Cum trebuie să joci într-un pot limpat

2020-03-19 10:41:00 1,3k 0

Un joc de poker cu o mulțime de poturi limpate este fără îndoială unul pe care doriți să îl jucați. Asta pentru că de cele mai multe ori vei întâlni o mulțime de jucători slabi. Așa cum am discutat aici, un jucător bun apelează la limp foarte rar, astfel că atunci când la o masă se strâng mulți jucători care preferă doar completarea blindului pre-flop e nevoie să deții toate datele pentru a-i contracara.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

În acest articol, avem de gând să împărtășim 4 sfaturi pentru a evolua într-un pot cu limp, pentru a vă ajuta să vă maximizați câștigurile. Dar, mai întâi, să trecem în revistă diferențele strategice dintre poturile limpate și cele în care se ridică, astfel încât să știți cum să vă ajustați strategia post-flop.

Diferențele dintre limped pots și raised pots

Diferența principală dintre poturile în care se limpează și cele în care cineva vine cu un raise este dată de rangeul fiecărui jucător:

  • Limped pots: Jucătorii au, în general, mâini marginale, dar la care nu vor să renunțe, considerând că pot da lovitura post-flop. Rangeurile lor sunt impredictibile, putând avea de la un as slab la suited connectors sau perechi mici.
  • Raised pots: jucătorii au, în general, mâini puternice. Rangeurile lor devin mai previzibile.

În general vorbind, gama primului limper va fi deosebit de slabă, deși poate fi uneori o strategie de a-și masca o mână premium, pentru ca apoi să vină cu re-raise.

Dați limp cu mâini care sunt prea slabe pentru raise, dar prea bune să le foldați

Limpul este, în general, o idee proastă, dar atunci când un jucător slab procedează așa înainte de a vă veni rândul, să joci identic este uneori profitabil. Acest lucru ne permite să jucăm mai multe mâini și să beneficiem de greșelile pe care ceilalți le vor face post-flop.

Ar trebui să dăm limp cu mâini care pot să ofere perpective odată flopul coborât și care sunt greu de identificat de ceilalți. Vorbim de posibilități de drawuri (de chintă sau culoare), dar și de perechi mici, care pot lovi un set.

Trebuie să apelăm la limp doar când avem poziție. La mesele unde nivelul e ridicat, ar trebui să apelăm la o asemenea metodă doar din button sau când vrem să ne apărăm blindurile. Dacă depășiți limita și dați limp prea devreme - din early position -, veți fi pedepsiți. Jucătorii puternici din spatele vostru vor apela la raise și vă vor forța să foldați. În schimb, la mesele slabe, putem evolua cu limp și din middle position.

Apelați la donk bet când aveți cel puțin două perechi

Într-un pot limpat, trebuie să luați atitudine în măsura în care pe flop se completează o mână foarte bună. Sfatul nostru e să apelați chiar la un donk bet (un bet făcut din afara poziției, înainte ca primii oameni care s-au implicat în mână să poată face continuation bet).

Astfel de pariuri sunt rareori bune, dar în situația noastră ar trebui să apelați la ele; atât împotriva jucătorilor pasivi, cât și a celor agresivi. Gama voastră va fi dezechilibrată, dar nu contează pentru că acești jucători nu știu cum să o exploateze precum un jucător puternic.

Împotriva jucătorilor agresivi, veți găsi acest lucru foarte profitabil. Acești jucători vor juca de multe ori cu re-raise pentru valoare sau pentru bluffuri care nu au sens. Împotriva acestor adversari, puteți încerca să pariați în jur de jumătate din pot, astfel încât ei să fie stimulați să bluffeze.

Împotriva jucătorilor pasivi, "donk bets-urile" funcționează bine, deoarece ei vor fi foarte timizi în ceea ce privește parierea, iar voi vă doriți să începeți să construiți un pot cât mai mare imediat. Doar ați prins două perechi încă din flop. Contra lor, ar trebui să faceți un pariu ceva mai mare, aproximativ 3/4 din pot.

Jucați tight contra pariurilor mari pe flop

Până când vă cunoașteți în detaliu adversarii, trebuie să dați call pe flop, într-un pot limpat, doar cu mâini care pot rezista frecvent la un nou raise, pe următoarea stradă. Gama cu care cineva face un bet pe flop devine în general destul de strânsă. Pentru că avem de-a face cu un pot în care s-a limpat, deci un steal e mai puțin probabil. Dacă un adversar pune multe fise după apariția primelor trei cărți comune, el are o mână bună și probabil vrea să se protejeze de anumite drawuri. Ca atare, e foarte probabil să fie agresiv și pe turn, așa că nu plătiți dacă nu sunteți convins că în destule situații vă veți putea apăra din nou odată a patra carte comună coborâtă.

Așadar, dacă nu aveți top pair sau un draw puternic, sfatul nostru ar fi să renunțați la mână. Chiar dacă a fost un pot limpat, e foarte probabil ca oponentul să aibă un edge important după apariția primelor trei cărți comune. În consecință, nu e profitabil pe termen lung să participăm în astfel de poturi cu mâini marginale, fără perspective evidente sau fără o valoare certă de showdown.

Atacați turnul, dacă nu există acțiune pe flop

Odată ce un limper a decis să dea check back pe flop, gama lui devine incredibil de slabă: orice pereche de top ar paria, de obicei, pe flop. În aceste condiții, ar trebui să pariați pe turn cu multe mâini deghizate în bluff-uri. În cazul în care sunteți plătit, planificați să faceți un alt bluff pe river, pentru că șansele ca opozantul să aibă o mână puternică sunt foarte mici.

Un double barrel pe ultima stradă este un aspect foarte important al acestui tip de joc, cu check back pe flop, într-un pot limpat. Jucătorii slabi vor da call pe turn cu mâini ciudate, care pot rezista unui singur pariu; mâini precum A-high sau K-high, deci trebuie să veniți cu o nouă rundă de pariere, dacă mâna voastră nu are nicio valoare de showdown. 

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi