"Așa trebuie să se joace orice turneu de poker!". Cea mai nouă invenție la masa de joc

2020-03-18 12:38:00 1,6k 0

Bahamas a fost pentru ultima săptămână capitala pokerului mondial, aici desfășurându-se o serie de turnee extrem de importante. Dacă despre Main Event am discutat aici, în prezentul articol vom vorbi despre o metodă implementată la unul dintre side event-uri: "shot clock", care limitează acțiunea fiecărui jucător la 30 de secunde. Ideea nu este nouă, însă cu fiecare moment în care e utilizată se bucură de un real succes; totul e mult mai rapid și deja există voci care susțin că, în viitorul apropiat, va fi prezentă în toate turneele de pe mapamond.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI TARI TURNEE!

$25K High Roller din cadrul Poker Stars Championship a fost evenimentul ales pentru a se testa din nou "shot clock-ul", o idee care e pe cale să revoluționeze pokerul de cazinou de pe toate meridianele. Concret, pentru a se elimina timpii morți și a împiedica pe mulți concurenți să obosească după foarte multe ore petrecute la masa de joc, a fost inventat un gadget, care limitează decizia fiecărui participant la 30 de secunde. Astfel, de fiecare dată când îți vine rândul, trebuie să te decizi în interval de jumătate de minut, dinamica unui astfel de turneu fiind cu totul alta. 

Cum a funcționat

Deși existau temeri că unii vor fi reticenți la nou, considerând că nu e suficient timp pentru a lua decizia corectă, "shot clock-ul" folosit la $25K High Roller a fost excelent primit.

"Twitterul nu mi-a explodat, astfel că pot afirma cu certitudine că nu au fost mulți jucători deranjați că trebuie să ia hotărâri contra-cronometru", a glumit Neil Johnson, șeful departamentului de Live Poker Operations din cadrul Poker Stars.

Fiecare masă de la turneu a fost dotată cu câte un cronometru pre-setat la 30 de secunde. În momentul în care venea rândul unui jucător să ia o decizie, dealer-ul apăsa pe buton, iar timpul începea să se scurgă. În cele mai multe dintre situații am avut de-a face cu hotărâri extrem de rapide, în marja a 10 secunde, însă există anumite momente în competiție când trebuie să îți studiezi adversarul, să calculezi pot odds și echitatea. Pentru astfel de cazuri, fiecare concurent are la dispoziție o bancă de timp, un minut și jumătate împărțit în câte trei părți egale. Aceste 90 de secunde pot fi accesate oricând de un jucător care simte că are nevoie de timp suplimentar de gândire, astfel că foarte puține din libertățile obișnuite sunt îngrădite. În schimb, avem de-a face cu un turneu mult mai rapid, în care sunt eliminați timpii morți și în care se joacă mult mai mult poker.

Igor Kurganov, unul dintre protagoniștii turneului, a salutat decizia organizatorilor, explicând avantajele metodei. "Știind că trebuie să te încadrezi într-o marjă de timp te face mult mai rapid. E ideal pentru poker, de asta suntem cu toții prezenți la competiții, pentru a juca cât mai mult. Sunt de părere că tot mai multe turnee ar trebui să ia acest exemplu și să implementeze astfel de metode. Consider că orice turneu are nevoie de un "shot clock", în special cele turbo, în care ritmul în care cresc blind-urile e galopant", a explicat acesta.

Contrabalansează acțiunea de pe internet

În ultimul deceniu, pe internet, a avut loc o adevărată "revoluție" în poker, în sensul că au apărut zeci de milioane de jucători. Acțiunea, adrenalina și rapiditatea cu care se joacă mâinile în spațiul online au dat de gândit multora, acestea fiind principalele cauze pentru care pokerul de cazinou a pierdut atât de mult teren în detrimentul celui din camerele de poker online. 

Quintanilla, un adevărat vizionar când vine vorba despre modul în care trebuie să se dezvolte acest joc, a fost printre primii care au înțeles că majoritatea preferă internetul pentru că acţiunea e la un alt nivel, totul se desfăşoară mult mai rapid şi, ca atare, e mult mai gustat de public. În consecinţă, el a gândit acest gadget care să stimuleze acţiunea şi să elimine timpii morţi. Această metodă va mări enorm viteza de joc şi va atrage o serie de alte persoane, care renunţaseră să mai joace poker din cauza factorului timp.

Turneul din Bahamas mai sus menționat nu a fost primul de anvergură care să testeze "shot clock-ul". Pentru prima oară acest sistem a fost probat la World Poker Tour Tournament of Champions 2016 şi s-a dovedit a fi un succes. Cei mai mulţi dintre jucători au fost încântaţi de viteza cu care s-a evoluat, Antonio Esfandiari, Tyler Patterson şi Dietrich Fast declarându-se entuziasmaţi. Într-un interviu realizat de Poker News, Daniel Negreanu, marele jucător canadian cu origini române, a recunoscut, la rândul său, beneficiile fantastice date de acest sistem. Potrivit lui, "în 90-95% dintre cazuri, unui individ nu ar trebui să îi ia mai mult de jumătate de minut pentru a hotărî ce are de făcut". Astfel, e de aşteptat ca în 2017 tot mai multe competiţii să beneficieze de această inovaţie, iar în câțiva ani fiecare cazinou din lume să poată susțină un astfel de turneu. 

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI TARI TURNEE!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi