Cele mai bune tipsuri pentru a evolua cu șanse când ești short stack

2020-03-19 10:35:00 1,4k 0

Să evoluezi în turnee din postura de short stack e o situație departe de a fi ideală. Totuși, inevitabil, fiecare dintre noi ajunge în cursul unei sesiuni de poker să aibă puține fise în față. Cum trebuie să evoluezi în astfel de situații pentru a avea o șansă bună să revii în forță în competiția respectivă? Vom încerca să vă oferim în prezentul articol câteva tipsuri pentru a-ți desăvârși strategia când ești în postura de short stack.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Atenție la dimensiunea efectivă a stackului

"Mărimea efectivă a stackului" se referă la cea mai mică sumă de jetoane în fața oricărui jucător implicat într-o mână.

Este important să fiți conștienți de mărimile stackului vostru și al adversarilor, astfel încât să vă puteți adapta strategia în consecință.

Hai să aruncăm o privire la acest scurt exemplu:

  • Mărime stack jucător A: 50 unități;
  • Mărime stack jucător B: 20;
  • Mărime stack jucător C: 500.
  • Jucătorii A și B sunt în blinduri, care au o valoare de 1/2.

Jucătorul C ridică din button la 4. În acest exemplu, stackul efectiv este de 20, adică valoarea jetoanelor jucătorului cel mai slab (B).

Presupunând că sunteți jucătorul A, sunteți short stack, dar la masă există cineva cu mai puține fise (jucătorul B). Să ne imaginăm că aveți A-A, ce valoare trebuie să aibă re-raiseul? Puteți paria de la 6 la 50, dar, așa cum discutăm în acest moment, luăm în considerare și stackul jucătorului B.

O mărime standard de 3-bet ca small blind ar fi de 12. Iată de ce: dacă Jucătorul B merge all-in pentru 20 și jucătorul C dă call, avem opțiunea de a redeschide runda de pariuri. Ne permite să obținem mai multă valoare înainte de flop.

Întotdeauna când sunteți short stack, raportați-vă la numărul jetoanelor celorlalți și acționați în consecință. Altfel, veți pierde momente prielnice sau nu le veți exploata suficient.

Luați în considerare valoarea efectivă a mâinii post-flop

Posibilitatea de a juca post-flop cu o mână este strict legată de forța ei. De multe ori se întâmplă ca aceasta să aibă o echitate bună pre-flop, dar apoi, odată boardul coborât, valoarea efectivă să scadă.

Acest lucru este deosebit de important când sunteți short stack, deoarece adesea veți avea foarte puțin spațiu de manevră post-flop. Asta înseamnă că de obicei veți fi puși all-in fie pe flop, fie pe turn.

Atunci când sunteți short stack și dețineți o mână care va juca slab post-flop, dar probabil este cea mai bună mână pre-flop, shove all-in înainte de apariția cărților comune pare fi cel mai bun play. Acest lucru vă permite să realizați echitatea mâinii dumneavoastră și să evitați deciziile grele post-flop.

Exemple de astfel de mâini includ A-x offsuited și perechile mici (22-55). Ele joacă slab post-flop, dar e profitabil să împingeți cu ele pre-flop, dacă vă gândiți la gama de call a adversarului. Vă simplificați deciziile și faceți o mutare profitabilă.

Nu împingeți prea des din poziție, punând tot timpul presiune pe blinduri

Ar putea să pară o bună opțiune ca, atunci când mai aveți 20-25 de big blinduri, să shovați din poziție de mijloc cu o mână ca A-5. Cu toate acestea, rata de recompensă oferită de o astfel de mutare este slabă; de obicei, fie veți câștiga un pot mic, fie veți pierde unul mare.

În schimb, jocul optim este să rămâneți la o creștere mai mare decât cea standard sau să foldați chiar, în așteptarea a două cărți care să îți ofere perspective mai mari. Această tactică ne salvează stack-ul pentru locuri mai bune și mâini mai puternice.

Nu fi prea pasiv

O greșeală frecventă a jucătorilor neexperimentați e că devin prea pasivi când au puține fise în față. Acești jucători foldează aproape totul, așteptând o mână premium pentru a-și dubla stack-ul.

Să joci tight poate fi strategia corectă în unele cazuri, mai ales pe bubble. Dar jocul prea tight, folosit mereu în astfel de situații, vă va pierde mai multe jetoane în comparație cu o strategie activă de a câștiga poturi.

Același lucru este valabil și pentru limpul din button, o strategie la care tot mai mulți apelează, în speranța că vor vedea un flop la costuri reduse. Ca regulă generală, nu încercați să faceți acest lucru. Dacă adversarii văd că limpați prea mult din poziție, vor presupune că o faceți cu mâini slabe; ei vă pot fura cu ușurință poturile prin izolarea voastră, cu un raise. Dacă ați fi avut o mână suficient de puternică, ați fi apelat voi la raise, iar oponenții știu acest lucru. În schimb, ar trebui să deschideți, fie cu intenția de a câștiga blind-urile, fie pentru a câștiga valoare din call-urile celorlalți. 

Un ultim mod de a juca prea tight când sunteți short stack are legătură cu apărarea insuficientă din big blind. Oponenții voștri pot câștiga în mod constant cu o gamă foarte largă de mâini dacă renunțați prea des să vă apărați blindul. Pentru a împiedica adversarii să vă abuzeze în acest mod, apelați la call sau re-raise cu un număr decent de mâini.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi