Cold callul în jocurile de poker de tip cash. Când și cum să îl folosești

2020-03-19 12:01:00 1,9k 0

Unii jucători de poker cred că ar trebui să se apeleze doar la three bet sau fold și să nu se facă vreodată cold-call pre-flop. Alți sunt convinști că un cold-call trebuie inclus în orice strategie de poker. Cine are dreptate? Vom analiza asta din perspectiva jocurilor de tip cash.

Descoperă camere de poker online la care joacă cel mai mulți români!

Ce este cold-callul?

 Este acțiunea de a da call la unul sau mai multe raise-uri de către un jucător care încă nu a pus vreun ban în pot.

Cold-callul este cel mai adesea întâlnit preflop, atunci când un jucător ridică și un alt jucător se mărginește să plătească. Poți să faci call-cold în fața unui three bet preflop, dar și în poturi multiway postflop. În ceea ce urmează, ne vom concentra pe cel mai comun tip de cold call, în jocurile cash. Pentru jucătorii de turneu: această dezbatere nu este pentru voi. Cold callul este un răspuns fără îndoială bun în multe situații din turnee, datorită prezenței anteurilor. Acest lucru generează de multe ori pot odds favorabile pentru apelant.

Pro cold call

  • Vei vedea flop-uri ieftine cu mâinile de valoare medie;
  • Când nimeni nu mai dă call după tine, poți să joci postflop din poziție (cu excepția cazului când ești în small blind);
  • Poți să determini jucătorii slabi de după tine să facă calluri marginale, cu mâini extrem de slabe, crezând că au pot odds.

Contra cold call

  • Poți fi scos din pot ușor, în cazul în care un jucător care acționează ulterior decide să facă un three bet sau să shoveze;
  • Jucătorii rămași după tine pot avea echitate. Un three bet al tău i-ar arunca din pot, însă dacă mergi doar pe variantaa cold call îi vei antrena și pe ei în joc;
  • Potul va fi mult mai des unul multiway, ceea ce îți scade echitatea în pot;
  • Nu poți câștiga potul preflop; va trebui să lovești ceva postflop sau să scoți "de la naftalină" un bluff câștigător.

Când să apelezi la cold call

Există două situații în care cold callul este potrivit și ambele au de-a face cu jucătorii din spatele tău.

1. Când ai unul sau mai mulți jucători slabi în spatele tău

Jucătorii slabi sunt o sursă de venit importantă pentru cei mai mulți profesioniști. Desigur, ar trebui să joci cât mai multe mâini cu astfel de jucători, profitabilitatea neputând fi pusă la îndoială.

Când mergi pe cold call, jucătorul slab de după tine va vedea adesea ocazia de a face o investiție ieftină pentru a câștiga un pot ce se anunță consistent. Jucătorul slab are dreptate, desigur, dar probabil că nu va ști să facă o selecție riguroasă a mâinilor pe care se bazează. Mai mult decât atât, el va decide să apeleze cu tot felul de mâini care vor pierde aproape sigur într-un pot multiway, pe termen lung.

Să luăm un exemplu:

Sunteți în button cu T ♦ 9 ♦, la un joc de cash $1/$2 (stack de 200 de dolari). Un jucător regular deschide din poziție mijlocie la 6$. În small blind este un jucător slab și loose, care a jucat mai mult de 50% din mâinile de până acum.

În condiții normale, mulți profesioniști ar apela la un three bet din poziția ta. Având în vedere jucătorul slab din small blind, un cold call este obligatoriu; deoarece va invita un jucător slab în pot (cu mâinile care nu ar fi continuat dacă mizai pe re-raise).

2. Când jucătorii din spatele tău nu sunt 3-bettori agresivi

O lipsă de re-raiseuri a jucătorilor care urmează să acționeze înseamnă că nu vei fi scos din pot în repetate rânduri. Astfel, vei ajunge să vezi flopul și să îți realizezi mult mai des echitatea dorită.

Să luăm același exemplu ca mai sus (aceeași structură a mesei cash și aceleași poziții), doar că de data aceasta, deții K-Q offsuited.

Dacă ai observat că oponenții tăi din stânga, care urmează să acționeze, apelează la three bet destul de frecvent, este contraindicat să mergi doar pe cold call. De fapt, ar trebui să mergi pe re-raise sau fold cu întreaga gamă a ta de mâini, dacă știi sigur că unul sau mai mulți jucători care urmează sunt foarte agresivi. În caz contrar, dacă ai de-a face cu oponenți pasivi, poți apela la cold call.

Descoperă camere de poker online la care joacă cel mai mulți români!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi