Deep Water Hold'em, un nou format de poker, oferit de Pokerstars

2020-01-16 09:10:00 1,3k 0
 
Pokerstars îți oferă un nou format de poker - Deep Water Hold'em -. Este un joc de cash care se desfășoară la o masă de 6 și care se ghidează după regulile Texas Hold'em post-flop. Diferențele apar înainte de împărțirea cărților: există anteuri în creştere atunci când o mână nu ajunge la showdown şi există un giant blind, care se adaugă la clasicele small blind și big blind.
 
Dacă ești familiarizat cu Texas Hold’emul, Deep Water Hold’em este uşor de învăţat şi plin de acţiune, dar aduce schimbări în abordare, ca urmare a noutăților care apar înainte ca jucătorii să își vadă cele două cărți.
 

Regulile Deep Water Hold’em

 
La începutul fiecărei mâini, fiecare jucător plasează un ante. Valoarea anteurilor pentru o anumită mână este în funcţie de mâinile anterioare împărţite la masă:
 
  • Dacă mâna anterioară a ajuns la showdown, anteul este resetat la valoarea sa cea mai mică;
  • Dacă mâna nu a ajuns la showdown, valoarea anteului creşte (până la o valoare maximă, de patru ori mai mare decât cea inițială);
 
În plus, jucătorul aşezat în partea stângă a Big Blindului plasează un al treilea blind, care se numeşte Giant Blind. Acesta are valoare dublă faţă de Big Blind.
 
Mâna se joacă apoi conform regulilor Texas Hold’em, cu runde de pariere pre-flop, flop, turn şi river.
 
În măsura în care sunt doar doi jucători implicați la masă (heads-up), jucătorul din poziţia buttonului va plasa un Big Blind şi adversarul său va plasa un Giant Blind. Nu vom mai avea de-a face, așadar, cu un small blind. 
 

Limită ante în Water Hold'em

 
Valorile posibile ale anteurilor sunt stabilite şi afişate în colţul din dreapta-sus al eranului. Valoarea maximă a anteului este limitată pentru fiecare miză şi nu poate depăşi Big Blindul.
 
De exemplu, la un nivel de blinduri de $0.25.$0.50/$1, valoarea anteurilor începe de la $0.10. Dacă mâna respectivă nu ajunge la showdown, în următoarea mână vom avea ante de $0.20. Valoarea maximă a anteurilor poate ajunge la maximum de patru ori valoarea inițială.
 

Cum poți juca Deep Water Hold’em?

 
Pentru a începe să evoluezi la o masă Deep Water Hold’em, tot ce trebuie să faci este să alegi jocul şi miza pe care doreşti să le joci şi programul de joc îţi va găsi un loc la masă. Dacă nu există un loc disponibil, vei fi plasat pe o listă de aşteptare.
 
Poate exista un număr minim de mâini pe care trebuie să le joci înainte de a putea sta în Sit Out sau de a părăsi masa, fără a deveni pasibil de o penalizare legată de timp. Penalizările legate de timp sunt cumulative şi ar trebui să aibă rar impact asupra majorităţii jucătorilor. Acestea sunt stabilite pentru a descuraja jucătorii să încerce să-şi aleagă locul la masă prin aşezarea şi părăsirea unui număr mare de mese (până găsește o masă unde consideră că poate face bani mai mulți, ca urmare a valorii adversarilor).
 
Pokerstars oferă mese cash care se desfășoară după regulile Deep Water Hold'em pe 8 niveluri diferite de buy-in: de la 15 dolari, până la 3000 de dolari.
 
  • Buy-in $15 - blinduri $0.02/$0.05/$0.10 - ante $0.01 --->> $0.04  
  • Buy-in $30 - blinduri $0.05/$0.10/$0.20 - ante $0.02 --->> $0.08  
  • Buy-in $75 - blinduri $0.10/$0.25/$0.50 - ante $0.05 --->> $0.20  
  • Buy-in $150 - blinduri $0.25/$0.50/$1 - ante $0.10 --->> $0.40  
  • Buy-in $300 - blinduri $0.50/$1/$2 - ante $0.20 --->> $0.80  
  • Buy-in $750 - blinduri $1/$2.50/$5 - ante $0.50 --->> $2  
  • Buy-in $1,500 - blinduri 2.50/$5/$10 - ante $1 --->> $4  
  • Buy-in $3,000 - blinduri $5/$10/$20 - ante $2 --->> $8

Strategia în Water Hold'em

Schimbarea de abordare a unei mese Deep Water Hold'em va fi mult diferită față de una care se joacă după regulile Texas Hold'em. Vor fi mult mai multe fise în joc pre-flop, ceea ce se traduce în poturi mult mai mari la fiecare mână.
 
La o primă vedere, jocul din button, poziția ideală la orice masă de poker, va fi mult diferit în Deep Water Hold'em. Asta pentru că, după tine, vor fi trei jucători care vor acționa, nu doi, cum se întâmplă de obicei (small blind și big blind). În plus, mulțimea de jetoane strânsă va schimba dinamica mesei, astfel că sfatul nostru e să fii mult mai tight în momentele în care evoluezi din poziția de button.
 
În egală măsură, jucătorii aflați în blinduri, în special giant blindul, va trebui să se apere mult mai des. Altfel, pe termen lung, va ceda prea multe fise fără luptă. 
 

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi