Continuation raise în poker sau cum să îți protejezi perechile mari

2020-03-19 10:44:00 1,2k 0

Despre continuation bet în poker și avantajele pe care el le oferă am discutat pe larg aici, astăzi ne vom îndrepta atenția către un play de multe ori neglijat de jucători: continuation raiseul. Această mutare se referă la momentele în care ești agresor inițial, dar te lovești de un donk bet pe flop. Ce trebuie să faci în astfel de situații? Te rezumi doar la call, faci un re-raise sau iei în calcul chiar să foldezi? Fiecare decizie depinde de context și de adversarul din față, însă noi vom analiza cazul în care trebuie să îți păstrezi agresivitatea la masa de joc.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Frecvent se întâmplă, mai ales la mizele mici, să ne lovim de un pariu al adversarului care nu se încadrează în logica normală a mâinii. Specialiștii numesc donk bet momentul în care cineva din afara poziției ridică pretenții pe flop, negându-i agresorului inițial dreptul de a miza pe continuation bet. Cum trebuie să procedezi în astfel de situații, când ai o pereche mare drept carte de start?

Continuation raise: la ce ajută

Puterea exemplului e extrem de importantă și în acest caz, ea ajutându-ne foarte mult să vedem care e decizia corectă. Să ne imaginăm că ești la un turneu, la un nivel de blinduri de 1200/2400 și ai în față un stack de 200.000 de fise. Se foldează până la tine, care, din middle position, întorci A treflă - A cupă. În mod firesc, deschizi; să spunem că până la 7500. Toți renunță la cărți până la adversarul din big blind, care are un stack comparabil cu al tău. Acesta decide să se apere, iar acțiunea se mută pe flop: 6 cupă - 9 pică -10 pică. Oponentul face un bet de 10.000 de fise, iar decizia e în mâinile tale.

Fără îndoială, într-o astfel de situație și la o asemenea dimensiune a betului adversarului, foldul tău iese din discuție. Dar care este varianta mai bună pe termen lung: call sau continuation raise? Ambele decizii sunt de luat în calcul și îți vor aduce profit pe termen lung. Dar continuaion raiseul oferă câteva beneficii suplimentare, de aceea este manevra la care ar trebui să te oprești.

În primul rând, un asemenea play puternic din partea ta îl va face pe adversar să ia piciorul de pe pedala de accelerație pe următoarea stradă. Chiar dacă este în față, cum se poate întâmpla în anumite situații (două perechi sau set). Mișcarea ta e atât de puternică aici, încât oponentul va fi sigur că îți vei continua agresivitatea pe turn și va respecta în sfârșit că ai fost agresorul inițial.

Un alt motiv pentru care ar trebui să faci aici re-raise e pentru a îți proteja imaginea. Adversarii care nu participă la mână vor ști, pe viitor, că trebuie să fie circumspecți în momentul în care deschizi și ai poziție în raport cu ei. Altfel, vor fi în pericol să piardă multe fise.

Dar ce se întâmplă dacă oponentul care a apelat la donk bet împinge all-in pe continuation raiseul nostru, se vor fi întrebat unii dintre voi. În general, ar trebui să vrem să plătim un shove în această situație. Pentru că vom avea pe termen lung un profit. Suntem bătuți de set, dar în rangeul celuilalt sunt mult mai multe mâini pe care le dominăm: o pereche mare în mână, A-10 suited, un draw sau un bluff.

Un continuation raise al nostru e foarte util și în perspectivă, pe turn. Spuneam mai sus că, chiar dacă opozantul va plăti, acesta va face cu greu un nou bet pe următoarea stradă, după un play atât de puternic al nostru. Există o serie de scare cards pentru noi - orice 8, orice 10 sau orice pică -, dar asta nu constituie o problemă. În caz că apare, vom opta pentru check behind, pentru ca apoi să reevaluăm situația pe river, în funcție de eventualul bet al celui împotriva căruia luptăm. În schimb, dacă pe turn apare orice altă carte, care nu are în mod normal cum să se înscrie în rangeul adversarului și, în consecință, nu îl poate ajuta vizibil, putem face un nou bet. În primul rând pentru valoare, dar și pentru a-i nega echitatea celuilalt.

În concluzie, deși callul este o opțiune în această situație, pe flop, de cele mai multe ori ar trebui să apelezi la un continuation raise. Pe termen lung îți va oferi mai multe beneficii, va ajuta la imaginea ta și te va proteja mai mult.

Joacă acum poker online cu un pachet atractiv de bun venit!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi