Ce trebuie să eviți să faci atunci când deții suited connectors, în poker

2020-03-19 10:37:00 1,4k 0

Suited connectors (conectorii de aceeași culoare - 10 pică - 9 pică, 8 romb - 7 romb, etc -) sunt cărți extrem de atractive pre-flop, care pot să îți deschidă noi orizonturi odată cărțile comune coborâte. Totuși, mulți au prea mare încredere într-o astfel de mână de start, care nu este atât de puternică pe cât e de tentantă. În prezentul articol ne vom raporta la câteva greșeli comune pe care jucătorii de poker le fac atunci când au o asemenea carte de început și vom încerca să învățăm cum să evităm capcanele.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

1. Evită să faci re-raise împotriva stackurilor de 60 de big blinduri sau mai puțin

În cazul în care cel care deschide are mai puțin de 60 de big blind-uri în față, ar trebui să fii mai puțin înclinat către un re-raise. Mai ales dacă deții connectori mici, cum ar fi 6-5s sau 7-6s.

Când în joc sunt stackuri mai mari, poți apela la three bet. Asta pentru că asemenea mâini funcționează bine ca 3-bet bluff, pentru trei motive principale:

  • Determini o mulțime de mâini mai bune să foldeze pre-flop.
  • Ai mult mai mult spațiu de manevră post-flop, când poți să devii creativ. Asemenea mâini deschid multe oportunități și, chiar dacă nu ți se completează ceva foarte puternic, poți apela la semi-bluff. Chiar dacă vei fi plătit, vei avea o șansă să ți se completeze un posibil draw.
  • Vei câștiga ocazional un pot foarte mare atunci când lovești două perechi, trips, chintă sau culoare. Mâna ta e greu detectabilă și vei putea avea acces la o bună parte din stackul mare al oponentului.

Cu toate acestea, împotiva stackurilor medii și mici, raportul "stack-to-pot" îți oferă mai puțin spațiu de manevră post-flop. Adversarul va fi tentat să împingă, dacă a prins top pair, astfel că nu poți deveni foarte creativ, nu poți miza pe cartea ta pentru un bluff sau semi-bluff. Acest lucru șterge argumentul doi de mai sus, când în față ai fi avut un jucător cu un stack mare. În egală măsură, contra stackurilor medii și mici, scad cotele implicite. În consecință, vei spune "la revedere" și pentru argumentul cu numărul trei de mai sus. Bluffurile tale nu vor mai fi atât de eficiente, pentru că se vor lovi mai des de un shove all-in al celuilalt.

2. Evită three betul cu suited connectors împotriva adversarilor de tip "calling station"

Dacă ai ceva experiență în poker, îți poți imagina probabil de ce un three bet bluff cu suited connectors este mai puțin eficient împotriva unui jucător care nu foldează aproape niciodată. Când există puține șanse ca adversarul tău să renunțe, pierzi un atu major în termeni de echitate: play-ul tău doar va construi potul, nu vei avea prea des șansa să iei fise fără luptă, înainte de apariția cărților comune.

Dar există și un motiv mai puțin evident pentru care conectorii de aceeași culoare nu funcționează bine ca three bet contra oponenților de tip "calling station". Acești jucători vor răspunde la re-raise cu mai multe mâini care te domină. Dacă jucătorii solizi ar folda cărți precum A-6, K-7 și J-8, care domină suited connectorii tăi, de această dată nu se va întâmpla așa. Acest lucru va duce la pierderea de multe fise pentru tine, în cazurile în care amândoi loviți ceva puternic, precum trips. El va avea un kicker mai bun, chiar dacă mâna avută nu îl îndreptățea să răspundă la un re-raise pre-flop. Rangeul adversarilor foarte loose e greu de stabilit și vei avea mari probleme să eviți capcanele.

3. Nu folosi four betul (re-re-raise) aproape niciodată cu suited connectors

Când te gândești la ce mâini să apelezi când vrei să faci cele mai bune four bet bluffs, sunt trei lucruri pe care trebuie să le iei în considerare:

  • Efectul de blocare
  • Posibilitatea jocului post-flop
  • Cotele implicite (implied odds)

Dintre cele trei, cel mai mult contează efectul de blocare pentru mâna celuilalt. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când oponentul mizează pe un re-raise, deja rangeul lui e mult diminuat. E puțin probabil ca el să aibă o carte marginală și să încerce să fure potul. În acest context, suited connectors au, de fapt, efecte negative de blocare. Aceștia blochează mâinile din rangeul inferior al gamei celorlalți - cum ar fi A-5 suited sau A-6 suited -, dar nu blochează mâinile puternice. Acestea din urmă vor continua, fără doar și poate.

Nu în ultimul rând, chir dacă în general conectorii de aceeași culoare îți oferă în general implied odds, acest lucru e mult diminuat când se ajunge la four bet. Pentru că, în general, te vei lovi de o mână mult mai puternică în rangeul celuilalt.

4. Evită să dai call prea des

S-ar putea să fii tentat să mergi prea des în mâini, cu limp, când deții suited connectors. Dar, dacă nu ești în big blind și trebuie să te aperi, o astfel de abordare va fi păguboasă pe termen lung, mai ales dacă în pot sunt implicați mai mulți jucători.

Să luăm, de exemplu, o mână în care fiecare jucător are 100 de big blind-uri în față. Să presupunem că cineva din middle position deschide, mărind la 2,5XBB. Cel din cutoff plătește și, din button cu 6 romb - 5 romb, pare de la sine înțeles că ar trebui să ne implicăm. Nu e nici pe departe așa, chiar dacă suntem în poziție și avem o mână care pare să aibă perspective. Iată în graficul de mai jos rangeul adversarilor și echitatea în acest pot. Observăm că vom câștiga un asemenea pot în doar puțin peste 20% din cazuri. Asta dacă se ajunge la showdown, pentru că de obicei unul dintre cei doi adversari va miza pe un C-bet pe flop, care ne va îngreuna și mai mult misiunea.

Cu toate acestea, over-calling-ul poate fi rezonabil în unele momente, dacă există un jucător slab în mână și știi că jucătorii care urmează după tine e puțin probabil să apeleze la squeeze. Totuși, în general nu te poți baza prea mult pe fold equity post-flop, în astfel de cazuri. Acesta e scăzut ca rezultat al faptului că mai multe mâini sunt angajate în pot.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi