Careu vs full, în poker. Mai multe erori duc la unul dintre cele mai mari poturi din 2019

2020-03-19 11:58:00 2,2k 0

Una dintre cele mai mari mâini ale lui 2019 a avut loc la "Live at the Bike". O eroare la început de mână a dus la o sumă enormă pierdută, iar pariurix.com va analiza pentru tine ce s-a întâmplat. Astfel, vei avea ocazia să te ferești de locurile în care nu ai echitatea dorită, protejarea propriului stack fiind primordială.

Descoperă camere de poker online la care joacă cel mai mulți români!

Să vedem cum s-a desfășurat acțiunea, cum au evoluat jucătorii și ce ar fi trebuit să facă diferit.

Preflop

La un nivel de blinduri de $200/$400, Andy ridică la $1.300 cu Q♣ T♥, din Cut Off. Garrett Adelstein, cu A♣ K♣, în Button, merge pe varianta 3-bet și mărește la $4.800. În Big Blind, Jacky își vede cărțile - 9♥ 9♣ - și decide să dea call. La fel face și Andy, agresorul inițial.

Analiză

Toate deciziile până la callul ultim al lui Andy sunt bune și profitabile. Chiar dacă are pot odds favorabile, având nevoie de o echitate de doar 22% pentru a transforma mâna într-una profitabilă, callul lui Andy este decizia incorectă. Iată de ce:

  1.  Mâna sa e extrem de "săracă" din punct de vedere al implied odds. E dominat total de rangeul adversarilor. Asta înseamnă că atunci când va lovi pe flop top pair și banii vor începe să zboare, el va fi de obicei în spate. În al doilea rând, cărțile sale sunt offsuited, astfel că acest aspect determină scăderea și mai mare a implied odds.
  2. Nu are avantaj din punct de vedere al poziției, cel care a făcut three bet urmând a acționa după el.
  3.  Avem de-a face cu un pot multiway, astfel că îi va fi aproape imposibil să bluffeze, atunci când ratează flopul.

Flopul

Andy a dat call, așadar, și întrăm într-un pot în care s-au strâns deja $15.300 cu trei jucători. Dealerul coboară Q♦ 9♠ 6♦ și toți cei implicați în mână merg pe varianta check.

Analiză

Jacky a evoluat corect, în condițiile în care, în teorie, un adverar ar putea avea o damă mare sau un overpair. Ca atare, e mult mai profitabil să își mascheze forța mâinii, chiar dacă e vulnerabil în fața unui posibil draw de culoare. 

Andy a procedat și el corect, ajungându-se la situația pe care am discutat-o anterior: a lovit top pair, dar kickerul nu îl ajută și e posibil să fie în spate. În ceea ce îl privește pe Garrett, care a făcut three bet pre-flop, acesta ar fi putut să își continue agresivitatea cu un C-bet, în speranța că îi va determina pe ceilalți să foldeze. Dar, cum probabil a simțit, în rangeul celorlalți se află o damă, astfel că varianta check e soluția corectă contra a doi adversari.

Turnul

Dealerul coboară Q♥, boardul arătând acum astfel: Q♦ 9♠ 6♦ Q♥. Jacky pune la bătaie $8.000, Andy face un raise până la $19.300, ceea ce determină un instant fold pentru Garrett. Acțiunea revine la Jacky, care cu full, mărește la $55.000. Fără să stea pe gânduri, Andy dă call, cu trips.

Analiză

Jacky are tot dreptul să înceapă să construiască un pot cât mai mare, fiind puține mâini care să îl bată. Cum două dame sunt libere, e posibil ca una dintre acestea să fie în mâna unuia dintre opozanți, astfel că va primi aproape sigur call. Garrett ia evident, și el decizia corectă, A-K-ul lui suited nemaiavând vreo șansă în acest context.

În schimb, Andy comite o nouă greșeală: vine cu re-raise, ceea ce îl izolează; asta pentru că va primi call doar de la o mână mai bună. În al doilea rând, three betul lui poate deschide o cutie a Pandorei, în sensul că oferă prilejul unuia dintre adversari să vină cu re-re-raise, ceea ce se și întâmplă. Iar cele trei bucăți deținute sunt greu de foldat, chiar dacă kickerul nu e unul strălucit.

Riverul

9♦ este coborât, cărțile comune fiind Q♦ 9♠ 6♦ Q♥ 9♦. Jacky bate în masă (check), Andy face un bet mare - $70.000 -, iar Jacky merge all-in și e plătit imediat de oponent. Jacky întoarce careul, câștigând un pot de $428.900.

Analiză

Checkul lui Jacky este greșit, pentru că în destule situații opozantul va dori să se protejeze, chiar și cu Q în mână și va da check behind. În al doilea rând, dacă întinde o capcană pentru bluff, aceasta nu e posibilă: e improbabil ca Andy să încerce să bluffeze pe un board în care apar două perechi. Soluția corectă pentru Jacky era să împingă, urmând a fi plătit de orice Q-X. Din fericire pentru el, chiar dacă a jucat slab pe river, a câștigat maximum, pentru că și Andy face o eroare la rândul său.

Vă întrebați, probabil, de ce considerăm că Andy a greșit și el, din moment ce avea full maxim? Simplu: pentru că la raiseul său adversarul putea să răspundă doar cu un Q, ceea ce ar fi dus la împărțirea potului. Orice carte mai slabă ar fi foldat, în timp ce careul - improbabil, dar prezent - i-ar fi distrus stackul. Ceea ce s-a și întâmplat.

Descoperă camere de poker online la care joacă cel mai mulți români!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi