacă pui în balanță faptul că în pot mai era un jucător, șansele ca oponentul să încerce un steal scad. Vezi semnul de oprire? Respectă-l.

Dacă te gândești la alte lucruri și poți ajunge la concluzia că este rentabil să faci un play, atunci poți chiar să vii cu re-raise. Dar, mai întâi, ține seama de semnul "stop".

O pereche apare pe flop, după ce ai ridicat din UTG

Deții 10 pică - 10 romb și ridici preflop, din early position. Un jucător plătește, iar flopul este Q romb - Q treflă - 7 cupă. Vezi semnul de stop? De ce să pariezi din nou în această mână? Lași deschisă oportunitatea ca el să vină cu un three bet. Nu vei ști unde te afli și vei fi out of position în întreaga mână.

Da, adversarul tău te poate bluffa cu nimic. Dar, chiar dacă îl bănuiești că va fi agresiv, un check al tău pe flop este mult mai bun. Poți plăti și îi vei da senzația celuilalt că tu ești cel caare întinde o capcană.

Flopul aduce trei cărți de aceeași culoare

Fie că ai crescut pre-flop sau ai dat call din poziție târzie, fie că ai alt motiv pentru a juca mâna, dacă apar trei cărți de aceeași culoare nu ar trebui să mergi mai departe decât dacă:

  • ai asul de culoarea celor trei cărți;
  • ai două perechi sau set.

Există prea multe moduri în care cu orice altă combinație de cărți vei fi mult în spatele rangeului celorlalți. Jucătorii sunt tentați să semi-bluffeze aici pentru a reprezenta culoarea. Dar o fac de obicei cu o carte din acea suită, pentru a avea echitate. Acest lucru nu te pune într-o situație prea bună, chiar dacă adversarul încearcă un semi-bluff. Plătirea unui bet aici din partea ta fără cel puțin o șansă de flush maxim sau cu cel puțin două perechi este de obicei o eroare. Pentru că te lași angrenat într-o mână în care, posibil orice carte va veni, nu te va ajuta.

Când să spui stop pe river

În urma unui jucător care a limpat din UTG, ridici la $10 din middle position și primești call atât de la blind-uri, cât și de la jucătorul care a completat doar blindul. Din nou, amintește-ți că fiecare dintre voi are aproximativ 300 de dolari la începutul mâinii.

Flop-ul vine K romb - J romb - 5 trelfă. Pariezi din nou, de această dată 25 de dolari și doi jucători dau call. Turnul este 10 pică. Ridici la $70 și ambii adversari plătesc. Riverul - A pică - îl face pe primul dintre jucători să meargă all-in cu $200. Al doilea plătește, iar ție îți rămână o singură variantă: să foldezi, deși ai cele mai mari două perechi. 

Pariurile mari pe river sunt făcute în mod regulat de către adversarii mai slabi chiar și cu mâini care nu sunt foarte puternice. Te poți gândi că cel care a shovat primul a avut un draw de culoare necompletat, de exemplu. Cu toate acestea, este foarte greu de crezut că nici oponentul care a plătit nu are o damă, care i-ar oferi chinta. Ai văzut semnalul, acționează în consecință".

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi