Cum să joci poker împotriva unui jucător care apelează des la limp

2020-03-03 12:40:00 1,4k 0

Jucătorii recreaționali au tendința să dea limp foarte des (detalii aici), astfel că pentru a exploata la maximum astfel de momente e nevoie de o strategie concretă, care să extragă maximum de la astfel de adversari.

JOACĂ ACUM LA CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX

În prezentul articol vom analiza cum ar trebui să te comporți în fața jucătorilor care abordează o astfel de tactică, atât preflop, cât și după apariția cărților comune.

Strategia pre-flop

Fiecare jucător abordează limpul diferit. Unii o fac cu o gamă mai largă, alții apelează la această strategie cu un rage mai mic de mâini. Schimbarea strategiei pentru a combate aceste tendințe specifice reprezintă modul în care puteți exploata cu adevărat un limper.

Dar nu veți ști întotdeauna cum un jucător se raportează la limp; mai ales în momentele de debut, când stați pentru prima dată la o masă de poker cu cineva, veți avea foarte puține informații. Ca atare, e nevoie de o strategie de bază față de cei care folosesc des limpul. Aceasta va fi utilizată ca punct de plecare, iar apoi o puteți schimba pe baza variabilelor care intră în joc.

Strategia de bază vs cei care limpează

Această tactică se bazează pe presupunerea că jucați împotriva unui inivid care are o idee despre ce vrea să facă în momentul în care limpează. Adică nu va da un call cu o mână fără vreo perspectivă, gen J-2 sau 9-3 offsuited. Asta nu înseamnă însă că merge pe limp cu o gamă echilibrată, foarte puțini jucători din lume au în arsenal o astfel de strategie. 

Ne referim la momentele în care adversarul apelează la mâini marginale cu scopul de a vedea cât mai ieftin un flop. Nu are încredere în cărțile sale suficient încât să își permită un raise (mâini ca A-4o în late position, K-6s din poziție de mijloc).

Acum, să trecem la rangeul nostru. Iată mâinile pe care le-am utiliza mereu pentru a ridica când avem în față un astfel de limper. Din cutoff sau button puteți juca o gamă chiar mai mare, cum puteți apela la raise mai des dacă sunteți de părere că aveți mai multe informații decât cele prezentate de noi.


Roz=raise; albastru=fold; sursă - upswingpoker.com

S-ar putea să vă gândiți că această gamă este una prea redusă; așa și este, dar vom explica imediat de ce trebuie să te bazezi pe un astfel de range pentru a-i face raise unui limper necunoscut despre care nu ai suficiente informații:

  • Această gamă puternică va face o treabă bună lovind flopul mai des și extrăgând valoare, care reprezintă principala modalitate de a face bani contra unui limper. 
  • Există încă mai mulți jucători în spatele vostru care pot face 3-bet sau cold-calluri, reducându-vă echitatea în pot.
  • Nu știți dacă jucătorul va face limp-fold sau dacă joacă slab post-flop, așa că nu puteți ști cu siguranță dacă mâinile mai slabe vor profita cu certitudine de creșterea voastră.

Când îți lipsesc informații despre toate aceste variabile, cel mai bine este să fii în siguranță și să te protejezi, evoluând solid. 

Strategia post-flop

Cu o idee ceva mai clară despre mâinile cu care ar trebui să ridicați peste un limper, haideți să vorbim despre jocul post-flop, mai exact cel de după apariția primelor trei cărți comune.

Următoarul exemplu va fi reprezentativ pentru tipuri similare de flopuri. În această mână, veți fi în button, jucând împotriva unui limper din hijack.

Presupunem că oponentul dumneavoastră este un adversar care va face limp cu mâini oarecum justificabile, cum ar fi:

  • Mâini marginale, de tipul Ax (suited sau offsuited);
  • Offsuit broadways;
  • Conectori offsuited (cum ar fi 98, 87, 76);
  • Conectori suited și "1-gappers" (cum ar fi 76s, 75s, 64s);
  • Mâini care să conțină o "față" (K7, Q8, J7 etc.) 

Mâna exemplu

Un joc cash de 2$/5$, 6-Handed. Stackurile: 500 USD.

Pimiți două cărți în button și toți foldează până la adversarul din hijack. Acesta completează blindul mare, 5 dolari. Din button, ridicați la 20 de dolari și urmează două folduri ale celor din blinduri și un call al limperului.

Flopul (47$ în pot): 8 ♠ 5 ♦ 4 ♠. Limperul bate check și acțiunea, pe flop, ajunge la dumneavoastră.

Haideți să împărțim gama de cărți pe care o aveți în 2 părți: pariuri pentru valoare și potențiale bluff-uri.

Value bets: împotriva jucătorilor mai slabi, pe aceste tipuri de boarduri care conțin cărți mici, veți dori să jucați rangeul vostru foarte simplu și rapid. Sfatul nostru este să mizați pe pariuri mari (oriunde de la 66% din pot - la 105%). Scopul e să extrageți valoare imediat.

Dacă limperul pare un jucător care nu are cunoștințe solide - și cei mai mulți limperi așa sunt - ar trebui să căutați să măriți pariurile pe baza puterii mâinii. Cu o mână foarte puternică precum Q-Q, de exemplu, un pariu de 80% din pot este bun, dar cu o mână cu valoare marginală ca 7-7, puteți paria mai puțin, să spunem 60-65% din pot. 

Bluffurile: Dacă limperul pare dispus să foldeze ușor post-flop, când nu lovește - și cei mai mulți așa fac - puteți lărgi în mod exploatativ raza de acțiune. Astfel, puteți miza pe C-bet și dincolo de bluff-urile "naturale" (cum ar fi gutshots, open-enders și draws).

Ce mâini ar trebui să adăugați în gama dumneavoastră de bluff? Două cărți peste ce se află pe flop, de exemplu. Cu un A-Q aveți 6 outsuri disponibile pe turn pentru ca mâna să se transforme în top pair. 

În privința betului, apelați la sume mai mici decât atunci când vă duceți după valoare, undeva între 50% și 60% pot. Limperii nu vor avea noțiuni de pot odds și nu vor înțelege că e mai profitabil pentru ei să plătească, chiar dacă nu au o mână foarte bună. În schimb, printr-un pariu mic, vă protejați, și creați cadrul pentru un nou bet pe turn, unde cu greu adversarul va mai rămâne în pot. 

JOACĂ ACUM LA CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi