Cum trebuie să joci într-o cameră de poker nou deschisă

2020-03-19 10:31:00 1,2k 0

Cum trebuie să joci într-o cameră de poker nou deschisă? Iată o întrebare pe care cu siguranță și-au pus-o mulți dintre noi, în dorința de a face un profit cât mai mare și cât mai constant la masa de joc. Camerele de poker noi atrag adesea jucători fără experiență, astfel că reprezintă o oportunitate excelentă pentru a-ți rotunji veniturile. În prezentul articol, cu ajutorul unui profesionist, vom încerca să sintetizăm modurile în care poți profita de slăbiciunile celorlalți.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Când vizitezi o cameră nouă de poker e nevoie să te concentrezi în mod specific asupra a câteva aspecte esențiale. Ashley Adams, un cunoscut jucător de poker din SUA, a identificat pentru noi lucrurile pe care trebuie să le faci pe o platformă care tocmai s-a deschis. Să îi dăm cuvântul.

1. Caută jucătorii slabi

Camerele noi atrag mulți jucători cu puțină experiență, care poate nu au jucat niciodată într-o camera publică de poker. Au evoluat în jocurile de acasă, cu prietenii, și de multe ori chiar au ieșit câștigători. Astfel, ei cred că va fi distractiv să exploreze noul cazinou (virtual, dar lucrurile sunt valabile și pentru jocul live, unde ajung tot mai mulți jucători fără experiență). Astfel de indivizi vor fi de obicei extrem de slabi, "carne de tun" pentru cei cu un background în no limit hold'em. Ei nu înțeleg nevoia de selectivitate a cărților de start și nici cât de importantă e agresivitatea la masa de joc.

Pentru a găsi acești jucători de valoare modestă, va trebui doar să te uiți în jur și să analizezi. O poți face din exterior, fără a te implica încă financiar. Uneori, când o cameră nouă se deschide, adversarii fără experiență nu intră la cele mai mici jocuri, cum ar fi firesc. Deci caută mai degrabă la nivelurile medii, pentru că oponenții de care ai nevoie nu percep diferențele între mese cash de $0,5/$1 și $2/$5, spre exemplu. Ei doresc să se distreze la jocul care e disponibil și sunt dispuși să pună la bătaie o anumită sumă. Nu au concepte de bankroll management și greșesc fundamental, așezându-se la competiții mult peste posibilitățile lor financiare în raport cu valoarea și banca avută.

2. Pregătește-te pentru oscilații mai mari

Atunci când joci cu jucători mai slabi, la mize mari, trebuie să ai în vedere că s-ar putea ca în banca ta să se producă variații mult mai mari decât de obicei. Mulți grinderi chiar refuză să facă acest pas, pentru că ei au un obiectiv clar: să facă un profit mic și constant. Iar jocul contra adversarilor fără experiență poate produce suișuri și coborâșuri mult mai mari decât în mod obișnuit.

Asta pentru că vei dori să fii în mai multe poturi împotriva lor. Ei vor juca mai multe mâini, având un stil loose, asemănător celui practicat acasă, cu prietenii. În plus, vei dori să profiți de jocul lor slab post flop, generat de lipsa de experiență. Deci, vei cunoaște oscilații în buget mai mari, de obicei în sus, în sensul dorit. Dar fără îndoială la un moment dat o să apară și bad beaturile, care ar putea să îți dea pe moment o gaură în buget. Pregătește-te mental pentru astfel de situații, nu lăsa tiltarea să își facă loc în evoluția ta și reține că e doar o chestie de moment. Pe termen lung, vei reuși să faci un profit serios de pe urma lor.

3. Nu mai juca după litera cărții

Stilul tight aggressive, care e folosit de mulți dintre regulari, s-ar putea să nu mai fie cel mai bun contra unor adversari cu puțină experiență. Degeaba tu evoluezi ca la carte, când cei pe care îi înfrunți nu au o selecție de mâini de start riguroasă și refuză să foldeze.

Trebuie să ai o strategie directă, prin care să îți valorifici la maximum mâinile bune. Uită de slow play și optează cât mai des pentru pariuri pentru valoare, pentru a obține cât mai mult de la adversari. Mai ales pe ultimele străzi, ajustează-ți jocul astfel încât să obții cât mai multe fise. Nu trebuie să mai ai aceeași forță a mâinii pentru a face value bets, pentru simplul motiv că oponenții vor ajunge departe în mână, deși au combinații slabe. În privința check-raise-urilor din partea lor sau a altor play-uri sofisticate nu trebuie să îți faci griji.

4. Selecția locului la masă

Camerele de poker tind să se omogenizeze în timp. Jucătorii slabi au tendința de a părăsi masa, pentru că nu fac față. Dacă în turnee sau sng-uri nu poţi avea un control asupra adversarilor, camera de poker la care evoluezi gestionând repartizarea locurilor, la mesele de cash lucrurile se schimbă fundamental.

Aici ai opţiunea de a îţi alege locul unde evoluezi. Încearcă pe cât posibil, dacă identifici un adversar puternic (dar vrei totuşi să rămâi la această masă pentru că sunt alţi opozanţi pe care i-ai etichetat drept "slabi"), să te aşezi în dreapta lui. Vei avea astfel poziţie în raport cu el în mai multe mâini, un avantaj pe care cei mai mulţi - deşi au cunoştinţe solide - îl neglijează.

5. Fii atent la imaginea pe care o protejezi

S-ar putea să fii un jucător care a evoluat de zeci de ori cu unii oameni, la mesele pe care le frecventezi în mod obișnuit. Ei au o imagine clară despre tine, așa cum și tu i-ai etichetat deja și ai note mentale despre fiecare. Chiar dacă într-un pot evoluezi foarte loose, ei vor înțelege că a fost un play pe care l-ai încercat și că agresivitatea fără noimă nu îți guvernează jocul.

Când te afli alături de jucători noi, la o cameră de poker nou deschisă, ești un necunoscut pentru ceilalți. Vei fi judecat strict din prisma întâlnirilor cu ei, la această sesiune. Drept urmare, nu trebuie să aperi vreo imagine, nu trebuie să te aștepți că celălalt ar trebui să foldeze doar pentru că tu ai de obicei un stil tight.

Adversarii fără experiență nu dețin mijloace foarte sofisticate de a își crea o imagine clară a ta, astfel că vor deveni prăzi accesibile pentru capcanele tale. Pentru a putea exploata mai bine adversarul, poți sacrifica o mână sau două, dându-i senzația că evoluezi extrem de slab, la 180 de grade de jocul tău obișnuit. O dată momeala întinsă, ulterior vei avea o serie de beneficii.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi