Cum să joci pe bubble, în turnee. Un profesionist cu 6,7 milioane de dolari câștigați din poker și-a "vândut" secretele

2020-02-19 12:00:00 1,2k 0

Există puține sentimente mai frustrante în poker decât să supraviețuiești suficient de mult într-un turneu pentru ca apoi să fii eliminat pe bubble, chiar înainte de intrarea în bani.

JOACĂ ACUM LA CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX

În prezentul articol vom vedea cum tratează profesionistul Chance Kornuth această fază atât de importantă din turnee, în care mulți capotează. Vom afla cum procedează el în preajma bubble-ului, dar și ce sfaturi le dă celor cu mai puțină experiență la masa de poker.

Agresivitatea, importantă pe bubble

Într-un interviu pentru CardPlayer, Chance Kornuth, care a câștigat în întreaga carieră peste 6,7 milioane de dolari din poker, a explicat de ce îi place să își mențină agresivitatea chiar și când e în preajma intrării în bani, cu toate că de multe ori nu are foarte multe jetoane în față.

"Este foarte important să fii conștient de stackurile celorlalți, de câte fise au ei în față. Asta, bineînțeles, dacă vorbim de turneele mai mici, unde pe bubble rămân două-trei mese. În competițiile foarte mari, vorbim de mulți jucători rămași în competiție, astfel că e destul de greu să știi cine e short stack. Mulți se protejează prea mult. Am văzut băieți cu 18 blinduri în față, în poziție târzie. Cineva a deschis și s-au foldat mâini ca 9-9. Din punctul meu de vedere, aceasta e o mare greșeală. Se foldează mâini prea bune, în situații în care respectivul jucător are o oportunitate bună să se dubleze", a spus americanul pentru sursa citată.

O greșeală pe are o fac destui e să încerce să vadă un flop atunci când au puține fise, iar intrarea în bani e aproape. Acest compromis nu va face altceva decât să îți schilodească și mai mult stackul și să îți ofere prea puține momente favorabile.

Shove all-in e de preferat din perspectiva lui Kornuth unui call, pentru că altfel vei depinde foarte mult de board. Iar acesta te va ajuta de prea puține ori astfel încât să faci față cu brio adversarilor cu multe fise care își manifestă agresivitatea.

"Când rămâi short stack și ai o mână decentă, cred că cel mai bine e să împingi all-in. Dacă dai doar call, pierzi oportunități foarte bune, pentru că, odată coborât flopul, ești în dezavantaj. Pentru că nu vei lovi de multe ori, iar cel cu fise mai multe va pune presiune, își va manifesta agresivitatea. Cel mai bine e să shovezi din poziție și să înceri să pui tu presiune, chiar dacă nu ai multe fise în față", a mai spus Chance.

Când e important să faci un pas în spate, pe bubble

Cu 6 mese finale doar anul acesta, printre care și o victorie în World Poker Tour, lui Chance îi place să își asume riscuri în preajma bubble-ului, pentru că obiectivul său primordial e să câștige turneul.

Totuși, americanul admite că unii jucători au alte așteptări, diferența de bani în pay-jumpuri fiind semificativă la finalul competițiilor. Ca atare, e extrem de important să ai un plan bine stabilit, să evoluezi tight și să încerci să treci "pe sub radar" până se face ITM-ul.

"Uneori trebuie să fii și disciplinat, dacă intrarea în bani e importantă pentru tine. La turneele mari, să treci de bubble poate fi un scop și atunci va trebui să fii pregătit să renunți la mâinile pe care în mod normal ai dori să le joci. Pentu că stackurile mari vor juca foarte agresiv, vor încerca să te pună cu spatele la zid. Dacă ai câștigat deja turnee, ai o brățară, să spunem, vei termina de mai multe ori pe bubble. Pentru că motivația ta e să câștigi turneul, nu să faci ITM-ul. În schimb, jucătorii cu mai puțină experiență, trebuie să se protejeze mai mult", a concluzionat jucătorul cu reședința în Las Vegas.

JOACĂ ACUM LA CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi