Cum să joci o pereche mică sau medie împotriva unui continuation bet pe un board care nu îl ajută pe agresorul inițial

2020-03-31 15:53:00 2,1k 0

Cum să joci o pereche mică sau medie împotriva unui continuation bet, pe un board care nu pare să îl fi ajutat pe agresorul inițial? Iată o situație extrem de comună în poker, la care vom încerca să răspundem astăzi. Care e strategia de adoptat în acest caz: call, fold sau chiar re-raise? Hai să analizăm particularitățile cazului.

Descoperă camere de poker online la care joacă cel mai mulți români!

Să ne imaginăm că te afli într-un turneu de no limt hold'em, iar un jucător din UTG+1 deschide. Știi despre el că e destul de tight, nu îi place să se aventureze în poturi cu mâini marginale, mai ales din acea poziție. Un adversar din hijack plătește raiseul, iar tu, din cutoff, ai 6 treflă - 6 romb. Hotărăști că e util să te implici, mâna pe care o ai oferă oportunități bune pe multe flopuri.

Să presupunem că blindurile foldează, iar flopul coborât de dealer e 9 pică - 8 treflă - 9 romb. Jucătorul din UTG+1 mizează pe un C-bet, iar oponentul din hijack foldează. Acțiunea e la tine. Ce faci: fold, call sau re-raise?

Decizia corectă

Mulți ar fi tentați să spună că foldul e cea mai bună variantă aici. Ai încercat un set mining, însă nu ai lovit și e cazul să te retragi, rangeul adversarului fiind peste perechea ta de șesari. Parțial corect. Alții ar merge doar pe varianta call, dorind să vadă și turnul. O mișcare proastă, din moment ce o carte mare venită pe următoarea stradă s-ar putea să se înscrie foarte bine în gama celuilalt. Ca atare, callul pare cea mai slabă mișcare aici.

Poate paradoxal pentru unii, cea mai întemeiată strategie în acest caz e un bluff-raise; acesta va fi cel mai profitabil joc împotriva multor adversari în această situație. Re-raiseul exploatează avantajul pe care îl are gama noastră împotriva celui care a deschis din poziție timpurie.

Când un adversar tight ridică din early position, are foarte puține mâini în rangeul 9-X sau 8-X. Aceasta înseamnă că gama sa post-flop este în mare măsură limitată pe acest flop specific. Poate să aibă perechi mari, dar în proporție mai mare va miza pe un C-bet cu A-K, A-Q sau perechi medii. Gama noastră, în schimb, nu este limitată. Avem multe variante de 9-X din poziția în care ne-am apărat.

Acest fapt ne permite să exercităm presiune împotriva agresorului inițial. Re-raiseul nostru va fi extrem de profitabil împotriva unui adversar care dorește să folosească C-betul pentru a încheia acțiunea aici, bazându-se pe forța cărții sale pre-flop. Faptul că a fost într-un pot multiway face mult mai probabil ca unul dintre apelanți să aibă un 9 în mână, din perspectiva celui care mizează pe C-bet. În consecință, play-ul său nu va avea sorți de izbândă, dacă se lovește de un re-raise, în această situație. Pe termen lung, pe un asemenea flop, dacă vei veni cu un re-raise vei reuși să câștigi mult mai multe fise decât dacă iei orice altă decizie.

Descoperă camere de poker online la care joacă cel mai mulți români!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi