Mâini "imposibile" în video poker. Ce decizi când nicio alegere nu pare cea corectă

2020-03-20 10:51:00 2,9k 0

Învață cum să iei cele mai bune decizii la video poker chiar și atunci când te confrunți cu mâini imposibile! Crește-ți eficiența când joci video poker online aplicând sfaturile pariurix.com.

Joacă acum video poker online cu un super bonus de bun venit!

poker1.jpg

 

Mâini imposibile în video poker - ce să știi din start?

Atunci când joci video poker este vital să iei decizia corectă la fiecare mână astfel încât să-ți maximizezi șansele de câștig.  De celele mai multe ori, alegerea va fi evidentă și va fi făcută chiar de aparat, însă nu aceste mâini ne interesează acum.

Indiferent de versiunea de poker jucată (Jacks or Better, Deuces Wild, Joker Poker, etc.), vei fi pus în situații în care îți va fi greu să hotărăși ce cărți păstrezi și la care renunți, deoarece indifierent de alegere vei da cu piciorul unei posibile combinații câștigătoare.

Vorbim despre situații în care ai șansa să prinzi mai multe tipuri de mâini câștigătoare (chintă, culoare, trei bucăți, careu, etc.), iar în aceste cazuri este vital să cunoști regulile de bază ale jocului de poker și șansele procentuale de a "prinde" cartea sau cărțile dorite.

De cele mai multe ori ai de ales între a spera la renunța la anumite cărți pentru a realiza o combinație câștigătoare mai rară (culoare, chintă de culoare, etc.) sau la alte cărți din aceeași mână pentru a realiza o combinație câștigătoare mai des întâlnită (trei bucăți, două perechi, etc).

Posibilitățile sunt multiple și prin urmare e destul de greu să facem o regulă pentru toate cazurile de care te poți lovi, însă îți putem oferi câteva exemple concludente.

Pentru a-ți ușura deciza e important să știi că șansele de a prinde o carte anume din cele 52 cu folosite de exemplu în jocul Jacks or Better sunt de 1,92%. Plecând de la acest procent vei putea calcula care sunt șansele de a prinde o mână specifică în momentul în care renunți la o carte sau mai multe. 


Chintă/culoare sau 3 bucăți/careu la video poker?

778910.jpg

Să spunem că ai o mână de genul 7 romb, 7 treflă, 8 romb, 9 romb, 10 romb. Ai de ales între a păstra perechea de șeptari sau să renuți la 7-le de treflă în speranța că vei prinde o chintă de culoare, o culoare sau o chintă.

La o primă vedere te poți gândi că ai deja o pereche, iar dacă o păstrezi ai șanse să faci 3 bucăți, un full, un careu sau poate două perechi. Dacă în pokerul clasic ai avea șanse să câștigi destul de des și cu o pereche mică, în video poker acestea nu se plătesc, iar ținând cont că șansele să prinzi încă un 7 sunt de 11,43% devine clar că cel mai corect e să renunți la 7-le de treflă.  

Vei rămâne astfel în mână cu 7,8,9,10 (toate de romb) și vei avea șanse de peste 30% să prinzi una din următoarele mâini, în ordinea crescătoare a valorii: chintă, culoare, chintă de culoare, care plătesc 4, 6, respectiv 50 de fise (la primul nivel de pariere), în comparație cu cele 3 fise plătite dacă ai fi păstrat perechea de șeptari și reușeai să faci 3 bucăți.

Cum am ajuns la acest procent? Sunt 15 cărți din totalul de 47 rămase care te vor ajuta să-ți completezi mâna - 6 și J de romb pentru o chintă de culoare, 2,3,4,5,K și A de romb pentru o culoare, plus șesarii și valeții de inimă, treflă și pică (6 cărți) - de unde rezultă un procent de 31,9%.


Chintă sau culoare la video poker?

5678.jpg

Ce vei face dacă te lovești de o mână de genul 5 treflă, 6 treflă, 7 romb, 8 treflă, Q treflă? Ești practic în situația de a renunța la o singură carte, însă ți-e greu să alegi dacă să urmărești o chintă (dacă renunți la dama de treflă) sau o culoare (dacă renunți la 7-le de romb).

Pentru a decide trebuie să iei în calcul ce cărți te pot ajuta pentru realizare fiecărei combinații. Pentru o chintă ai nevoie de orice 4 sau orice 9, deci poți primi ajutor din partea a 8 cărți. Pentru o culoare ai nevoie de orice treflă, adică una din cele 9 trefle rămase în pachetul virtual de cărți.

Astfel, ai șanse de 17,02% să prinzi o chintă, dacă renunți la dama de treflă sau 19,14% să prinzi culoarea, dacă renunți la 8-ul de treflă. În plus, culoarea se și plătește mai bine, deci decizia ta e evidentă.


3 cărți pentru o chintă de culoare sau 4 pentru o chintă?

2222.jpg

Avem mâna 2 pică 7 romb, 8 romb, 9 romb, 10 treflă și ești în poziția de a urmări o chintă de culoare, dacă renunți la prima și ultima carte (2p, 10t) sau de a renunța doar la 2-ul de pică pentru șansa de a prinde o chintă obișnuită.

Poate fi tentant să urmărești chinta de culoare, care se plătește extrem de bine în video poker, însă matematic șansele tale să prinzi cele două cărți necesare (5,6 romb/ 6,10 romb / 10, J romb) sunt foarte mici. E mai eficient deci să "urmărești" chinta normală, având 17.02% șanse să o și prinzi.

Totuși, dacă în mâna inițială am înlocui 10-le de treflă cu un J de treflă, ar fi mai avantajos să încerci să prinzi chinta de culoare, deoarece pentru realizarea unei chinte normale șansele tale ar fi de doar 8,5% în acest caz (un 10 din cei 4 rămași în pachet). În rubrica casino online a site-ului poți găsi strategii de pariere pentru toate jocurile tale preferate.

VEZI TOATE CAZINOURILE ONLINE RECOMANDATE ŞI LICENŢIATE ÎN ROMÂNIA, unde poți juca VIDEO POKER