Connectorii mici de aceeaşi culoare îţi pot aduce satisfacţii uriaşe! Cadrul ideal pentru a-i juca

2020-03-18 12:27:00 1,4k 0

204.jpg

Connectorii mici de aceeași culoare (suited) sunt mâinile preferate de foarte mulți dintre profesioniști. Astfel de cărți îți pot oferi posibilități multiple după flop sau turn, iar adversarii cu greu te vor pune pe o astfel de carte. Ai posibilitatea, astfel, să câștigi poturi foarte mari, fără un efort deosebit.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A ÎŢI TESTA ABILITĂŢILE LA MASA DE JOC!

Vom încerca în cele ce urmează să identificăm momentele când astfel de cărți trebuie jucate și, la fel de important, cum trebuie jucate pentru a avea eficiență maximă.

Ca o regulă generală, frumusețea acestor mâini (8-7 suited, 5-4 suited etc) este reprezentată de faptul că pot fi jucate din orice poziție. Ele în sine nu reprezintă niște cărți mari, la care să îți fie greu să renunți în caz de re-raise-uri, astfel că poți încerca destul de des să limpuiești sau chiar să plătești un raise decent, fie că te afli în UTG, middle position sau Big Blind. Mulți profesioniști chiar preferă din late position, cu astfel de connecttori, să dea raise, dacă până la ei doar s-a limpuit. Șansele ca cineva să vină cu re-raise sunt minime (doar dacă s-a jucat slow o pereche mare, din UTG), iar  opozanții vor fi derutați de raise-urile ulterioare, făcute când connectorii se completează. În plus, ei consideră că un raise făcut din late position cu astfel de cărți contribuie la păstrarea imaginii agresive, lucru esențial.


Cât merită să plătești pentru a juca connectorii mici

Dar să revenim la cadrul ideal pentru ca astfel de cărți mici legate să merite a fi jucate. În principiu, profesioniștii nu iau în calcul aproape niciodată să investească mai mult de 5-10% din stack-urile lor pre-flop cu astfel de mâini.

Dacă reușești să treci cu o asemenea sumă mică de acțiunea de dinainte de flop, vei avea posibilitatea ca o serie de oportunități să ți se poată dezvălui. Cel mai frecvent probabil vei lovi doar o pereche, lucru care nu ar trebui să te țină sub nicio formă în pot, independent de raise-urile făcute de adversari. Tu vrei ca prin cele două cărți conectate să completezi o mână mare, prin care să ai acces la fise importante. Nu te interesează să mai investești cu a doua sau a treia pereche, mai ales că kickerul este unul mai mult decât modest. În aceste situații, dacă te confrunți cu raiseuri din partea celorlalți, sfatul nostru ar fi să renunți fără prea mari regrete.

În schimb, într-o serie de alte variante vei avea plăcuta surpriză să constați că, încă din flop, s-a legat fie un draw de culoare sau de chintă, fie două perechi sau, ideal, trips. Pentru a ști ce să faci în primele două momente trebuie mereu să calulezi pot odds, astfel încât să vezi dacă e rentabil să plătești când raise-urile făcute de adversari sunt mari sau foarte mari. Cu două perechi sau trei bucăți în mână vei fi favorit în peste 90% din cazuri, astfel că în acele situații decizia este mult mai ușoară.


Fold ușor

Marele atu al jocului cu două cărți legate de aceeași culoare este faptul că nu te "îndrăgostești" de ele. Știi de la început că doar încerci să participi la un pot care poate să îți ofere satisfacții enorme. În schimb, dacă ceilalți de la masă joacă foarte agresiv, cu raise-uri și re-raise-uri, ție îți va fi foarte ușor să te retragi din mână. Pentru că ai avut grijă identifici acel cadru în care să nu trebuiască să inveștești decât o mică parte din stack-ul tău.

Ai încercat să vezi un flop ieftin, posibil în fața unor adversari cu mâini mult mai bune (ar fi ideal ca opozanții să aibă mâini bune și să nu fie suficient de agresivi, permițându-ți să vezi cu efort minim flopul), dar de data aceasta nu s-a putut. Cineva a investit prea mult, iar tu nu ai suficiente gloanțe să mai porți bătălia. Trebuie să îți fie foarte clar că nu poți duce un război greu: atunci când se cere foarte mult, iar tu ai o asemenea mână speculativă, există o singură alternativă - foldul!


Ce faci când ratezi complet flopul?

De destule ori te vei afla cu un 5-6 de cupă în fața unui flop 10-10-2, cu două trefle, să spunem. În măsura în care ai jucat mâna din early position sau middle position, ar trebui să îți fie clar că trebuie să te predai. Nu ai poziție, deci nu poți încerca un raise (neavând suficiente informații), așa că aproape sigur cineva va avea pretenții la pot. Prima pierdere e cea mai bună pierdere în astfel de situație, așa că ia decizia de a renunța la pot fără vreo urmă de îndoială.

În schimb dacă te afli în poziție și chiar tu ai fost agresorul pre-flop, sfatul nostru este să ceri. Multe depind de textura flopului și de tipologia adversarilor, însă dacă nu sunt cărți cu adevărat înfricoșătoare pe board (de exemplu 10-J-Q. Imposibil de crezut că cineva nu are măcar un draw pe un asemenea flop), un raise al tău îți va aduce potul în peste 50% din situații încă de aici. C-bet-ul tău va prezenta o garanție în plus în suficient de multe situații că ai mâna mai bună, deși tu încerci un bluff, prin care să furi potul.

În concluzie, connectorii mici de aceeași culoare sunt mâini speculative, care îți pot aduce recompense nebănuite dacă îi folosești constant, dar doar în cadrul descris anterior. Nu intra în capcana de a investi prea mulți bani/fise cu astfel de cărți.  

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A ÎŢI TESTA ABILITĂŢILE LA MASA DE JOC!    

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi