Cum să îţi maximizezi profitul pe river. Povestea unui profesionist

2020-03-18 12:23:00 1,5k 0

tptkotr.PNG

Prea puţini jucători începători ştiu să "stoarcă" adversarii de fise, să parieze pentru valoare. Cei mai mulţi nu au idee când şi cum să dea raise, iar lipsa de acţiuune, mai ales pe river, îi privează de multe ori de câştigarea a suficiente fise.

În cele ce urmează vom vorbi mai ales de value bet-ul pe river, acolo unde destui combatanţi fără experienţă se simt suficient de satisfăcuţi emoţional cu ce au obţinut din acel pot încât să nu mai rişte. Pe ultima stradă se fac de obicei cele mai mari pariuri, astfel că, să renunţi la un pariu pentru valoare aici se poate dovedi o greşeală care, pe termen lung, să îţi influenţeze decisiv stack-ul.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A ÎŢI TESTA ABILITĂŢILE LA POKER

Teama că adversarul are o mână mai bună guvernează de multe ori deciziile combatanţilor, astfel că într-un fel e normal să nu doreşti să te expui. Totuşi, dacă vei citi corect deciziile luate de celălalt pe fiecare dintre străzi şi îi vei fi studiat destul de bine jocul, şansa să dai greş scade substanţial. Pentru asta e nevoie de multă experienţă şi sânge rece, însă recompensa e de cele mai multe ori pe măsură.

Cum se vede importanţa pariului pe river în situaţii limită prin ochii unui profesionist? Cu siguranţă că accesul la astfel de informaţii reprezintă cea mai bună metodă de a te ajuta să înţelegi cum şi la ce trebuie să fii atent, astfel încât să îţi maximizezi şansele să mai obţii ceva dintr-un pot. Pe blogul său, Roy Cooke a împărtăşit cu cei care îl urmăresc exact genul acesta de mână limită, unde el a fost sigur că poate opta pentru un value bet. Experienţa sa ar putea să te lămurească în bună măsură în legătură cu momentele alese pentru un astfel de pariu pentru valoare, astfel că vă vom reda istorisirea sa.

"Mă aflam în cazinoul pe care îl frecventez de obicei şi, de peste două ore îl urmăream pe "Mister Turist Slab" cum evoluează. Parcă îl ştiam de o viaţă, atât de previzibil mi se părea că acţionează. Ştiam că trebuie să aştept doar momentul prielnic pentru a extrage fise de la el.

Jucam cash la blinduri de 2$ - 5$, iar stack-ul meu număra 630 de dolari. El nu era departe, având în faţă 530 de dolari. Observasem că îi place acţiunea, însă se retrage când board-ul nu îi oferă prea multe speranţe. Dar de cele mai multe ori juca limp pre-flop, dorind să-i prindă în capcane cu mâini marginale, pe ceilalţi.

Aşa făcuse şi acum, însă dealerul îmi dăduse A treflă - 10 treflă şi simţeam că poate fi mâna mea. Eram în button şi singurul lucru la care m-am gândit prima oară a fost să cer suficient de mult încât să cresc potul semnificiativ, dar să nu îl arunc. După tot ce văzusem anterior, ştiam că pre-flop am mâna mai bună. În plus, eram în poziţie, lucru care îmi uşura misiunea. Văzusem că, nu cu mult timp în urmă, a dat fold fără regrete când pre-flop s-a dat un raise de cel puţin 25 de dolari, astfel că am scăzut puţin miza. Însă raise-ul a fost unul considerabil: am mărit până la 20 de dolari.

După ce jucătorii din blind-uri au renunţat la mâinile lor, prietenul meu "turistul" nu m-a dezamăgit. Flop-ul a fost unul ideal pentru mine, cel puţin aşa l-am considerat la acel moment: A cupă - Q cupă - 3 treflă. Ştiam că sunt în faţă, cu A-A, A-Q sau Q-Q adversarul ar fi dat raise fără doar şi poate. Astfel, în acest moment opozantul meu avea o plajă de mâini limitată cu care m-ar fi putut învinge. Speram să aibă un as slab, pentru că văzusem în mai multe mâini jucate cât de greu renunţă la o asemnenea carte.

A dat doar check după flop, astfel că am considerat că un raise de 30 de dolari este corect. Măreşte potul suficient, dar dă şi senzaţia unui continuation bet la care, un as slab va răspune. Un as slab jucat de el. Aşa s-a întâmplat, iar turn-ul mi-a deschis noi perspective: 8 de treflă, care îmi aducea în faţă oportunitatea unei culori. Acţiunea de pe flop s-a repetat, de această dată cerându-i 55 de dolari. A plătit din nou, potul sărind acum de 200 de dolari.

Riverul a fost unul menit să sperie: K de cupă. Nu doar că ar fi completat culoarea, însă ar fi oferit avantaj şi unei mâini de genul K-Q. Şi totuşi, ceva îmi spunea că sunt confortabil în mâna aceasta. A bătut din nou în masă (n.r.check) şi a trebuit să determin cât trebuie să cer astfel încât un As slab să mă plătească. Board-ul era unul care oferea o mulţime de posibilităţi şi nu voiam să îl pierd. Am împins 75 de dolari şi "turistul" meu favorit nu m-a dezamăgit: a plătit şi a întors A-9 offsuited", e povestea lui Cooke.

Mulţi dintre voi veţi considera probabil că "eroul" nostru doar a avut noroc sau vor spune că acest value bet nu a fost varianta cea mai bună, în condiţiile în care se puteau lega atât de multe combinaţii câştigătoare care să îl fi bătut. Prin observaţie atentă, cei din jurul tău pot fi adevărate cărţi deschise; iar experienţa i-a spus omului nostru că e în faţă şi îşi asumă riscuri minime într-un pot cu un adversar mai slab. S-a folosit de poziţie şi de toate tell-urile adunate, astfel încât, cu o mână care pe river nu a mai fost atât de grozavă pe cât se anunţa, să îşi maximizeze profitul. Mutarea a fost cât se poate de inspirată şi a avut aplicabilitate aici, în faţa acestui adversar. Dacă nu l-ar fi simţit atât de bine sau dacă îl credea capabil de check-raise pe river, mai mult ca sigur că nu şi-ar fi asumat un asemenea play.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A ÎŢI TESTA ABILITĂŢILE LA POKER

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi