Set Poker - în ce constă și la ce să ai grijă când cumperi

2022-08-09 13:25:58 180 0

Unul dintre cele mai cunoscute jocuri de cărți din toate timpurile este Poker-ul, care în ziua de astăzi se regăsește sub diferite forme. Deși nu se cunoaște o dată aproximativă a primei variante care a apărut, cert este că face parte din viața oamenilor de sute de ani. 

Chiar dacă versiunile sale au venit cu câteva modificări asupra regulamentului și formatului general, există câteva caracteristici care sunt păstrate și comune între toate acestea. În următoarele rânduri ai o listă a obiectelor care nu trebuie să lipsească din niciun Poker set.

Deschide cont și depune la PokerStars 10$ pentru a primi jocuri gratuite în valoare de 50$!


1. În ce constă un set Poker complet & jetoane poker valoare

Primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere când vorbim despre truse de Poker este obiectul care reprezintă creditele. Micile jetoane, știute și că chipsuri Poker sau că fise poker, reprezintă bugetul pe care îl ai pentru sesiunea în care te înregistrezi. Acestea pot să varieze din punct de vedere al culorilor, cele mai des întâlnite fiind într-un set roz, mov, galben, portocaliu și negru. Însă, există și unele roșii, verși, albastre, negre, albe.

Chiar dacă pe parte cromatică nu există o regulă, în majoritatea cazurilor, jetoanele de Poker au cam aceleași valori standard. Ele pot să pornească de la 0.50 credite și să ajungă până la 5.000 o fisă. Acest lucru depinde și de versiunea pe care o joci, și de locul în care faci asta. Când vorbim de valoare jetoane poker, se stabilește în avans ce valoare să aibă fiecare fisă de poker, în funcție de culoare. 

  • Dacă ai o partidă acasă, puteți să stabiliți împreună care sunt miza minimă și miza maximă. 
  • Dacă joci la un cazino, fizic sau virtual, valoarea mizei este deja stabilită și ești forțat să te folosești de chipsurile Poker care îți sunt date.

Un alt element important în jocul de Poker este masa. La operatorii licențiați din offline și online, vei observa că pot exista diverse aranjamente, în funcție de versiunea pe care o alegi. Cele mai multe diferențe țin de amplasarea cărților, de unde se plasează fisele de Poker, dar și de unde poate deler-ul să aranjeze partea sa. 


2. La ce să ai grijă când achiziționezi unul sau mai multe seturi de Poker?

Există mai multe seturi Poker pe care le poți achiziționa, iar alegerea acestuia ar trebui să depindă de câțiva factori. În principal, ar fi ideal să ai în vedere care sunt jetoanele pe care le conține, dacă au o paletă cromatică pe gustul tău, dacă au valori suficient de diverse sau în categoria care te interesează (mai mici, până în 500 credite, peste 1000 credite). 

Un alt aspect pe care ar trebui să îl ai în vedere este dacă trusele Poker pe care le compari au și cărți de joc. Atunci este bine să fii atent la calitatea acestora. Modelul poate să verieze doar în funcție de preferințele pe care le ai. Însă, materialul ar trebui să fie unul ușor, să nu existe imperfecțiuni care să poată face una dintre cele 52 de cărți identificabilă. 

Indiferent de cum alegi să procedezi, indiferent de versiunea pe care o preferi și de locul în care joci Poker, menține un joc responsabil. Acest lucru este recomandat în mod special dacă mizele sunt pe bani reali, la un cazino online sau offline. Cel mai important este să te distrezi!

 

3. Cum diferențiez un set poker premium de unul ieftin?

Există nenumărate site-uri, magazine online și chiar magazine fizice care vând seturi poker. Vei găsi truse de poker pentru toate bugetele, dar ia în considerare faptul că acelea mai scumpe sunt și mai calitative. Un poker set premium va conține un număr mai mare de jetoane, de mai multe culori, iar acestea vor fi făcute dintr-un plastic de o calitate superioară, sau din alte materiale premium. Cărțile de joc vor fi și ele mai calitative, făcute din plastic și nu din hârtie, așa cum s-ar putea întâmpla în cazul unui set poker mai ieftin. Față de cărțile obișnuite de hârtie, cele din plastic sunt mai durabile și mai rezistente la rupere.

Orice set de poker care se respectă vine și cu o pânză verde de joc, dar și cu 3 jetoane funcționale - DEALER , SMALL BLIND și BIG BLIND. Nu în ultimul rând, un set de poker premium va fi ambalat într-o carcasă rezistentă de aluminiu, spre deosebire de seturile ieftine care vin într-o cutie de plastic, sau dintr-un metal de proastă calitate. Carcasele de aluminiu ale setelor de poker premium au de regulă și un mâner ergonomic care permite transportul facil acolo unde ai nevoie, iar interiorul valizei e special asigurat, fiecare element având propriul său loc în relief. Astfel jetoanele / cărțile de joc / celelalte elemente au locul lor propriu în carcasă, și nu vor cădea de acolo atunci când mișcăm setul de poker din loc. 

Deschide cont și depune la PokerStars 10$ pentru a primi jocuri gratuite în valoare de 50$!

Te-ar putea interesa și: 

Am peste 7 ani de experienta in Copywriting, pe care i-am dedicat predominant industriei iGaming. De-a lungul timpului, am scris mii de articole SEO care au contribuit la cresterea traficului organic si au ajutat utilizatorii sa isi afle raspunsurile. Focusul continutului meu a fost pe jocuri, operatori si provideri pe care i-am prezentat, descris si analizat. Sunt de parere ca experienta... citeste mai mult