Nu încerca să trişezi la hold'em! Cele mai comune metode şi cum se apără camerele de poker

2020-01-06 00:10:00 4,8k 0

Aproape fără excepţie, în momentul în care apar banii, vor fi persoane interesate să îi păcălească pe ceilalţi astfel încât să direcţioneze sumele respective spre buzunarul lor. Pokerul online nu face excepţie, însă, în ultimii anii, camerele de poker au depus eforturi intense în încercarea de a îi identifica pe trişori şi a menţine un climat corect, în care toţi să se bucure de şanse egale.

Deschide cont și joacă la camera de poker recomandată!
 

Cele mai comune metode de trișat la Texas Holdem

În tentativa de a face rost de bani, mulţi jucători de poker online au încercat, de-a lungul timpului, să apeleze la tot felul de metode mai puţin ortodoxe astfel încât să îşi maximizeze şansele de câştig. Din fericire, administratorii camerelor de poker au făcut eforturi susţinute să îi depisteze pe cei care vor să păcălească, prin diferite metode, astfel că în acest moment lucrurile par destul de safe.

Cel mai comun şiretlic şi, probabil cel mai periculos pentru terţi, a fost reprezentat de munca în echipă. Concret, doi jucători aflaţi în cârdăşie intrau de obicei la o masă de cash şi îşi "vindeau" informaţii prin intermediul reţelelor de socializare (messenger, Facebook sau skype). Ei aveau astfel acces la informaţii suplimentare despre alte două cărţi aflate în joc decât ale lor şi se puteau proteja altfel. În plus, nu de puţine ori ei, lucrând în echipă, căutau să ridice considerabil potul, fie pentru a-l curăţa pe un al treilea, în măsura în care unul dintre ei prindea o mână foarte bună, fie pentru a-l forţa pe un al treilea să foldeze, considerând că cei doi oponenţi trebuie să aibă cărţi premium (sau să fi "lovit un monstru") din moment ce investesc atât.  

Acest lucru în echipă a fost pentru o perioadă de timp o adevărată problemă, pentru că cei din spatele camerelor de poker nu aveau suficiente probe pentru a-i acuza pe trişori, care de multe ori erau şi greu de identificat. Administratorii nu se puteau ghida, de exemplu, doar după faptul că un jucător renunţă la AQ suited pre-flop. Acea persoană proceda aşa pentru că prietenul său avea o mână mai bună (AK, AA, KK), dar putea la fel de bine să joace excesiv de tight şi să îşi protejeze pe cât posibil stack-ul.

În timp, aceşti trişori însă au devenit destul de uşor de depistat. Site-urile de poker online deţin acum o bază de date foarte bine pusă la punct, cu istoricul mâinilor fiecărui jucător, astfel că e foarte uşor să stabileşti - printr-un program - când şi cum renunţă un jucător la o mână ca cea menţionată anterior. În acelaşi timp, există o bază de date foarte elaborată prin care vezi imediat istoricul comun la mesele de poker ale jucătorilor, astfel că această muncă în echipă a fost aproape total abandonată, pentru că cei mai mulţi dintre trişori ştiu că se pot trezi foarte uşor cu un cont suspendat.

Evident, site-urile de poker duc o muncă continuă împotriva acestui flagel, însă există şi cazuri în care trişorii sunt identificaţi prea târziu şi apucă să facă victime. Cel mai bine, în cazul în care sesizezi la masa la care joci ceva "fishy", contactează imediat customer service-ul respectivului site. Echipe speciale vor investiga în scurt timp activitatea celor care ţi se par suspecţi şi cu siguranţă îi vor demasca, dacă într-adevăr bănuiala ta se susţine.

Vezi care este camera de poker online pe care o recomandă pariurix.com!

 

Alte metode de a trişa la poker online

Mai multe conturi - Nu de puţine ori s-a întâmplat ca un jucător să îşi facă pe acelaşi site mai multe conturi şi să intre, sub diferite avataruri, la acelaşi turneu. Evident, un astfel de jucător foloseşte un IP mobil, pentru că altfel ar fi depistat imediat.

Participând la un turneu de pe mai multe conturi, evident ai şanse uriaşe de a intra în bani, mai ales că de multe ori ai putea să joci de pe două conturi la aceeaşi masă şi ai beneficia de informaţii preţioase.

Din fericire, indiferent cât de mult s-ar pricepe un jucător să îşi şteargă urmele în momentul creării conturilor multiple, experţi IT lucrează în strânsă legătură cu majoritatea camerelor de poker, astfel că trişorii de acest gen sunt în acest moment foarte uşor de depistat.

"Botsii" - Aceştia nu sunt altceva decât programe software proiectate să analizeze jocul de poker. Vor lua mereu decizia matematică corectă - în funcţie de mâna pe care jucătorul o are - pre-flop şi pe flop, pe turn şi river randamentul lor nemaifiind la fel de ridicat.

În trecut, mulţi dintre jucători apelau la aceşti roboţi, ba mai mult, persoane care nu aveau decât cunoştinţe primare despre poker, reuşeau să câştige sume importante, lăsându-i pe botsi să îşi facă treaba, în timp ce ei se ocupau de alte proiecte sau mergeau chiar la job.

Mai mult, unele camere de poker au avut în trecut propriii botsi, care le garantau venituri bune, în condiţiile în care aceştia iau întotdeauna deciziile matematice potrivite (pe termen lung, luând la fiecare mână decizia corectă din punct de vedere al probabilităţilor, nu ai cum să ieşi pe minus cu un astfel de program).

În prezent, botsii par a fi istorie, garantează cele mai multe site-uri de poker, care au făcut eforturi susţinute pentru a-i găsi pe cei care păcăleau astfel sistemul. Probabil că fenomenul nu a fost rezolvat în totalitate, însă şansa să te lupţi cu un calculator la masa de poker a scăzut foarte mult în ultimii ani.

Deschide cont și joacă la camera de poker recomandată!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi