Cum să foloseşti imaginea de la masa de poker în avantajul tău. Un play la îndemână dacă joci tight

2020-03-18 12:28:00 2,0k 0

 bluff-4.jpg

În ultimii ani foarte mulţi jucători online care au pătruns în lumea pokerului live au etalat un stil de joc loose-aggressive. Aceasta pare a fi strategia cea mai la modă în zilele noastre (cel mai elocvent exemplu e Qui Nguyen, câştigătorul WSOP Main Event 2016, considerat de mulţi dincolo de limita agresivităţii, chiar "maniac"), însă acest lucru nu înseamnă neapărat că jucătorii tight nu mai au la fel de multe şanse în cadrul turneelor.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM ŞI DEMONSTREAZĂ-ŢI ABILITĂŢILE LA MASA DE JOC!

Ne vom opri astăzi la o tactică extrem de eficace pe care exponenţii jocului în "carte" o pot aplica: "call pe flop, raise pe turn", independent de mâna de început. Evident că o asemenea strategie poate fi utilizată doar când şi când, dar ea poate să îţi aducă suficiente fise în măsura în care e jucată la momentul potrivit (timeingul în poker e esenţial, iar acest play nu face excepţie).

 

Construieşte-ţi imaginea la masa de poker

Motivul principal pentru care jucătorii tight au avut de suferit în ultima decadă e reprezentat de faptul că nu ştiu când să schimbe vitezele în cadrul jocului şi nu reuşesc să îşi facă un avantaj suficient de mare din imaginea pe care o au la masă.

Una dintre cheile succesului în poker, mai ales când ai în faţă jucători de valoare, e să profiţi la maximum de imaginea construită. Aşa cum jucătorii loose şi agresivi sunt plătiţi mult mai frecvent de către adversari ca urmare a impresiei generale, la fel jucătorii tight sunt priviţi cu mult mai multă rezervă. Ei apelează la un range de cărţi foarte mic, astfel că majoritatea consideră că, atunci când aceştia cer, sunt de cele mai multe ori în faţă. Fiecare îşi face "note mentale" despre ceilalţi adversari de la masă şi de cele mai multe ori evoluează în consecinţă: tind să plătească mai uşor opozanţii care etalează un stil de joc neconvenţional, utilizând multe bluff-uri şi un range mare de mâini, în timp ce în faţa jucătorilor tight lucrurile se schimbă la 180 de grade.

În măsura în care eşti conştient că imaginea ta de la masă e a unui tip care joacă foarte conservator, în carte, bazându-se înainte de orice pe calcule matematice, trebuie să ştii din când în când să faci şi play-uri. Agresivitatea în poker e totul, astfel că dacă vei utiliza un stil tight pe toată durata unui turneu, de exemplu, şansele să ajungi la masa finală sunt minime. Trebuie la un moment dat să îţi şi mixezi jocul, mai ales că imaginea te ajută, iar ceilalţi vor fi mult mai sceptici în a intra în poturi mari, pentru că te vor fi pus pe un "monstru".

 

Raise-ul pe turn în poker

De multe ori se va întâmpla, în fazele de mijloc ale turneelor, să te confrunţi cu adversari foarte agresivi. Ştii că dacă nu vei prelua iniţiativa la timp, cu toate că sunt şanse mari să fi plecat cu mâna mai bună, vei avea de suferit pe termen lung. Îţi propunem să te foloseşti de imaginea creată până acum şi să întorci, uneori, totul în favoarea ta.

Să luăm un exemplu. Pleci la drum împotriva unui jucător loose cu două cărţi conectate sau cu două "feţe", care totuşi nu ţi-au permis să dai un re-raise pre-flop. Primele trei cărţi nu te ajută şi, aproape invariabil, adversarul va miza pe un C-bet. Mulţi jucători tight fac aici marea greşeală de a folda extrem de rapid, bazându-se pe faptul că adversarul, având o paletă de cărţi foarte mare pe care o joacă, a lovit ceva. Se poate să fi prins ceva, însă de cele mai multe ori continuation bet-ul vine "din oficiu". În măsura în care ai echitate (gutshot straight sau două cărţi peste cele aflate pe flop, de exemplu), nu ar trebui să dai (aproape) niciodată fold.

Rezumă-te la call pe flop, pentru ca apoi, pe turn, după al doilea "foc" al adversarului, să vii cu re-raise. Acest play din partea ta denotă o forţă incredibilă şi vei fi surprins de câte ori celălalt va renunţa inclusiv la top pair - top kicker, speriat că ar putea să piardă o bună parte din stack pe river. Imaginea ta de jucător tight te ajută enorm aici, o asemenea mutare putea fi făcută doar de un adversar cu o carte excelentă, vor gândi cei mai mulţi.

Opozanţii ştiu că joci un număr limitat de mâini şi nu intri în pot decât cu un range de cărţi foarte mic. "Call pe flop, re-raise pe turn", iată o strategie care îi va speria cu siguranţă. Primul lucru la care se vor gândi e "setul" pe care îl ai. Dar, mai mult decât atât, vor fi extrem de precauţi în perspectiva river-ului, unde probabil se aşteaptă să dai un value bet care să îi scuture de multe chipuri. Ca atare, dacă nu vor avea o carte cu perspective foarte bune, vor renunţa fără mari regrete la mâna cea mai bună.

În al doilea rând, având în vedere faptul că sunt extrem de agresivi, opozanţii de destule ori vor încerca să profite de imaginea ta. "Tight" înseamnă pentru destui încă şi "pasiv", astfel că vor încerca să bluffeze, mizând pe faptul că nu îi vei plăti decât cu o carte mare. Un re-raise pe turn îi va prinde în suficiente cazuri cu o mână slabă, la care vor renunţa imediat, ştiind că vor avea cât de curând o altă oportunitate să îşi arate agresivitatea.

O astfel de tactică din partea ta - jucător tight - înseamnă să ştii perfect să te foloseşti de avantajele date de imaginea creată. Cu siguranţă că nu poţi folosi această strategie foarte des, însă, dacă vei găsi timeingul perfect pentru a apela la ea, vei vedea cât de mult înseamnă pentru stack-ul tău. Mixează-ţi jocul în fazele de mijloc-finale ale competiţiilor, pentru că blind-urile devin din ce în ce mai mari şi nu poţi aştepta întotdeuna un "monstru". Stack-urile se construiesc treptat, dar pentru acest lucru e nevoie, din când în când, şi de asemenea play-uri, de capcane pentru adversari.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM ŞI DEMONSTREAZĂ-ŢI ABILITĂŢILE LA MASA DE JOC!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi