De acum poți fi sigur că la masa ta de poker nu sunt trișori. Cum îi poți verifica în câteva secunde pe "suspecți"

2020-03-18 12:42:00 1,8k 0

O nouă unealtă extrem de utilă în depistarea trișorilor din pokerul online a fost lansată pe piață. SharkScope, site-ul folosit de cei mai mulți dintre jucători pentru monitorizarea rezultatelor, oferă din ianuarie 2017 un buton special, prin care poți testa singur, independent de camera de poker unde joci, dacă ceva "fishy" se petrece la masa ta.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI IMPORTANTE COMPETIȚII

În goana după profit, în ultimii ani mulți jucători au apelat la diverse variante de a trișa, însă lucrurile par să se îndrepte acum spre o competiție "curată". 
Site-urile de poker online deţin de ani buni o bază de date excelent pusă la punct, cu istoricul mâinilor fiecărui jucător, și fac eforturi constante pentru a-i demasca pe cei care încearcă să beneficieze de foloase necuvenite; însă există încă metode prin care poți fenta softurile. Concret, independent de eforturile administratorilor camerelor de poker care au făcut eforturi susţinute să îi depisteze pe cei care vor să păcălească, lucrul în echipă (team play-ul) este destul de greu de depistat. Sau cel puțin era, pentru că acum ai singur posibilitatea să îți testezi adversarii, grație unui nou soft introdus.


Ce este team play-ul în poker

Dacă problemele legate de botsi sau de conturile multiple sunt istorie, camerele de poker eliminând aceste flageluri, unii dintre jucători încă apelează la un alt şiretlic. Acesta e probabil și cel mai periculos pentru terţi, pentru că e greu să faci față împotriva a doi jucători care lucrează în echipă. 

Cum funcționează team play-ul? Extrem de simplu: doi sau mai mulți jucători aflaţi "mână în mână" intră la mese de cash sau sit-and-go-uri și își împărtășesc informaţii prin intermediul telefonului sau a reţelelor de socializare (messenger, Facebook sau skype). Ei au astfel acces la o serie de date suplimentare despre cărţile aflate în joc și se pot proteja altfel, dar și pot întinde capcane oponzanților. Nu de puţine ori, lucrând în echipă, ei caută să ridice considerabil potul, fie pentru a-l curăţa pe un al treilea, în măsura în care unul dintre ei prindea o mână foarte bună, fie pentru a-l forţa pe un al treilea să foldeze, acesta din urmă considerând că cei doi oponenţi trebuie să aibă cărţi premium (sau să fi "lovit un monstru") din moment ce investesc atât. Nu în ultimul rând, știind deja alte cărți de la masă, poți calcula cu o acuritate mult mai mare eventualele draw-uri pe care le ai, dar poți și elimina cărți din range-ul adversarilor. Ca atare, beneficiile sunt multiple.

Team-play-ul fost pentru o perioadă de timp o adevărată problemă, pentru că cei din spatele camerelor de poker nu aveau suficiente probe pentru a-i acuza pe trişori, care de multe ori erau şi greu de identificat. Administratorii nu se puteau ghida, de exemplu, doar după faptul că un jucător renunţă la AQ suited pre-flop. Acea persoană proceda aşa pentru că prietenul său avea o mână mai bună (AK, AA, KK), dar putea la fel de bine să joace excesiv de tight şi să îşi protejeze pe cât posibil stack-ul. Acum, există programe speciale care îți dau răspunsuri prompte despre când şi cum renunţă un jucător la o mână ca cea menţionată anterior. În acelaşi timp, există o bază de date foarte elaborată prin care vezi imediat istoricul comun la mesele de poker ale jucătorilor, astfel că această muncă în echipă poate fi mult mai ușor depistată de către camerele de poker.

Cum funcționează SharkScope Collusion Detection

Un instrument extrem de util vine acum în sprijinul fiecărui jucător care sesizează că la masa la care se află se petrec lucruri ciudate. 

SharkScope, website-ul cel mai complet în monitorizarea rezultatelor jucătorilor pe marea majoritate a site-urilor de poker din lume, a introdus o facilitate care te transformă în "polițist", independent de eforturile camerelor de poker de a-i depista pe trișori. Concret, prin noul serviciu -  SharkScope Collusion Detection -, poți detecta trișorii online extrem de simplu. Apăsând butonul Detect Collusion (disponibil deocamdată doar la  mesele single table. Totuși, aici se petrec cel mai frecvent "cârdășiile"), vor fi rulate toate instanțele în care cei bănuiți că fac o muncă în echipă au jucat impreună. SharkScope analizează și compară într-un timp extrem de scurt toate performanțele celor doi: atât când evoluează împreună la o masă, dar și separat.

Astfel, se va stabili cu precizie dacă performanțele lor sunt nefiresc de mari în primul caz. Sistemul este extrem de fidel, oferind date relevante, care să stabilească cu exactitate dacă s-a petrecut collusion-ul (din punct de vedere statistic, se va arăta clar că sunt șanse foarte mari ca un team-play să existe). Însă, firesc, nu se pot obține informații despre metodele concrete în care cei doi au acționat. Odată sesizate discrepanțe mari în performanțele celor doi, va fi trimisă o notificare către camera de poker unde evoluează trișorii, care se vor alege, de obicei, cu conturile blocate. 

Această facilitate este una extrem de bine-venită în pokerul online, permițându-le jucătorilor să ducă o luptă în echipă cu angajații camerelor de poker, în depistarea celor care vor să beneficieze de avantaje nemeritate. Astfel, poți avea siguranța - printr-un singur click - că la masa la care te afli nu există trișori și totul se desfășoară cât se poate de corect.  

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI IMPORTANTE COMPETIȚII

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi