Cum să fii un jucător mai bun de poker în doar câteva minute

2020-03-19 10:32:00 1,2k 0

Scopul final al fiecărui jucător de poker este să aibă o evoluție profitabilă, care să îi asigure câștiguri mult mai mari decât investițiile făcute. Pentru a ajunge acolo e nevoie de studiu solid, de multe ore petrecute la masa de joc și de puțin noroc. Am selectat mai jos câteva sfaturi rapide care vă vor schimba în oarecare măsură percepția despre no limit hold'em și vă vor ajuta în misiunea de a deveni un jucător de succes.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Joc rapid, construire de poturi

Este o situație tristă când un jucător își verifică de trei ori culoarea maximă flopată, pentru ca apoi, pe river, adversarul să dea check behind. Slow playul este un dușman comun al jucătorilor care se tem că își vor arunca oponenții din poturi.

În cele mai multe cazuri, este mai bine să pariați mâinile puternice. Astfel, nu doar că vei construi poturi și vei avea acces la fise mai multe, dar vei avea mereu și echitatea dorită, te vei proteja de un bad beat

Puteți, totuși, da check mâinilor puternice dacă:

  • Este puțin probabil ca adversarul să facă o mână mai bună, pe următoarele străzi;
  • Nu există multe scare cards care să vă împiedice să plasați pariuri pe turn sau river;
  • În rangeul adversarului nu se află o mână care să justifice un call.

Cu toate acestea, atunci când vă simțiți nesigur și nu știți care este playul corect, preferați varianta unui bet. Da, este dezamăgitor atunci când adversarul vostru foldează, dar nu este atât de rău ca atunci când o carte "minune" apare și îl ajută, întorcând soarta potului.

Jucați poker de două ori mai mult decât studiați. Dar studiați

Studiul este esențial pentru a deveni un jucător mai bun, fără noțiuni de bază despre hold'em nu aveți ce căuta într-o disciplină care a devenit atât de populară în ultimul deceniu și jumătate. Există mii de cărți de bibliografie și cu siguranță că fără un ABC solid nu veți putea răzbate. În același timp, pokerul este un joc care necesită practică. Fără practică, vom fi ași la teorie, dar vom începe să ne pierdem simțul jocului.

Multe din deciziile din poker devin automatisme pentru jucătorii buni, cu experiență. Totuși, veți descoperi că nu puteți să luați aceleași hotărâri rapide și bune fără exercițiu. Iar pe măsură ce deciziile devin importante, experiența își spune cuvântul. Din acest motiv, este necesar să jucați poker pentru a rămâne în formă, conectat la realitățile de la masa de joc.

Acordați-vă însă timp pentru a studia. Citiți articole de poker, jucați-vă cu instrumentele de poker de pe net și discutați cu prietenii voștri.

Jucați la începutul turneelor ca la mesele cash

Există un loc și un moment când te va interesa conservarea stackului în turnee, dar debutul competiției nu se înscrie în acest cerc. Acesta este unul dintre aspectele  greu de înțeles ale strategiei avansate de poker în turnee.

Scopul celor mai mulți jucători e să facă ITM-ul (into the money). Dar pentru a ajunge acolo, trebuie cel puțin să își tripleze stackul inițial (de obicei e nevoie chiar de mai mult). Deci, în loc să jucați defensiv, gândindu-vă să vă protejați, ar trebui să să aveți un joc mult mai deschis și loose. Cel puțin în fazele de început ale turneelor, când blindurile sunt mici, aveți spațiu de manevră. Încercați să vă implicați în multe poturi, cu mâini marginale, dar care au perspective. Ele sunt greu detectabile de adversari  și vă vor oferi accesul la poturi uriașe.

Dacă vă găsiți în situația de a fi short stack, aproape de bubble, atunci însă jocul vostru trebuie să fie mult mai tight, mai îngrijit. E nevoie de o selecție riguroasă a cărților de start, pentru că fiecare decizie vă poate afecta viața în turneu. Același lucru e valabil și odată ITM-ul făcut, când pay jumpurile sunt mari. În astfel de situații, e mai important decât orice să te protejezi, dar în startul turneelor abordează o strategie loose, precum la mesele cash, unde ai rebuyuri nelimitate.

Utilizați three-betul mai des

Cei mai mulți dintre jucători sunt prea pasivi pre-flop. Pentru a profita de pe urma lor, ar trebui să veniți mai des cu re-raise; trebuie să construiți poturi mari de la primii pași, cu mâinile voastre premium (QQ + și AK).

Pentru a fi plătit de oponenți pre-flop, trebuie să adăugați și o sumă corespunzătoare de bluff-uri în jocul vostru. Sigur, three beturile pot funcționa o perioadă dacă le folosești doar când ai cărți monstru, dar adversarii voștri vor înțelege în curând despre ce e vorba și vor începe să foldeze mult mai des. Bluff-urile adaugă strategiei voastre o latură de incertitudine în ochii oponenților și vă ajută să construiți o gamă mai echilibrată de deschidere.

În plus, mulți jucători la mizele mici nu sunt obișnuiți să joace când cineva utilizează three betul așa des. Această lipsă de experiență conduce la multe greșeli din partea lor, iar beneficiarul acestor greșeli sunteți voi, cei care vin cu re-raise.

Vrei să joci poker online? Aceasta este camera recomandată de PariuriX.com!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi