Greșeli făcute frecvent de jucătorii de video poker online! Cum să-ți crești șansele de câștig când joci Jacks or Better

2020-03-20 10:26:00 3,7k 0

Îmbunătățește-ți șansele de câștig când joci video poker identificând și eliminând greșelile din jocul tău. În acest articol vom prezenta câteva erori făcute frecvent de începători și nu numai în cel mai cunoscut joc de video poker ca la aparate, Jacks or Better.

Când joci video poker poți reduce avantajul casei numai dacă îți analizezi corect mâna și nu comiți erori când alegi la ce cărți să renunți. Urmează astfel acesta sfaturi simple și vei descoperi în scurt timp că ești mai eficient în jocul de video poker.  Atenție, însă. Regulile de mai jos usnt valabile doar atunci când joci Jacks or Better, în care nu există nicio carte "wild" și care e jucat cu un pachet normal de 52 de cărți.

Joacă acum video poker online cu un super bonus de bun venit!

Dacă ești începător în lumea video pokerului online, îți recomandăm să citești mai întâi acest articol, de unde vei învăța principiile de bază, ierarhia mâinilor și terminologia: https://pariurix.com/video-poker-cum-se-joaca-poker-la-aparate-strategii-sfaturi-si-trucuri.html

În analiză au fost luate în calcul atât șansele de a "prinde" o anumită mână în funcție de mâna inițială, dar și tabelul plăților din Jacks or Better.

 

1. Să nu ai așteptări prea mari de la un draw de chintă

Se va întâmpla des să ai de ales între să spunem o pereche mică și un draw de chintă în două capete (ex. o mână de genul 7 romb, 8 treflă, 8 pică, 9 romb, 10 inimă). În jocul Jacks Or Better definim drept pereche mică orice pereche sub 10,10 (inclusiv), în timp ce perechile mari sunt cele care îți garantează deja un câștig (JJ - AA).

Mulți jucători tind în aceste să renunțe la perechea mică și să păstreze cele 4 cărți care le oferă șanse la o chintă. Matematic însă decizia se va dovedi a fi una greșită pe termen lung.

De ce? Chinta e singura variantă câștigătoare în acest caz și poate fi competată doar dacă jucătorul prinde unul din cei patru șesari (6) rămași în pachet sau unul dintre cei patru valeți (J). Șansele să prinzi una din aceste opt cărți sunt de 17.02%, adică în aproape 83% din aceste cazuri vei pierde.

În schimb, dacă păstrezi perechea de optari (8,8) ai mai multe variante de a câștiga și o vei face în peste 28% din cazuri. În primul rând poți realiza două perechi (șanse de 15,99%) și ai șanse destul de mari să prinzi trei bucăți (aproximativ 12%) adică o variantă care plătește aproape la fel de bine ca o chintă (3 fise față de 4 fise, la primul nivel de pariere).

În plus, poți prinde și un full (1,02% din cazuri) sau chiar un careu, chiar dacă asta se va întâmpla în doar 0,28% din cazuri. Totuși, vorbim despre două mâini care plătesc considerabil mai bine (9, respecitv 25 de fise, față de 4 cât plătește o chintă).

Astfel, ține minte ca regulă să păstrezi perechea mică atunci când ai o mână de acest gen. În plus, dacă ai de ales între a urmări o chintă în două capete sau o culoare (când ai 4 cărți de aceeași culoare), alege întotdeauna culoarea deoarece ai șanse cu aproximativ 2% mai mari să o prinzi.

 

2. Ai un draw de culoare și o pereche? Păstrează perechea doar dacă e mare

Apropo de draw-urile de culoare (4 cărți de aceeași culoare). Deși suntem într-o situație similară cu cea în care avem un draw de chintă, există o mică diferență procentuală generată de faptul că există 9 cărți rămase în pachet care ne pot ajuta să completăm o culoare, în timp ce doar 8 cărți ne pot ajuta să "închidem" o chintă în două capete. Diferența poate părea insignifiantă, însă în video poker detaliile contează enorm, iar în acest caz ne indică opțiunea corectă.

Astfel, dacă vorbim despre o mână în care ai de ales între o pereche mică și 4 cărți de aceeași culoare (7 treflă, 7, 5, 10, Q toate de inimă), renunță fără probleme la pereche pentru a încerca să prinzi o culoare. Vei prinde culoarea în 19,15% din cazuri  și îți vei asigura un câștig de 6 fise. Luăm aici în calcul și câștigul pe care îl poți prinde deoarece din punct de vedere matematic șansele să realizezi o mână câștigătoare păstrând perechea de șeptari sunt mai mari (vezi cazul de la punctul 1), însă în acele cazuri vei prinde doar câștiguri de 2 sau 3 fise.

Totuși, dacă ai o pereche mare (JJ-AA) și ai deci deja o mână câștigătoare, corect este să renunți la draw-ul de culoare și să păstrezi perechea. Astra deoarece ți-ai asigurat deja un câștig de o fisă și suma poate crește cu puțin noroc.

VEZI TOATE CAZINOURILE ONLINE RECOMANDATE ŞI LICENŢIATE ÎN ROMÂNIA!

 

3. Patru cărți pentru o culoare sau 3 penru o chintă royală? Întotdeauna a doua variantă

A treia situație judecată în general greșit de jucătorii de video poker este aceea în care sunt puși să aleagă între a păstra un draw de culoare sau doar trei cărți de aceeași culoare, cu posibilitatea de a prinde o chintă royală. Vorbim deci despre o mână de genul A (treflă) Q (treflă) J (treflă), 7 (treflă), 5 (romb).

Dacă gândești ca majoritatea jucătorilor de video poker vei alege foarte probabil să renunți la 5-ul de romb și să urmărești draw-ul de culoare. Totuși, decizia corectă din punct de vedere matematic e să păstrezi cele trei cărți care îți oferă șanse, printre altele, la o chintă royală (At, Qt, Jt), adică cea mai puternică mână din joc.

Pentru a fi pe deplin corecți trebuie să spunem că diferențele procentuale între cele două mâni nu sunt foarte mari, dar balanța înclină în fața celei de-a doua variante. Pe lângă șansele la o chintă royală (mici, e drept - aproximativ 0,09%), poți prinde foarte ușor o pereche mai mare de valeți (JJ) - Vei prinde încă un A, Q sau J în 32,19% din cazuri și ai șanse și la alte mâini precum două perechi, trei bucăți, chintă, culoare.

În categoria Cazino Online a site-ului vei găsi frecvent sfaturi și strategii pentru a-ți crește șansele de câștig la video poker.

Iată strategia corectă de pariere pentru Joker Poker online și Deuces Wild online.