Cele mai bune strategii la mesele cash de poker

2022-01-05 10:48:00 2,5k 0

Mesele cash de no limit hold'em au devenit tot mai populare, despre ele discutând pe larg aici. Astăzi vom stabili care sunt cele mai bune strategii de implementat, astfel încât să ai un câștig constant pe termen lung.

Operatori cu camere de poker legale în 2022
PokerStars
PokerStars
Joacă acum la PokerStars Sports România!
888Sport
888Sport
Încasează acum la 888Sport 100% până la 600RON + 60FREESPINS
Unibet
Unibet
Încasează la Unibet un pariu fără risc de 300RON + 150FS în Burning Hot!
NetBet
NetBet
Încasează la Netbet 20RON fără depunere + 100% până la 500RON
PublicWin
PublicWin
Încasează bonusul PublicWin de 210% până la 2100RON

Ce modificări ar trebui să faci în jocul tău atunci când te afli la o masă de tip cash? Tacticile de urmat sunt mult diferite față de turnee, pe ring jucându-se în general mai loose. Iată care considerăm noi a fi cele mai importante ajustări pe care cineva le poate face, în tentativa de a avea mai mult succes. 

1. Nu investi mult cu mâini medii. Folosește-le ca bluff catcher

Mâinile medii sunt adesea greu de jucat. Când deții astfel de cărți, de obicei ar trebui să folosești cât mai des checkul. Ele sunt ideale pentru a prinde pe cineva care bluffează, nu trebuie să te intereseze construirea unui pot mare, pentru că ești vulnerabil. Iată câteva exemple:

 • J romb - 10 romb, pe un flop J pică, 8 pică, 6 cupă
 • A pică - 4 pică, pe un flop A treflă, 8 pică, 5 treflă
 • 8 cupă - 7 cupă, pe un flop K pică, 8 trefă, 4 cupă

Mâinile menționate sunt solide, dar vulnerabile când mai multe beturi își fac prezența într-un pot. Drept urmare, ar trebui să te intereseze să se dea check cel puțin pe o stradă (de obicei pe flop), pentru a menține un control al potului.

Dar dacă adversarul din mână bate check atât pe flop, cât și pe turn, un pariu pentru valoare din partea ta e calea de urmat. Însă, astfel de mâini funcționează cel mai bine drept bluff catcher. Lipsa ta de agresivitate pe flop va fi interpretată de mulți drept slăbiciune, astfel că vor încerca să câștige mâna fără showdown, crezând că nu deții o carte decentă. Îi poți prinde pe destui opozanți într-o astfel de capcană, cu mâna ta medie.

2. Apelează la bet de fiecare dată când ai o mână puternică

Când ai o pereche mare din mână sau lovești top pair cu un kicker bun pe flop, pariază. Nu apela la slow play, cu astfel de cărți te interesează să construiești poturi cât mai mari. Iată câteva exemple:

 • A-K - pe un flop K 10 5
 • K-10 - pe un flop 10 8 6
 • Q-Q - pe un flop J 10 7

În special dacă există un draw pe flop ar trebui să faci un bet cât mai mare, pentru a nu le oferi pot odds oponenților. Ideea de bază e să îl determini pe celălalt să pună la bătaie cât mai multe fise, din moment ce în gerenal tu vei fi în față. Există pericolul ca adversarul să aibă set sau două perechi și să pierzi multe chipuri, dar astfel de situații vor fi izolate. Pe termen lung vei câștiga mult mai mult fiind agresiv și apelând la double barrel pentru valoare.

3. Bluffează pe flop când deții cărți cu potențial

De multe ori se va întâmpla să nu prinzi nimic din flop, dar mâna să aibă potențial. Cărțile cu posibilități de backdoor flush sau backdoor straight sunt ideale pentru bluff. Scopul e să câștigi potul acolo, mizând că oponentul va folda, însă chiar dacă merge mai departe ai o șansă decentă ca mâna ta să se îmbunătățească. Și, dacă se întâmplă așa, va fi imposibil de detectat, urmând ca tu să ai acces la o mulțime de fise. 

Iată câteva mâini cu care ar trebui să te gândești la bluff pe flop:

 • 7 pică - 6 pică, pe un flop A treflă, 9 pică, 3 treflă. Orice flop cu 5, 8 sau pică îți transformă radical mâna. De asemenea, un 4 sau un 10 îți oferă outsuri pentru un gutshot;
 • J romb - 8 romb, pe un flop Q romb, 7 pică, 5 pică. Orice 6 sau romb pe turn îți va oferi drawuri puternice. Un 4, 9 sau 10 îți va aduce un gutshot;
 • Q treflă - 6 treflă, pe un flop K cupă, 7 cupă, 5 treflă. Cu orice 4, 8 sau treflă pe turn, ți se vor deschide perspectivele. De asemenea, apariția unui 3 sau 9 îți oferă în continuare șanse.

Ține minte că, dacă vei fi plătit pe flop, iar una din cărțile de care ai nevoie apare pe următaorea stradă, va trebui din nou să faci un bet. Agresivitatea ar putea să îți fie răsplătită și să câștigi aici potul fără luptă, dar și un eventual call al celuilalt îți convine, din moment ce acum ai o serie de outsuri care pot să îți facă mâna câștigătoare. În schimb, dacă turnul nu te ajută, ar trebui în general să renunți la agresivitate, pentru că ești în pericol să pierzi multe fise, iar posibilitatea ca mâna să se îmbunătățească sesizabil a dispărut.

4. Check pe flop într-un multiway pot

Trebuie să fii foarte selectiv cu mâinile prin intermediul cărora faci bet pe flop în poturi multiway. Cu cât sunt mai mulți jucători în pot, cu atât trebuie să fii mai precaut și să alegi varianta check. Evident, dacă nu consideri că ești în control și îți dorești un pot foarte mare. 

Această strategie trebuie aplicată pentru că, atunci când mai mulți jucători sunt în pot, posibilitatea ca unul din el să își fi completat o mână monstru crește exponențial. Chiar dacă ai top pair - top kicker, e destul de probabil ca unul dintre opozanți să aibă deja două perechi. Astfel vei fi într-un loc departe de a fi ideal și îți va fi greu ulterior să pleci din pot.

În consecință, trebuie:

 • Să dai check cu perechea cea mai mare sau chiar cu un overpair, dacă potul are 4 sau mai mulți jucători. Aceste mâini au un capital mult mai redus în poturile multyway, prin comparație cu jocul în heads-up;
 • Pariază puțn (o treime din pot) atunci când ai două perechi sau un draw foarte puternic. Un bet mare va avea efect de bumerang: îi va arunca pe toți cu mâini mai slabe și vei fi plătit doar de un adversar cu o carte superioară. Drept urmare, vei fi într-o situație limită, aproape de a intra într-o capcană;
 • Foldează mâinile de tipul bluff catchers, chiar și împotriva pariurilor foarte mici; este puțin probabil ca adversarii tăi să bluffeze în astfel de situații.

Vrei să joci poker online? Aceasta este camera recomandată de PariuriX.com!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi