Când și de ce să dai flat call cu ași, pre-flop. Situația ideală la finalul turneelor

2020-03-19 10:33:00 1,5k 0

Pentru orice jucător de poker situația ideală pre-flop e să dețină perechea maximă de ași. Fără îndoială că cei mai mulți dintre noi joacă o astfel de mână agresiv, iar dacă în fața noastră s-a dat deja un raise lucrurile par să se așeze cum nu se poate mai bine. Re-raiseul pare decizia care se impune aproape mereu, însă există și cazuri în care nu trebuie să apelezi la three bet. În prezentul material ne vom raporta la cazurile în care e mai indicat să faci un flat call, atunci când deții A-A iar în fața ta cineva a făcut un raise.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Un astfel de play e foarte util mai ales la finalurile de turnee, când ICM-ul (independent chip model) trebuie să îți guverneze acțiunile. Acesta îți va arăta exact cât valorează fisele tale în raport cu premiile care sunt puse în joc. Astfel, vei lua cele mai bune decizii din punct de vedere al raportului stack/bani obținuți din pay jump. Pentru a vedea care sunt beneficiile unui flat call cu ași în finalurile de competiții ne vom raporta la un exemplu concret. Ryan Leng, un jucător de mare valoare a procedat așa la un mare turneu, iar acum a  explicat pe larg, pentru pokernews.com care au fost mecanismele din spatele deciziei sale. Să îi dăm cuvântul.

"Cu opt jucători rămași în "2018 World Series of Poker Event # 51: $ 1,500 No-Limit Hold'em - Bounty" am jucat o mână care a fost catalizatorul pentru prima mea brățară din circuit. Au fost o serie de factori care m-au determinat să procedez așa și îi voi expune în cele ce urmează.

În primul rând, considerentele de ordin ICM au definit decizia mea la această masă finală. De asemenea, modul în care adversarii m-au perceput mi-au influențat acțiunile. Combinația între acești doi factori s-au îmbinat perfect în ceea ce este probabil cea mai importantă mână din viața mea, până în prezent.

Situația de pornire

Să aruncăm o privire mai întâi la situația în care mă aflam din perspectiva ICM.

Aveam aproximativ 30-40 de big blind-uri într-un loc foarte norocos: cei doi jucători cu stackuri mari erau direct în dreapta mea. Tot acolo se afla și un alt adversar foarte bun, pe care îl consideram cel mai periculos. Cu opt oameni rămași în joc, următorul care ieșea primea $28.247. Înainte de această mână, eram pe poziția a treia în privința numărului de fise, primele trei locuri plătindu-le cu mai mult de 120.000 de dolari. Asta însemna că scopul meu a fost să joc foarte solid și să încerc să evit orice confruntări majore pre-flop.

Cei doi jucători cu stackuri mari din dreapta mea au deschis o mulțime de poturi. Ei erau foarte conștienți de puterea pe care ICM-ul o are în raport cu mine. Pentru că nu mă interesa deloc să intru în războaie all-in cu ei înainte de flop, pentru a termina pe locul 8. Doar aveam al treilea stack, speram la mult mai mult.

Astfel, am decis să tăi cea mai mare parte din rangeul meu de three bet, când ei deschid din early position și să dau flat call la întreaga mea gamă. Am facut asta pentru a evita flipurile, cum ar fi AK vs. JJ, dar și pentru că jocul meu post flop cred că e mai bun decât al lor. Cu cât avansăm în mână, cu atât mai multe informații devin disponibile și cu atât mai mare este edgeul meu.

Flat call pre-flop cu A-A

La un nivel de blinduri de 30.000 / 60.000 cu un ante de 10.000, Mark Mazza a deschis din early position la 125.000. El avea un stack de aproximativ 35 big blind-uri. Mark e jucătorul bun de care vă menționam mai sus și era așezat între cele două stackuri uriașe de care vă vorbeam. Ca atare, m-am așteptat să deschidă cu o gamă mică (tight) din această poziție.

S-a foldat până la mine și am privit în jos la A cupă - A romb. În general, ai fi tentat să vii cu re-raise, pentru că Mark are o gamă extrem de mică de deschidere, deci ar putea să își pună la bătaie toate fisele pre-flop. Pentru că sigur are o mână foarte puternică în acest moment. Dar știam care este imaginea mea în mintea lui Mark, iar un three bet aici ar arăta cât sunt eu de puternic. În consecință, Mark ar folda chiar și mâini foarte bune, de genul J-J sau A-K, dacă veneam cu re-raise. De asemenea, eram conștient că Mark știa că îmi place să fac mișcări post-flop, așa că, dacă ar fi prins ceva pe board, aș fi putut să îi iau tot stackul.

Astfel, am decis să fac un flat call, pentru a acționa ulterior în mână. De asemenea, eram conștient de faptul că în spatele meu erau mai multe stackuri de dimensiuni reduse, care ar fi putut împinge după un raise și un call. Aș fi avut apoi oportunitatea să îi izolez pe aceștia și să câștig o mulțime de fise cu efort minim.

Raiseul de pe flop

Toți ceilalți au foldat însă, iar Mark și cu mine am văzut următorul flop: Q romb - 7 cupă - 3 cupă. Mark a mizat pe un continuation bet de 150.000 și am decis să apelez la un re-raise mic, mărind până la 335.000.

Pe acest flop cu posibile drawuri puternice, mă așteptam ca o mână precum K-K, A-Q și poate K-Q să vină cu un all-in la raiseul meu. Pentru că, judecând după cum am jucat eu pre-flop, era greu să fiu pus pe o mână mai bună. Iar pericolul unui draw justifica o astfel de abordare din perspectiva lui Mark.

Din fericire pentru mine, Mark a avut A pică - Q pică și într-adevăr a shovat. Nu cred că avea altă opțiune, la cum s-a desfășurat mâna. Am dat snap call și așii au rămas în picioare, eliminându-l pe Mark pe locul opt și beneficiind de un stack mult mai mare.

Atât de multe jetoane în fața mea mi-au permis să schimb abordarea, să joc mai agresiv și a doua zi am reușit să câștig turneul, trecându-mi în palmares prima brățară din circuitul WSOP". 

Vrei să joci poker online? Aceasta este camera recomandată de PariuriX.com!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi