Chinta Royală în video poker. Cât de greu o prinzi și când renunți la o mână deja câștigătoare în "urmărirea" ei

2020-03-20 10:50:00 6,3k 0

Dacă ai jucat măcar o dată video poker știi deja că cea mai bună mână din joc e Chita Royală și țelul oricărui jucător este să completeze această mână cu adevărat specială, care îți poate returna de 250 de ori suma mizată sau marele jackpot de 4000 de fise (la miza maximă de 5 fise pe mână), în cea mai cunoscută versiune de video poker ca la aparate, Jacks or Better. Prin Chintă Royală în video poker înțelegem o chintă formată din 10,J,Q,K,A, toate având același semn (inimă, pică, romb sau treflă).

Indiferent că vorbim de Jacks or Better, Deuces Wild, Joker Poker sau altă versiune, chinta royală naturală (fără cărți wild sau jokeri) reprezintă cea mai bună mână din joc și aduce câștiguri pe măsură. Totuși, cât de des te poți aștepta să prinzi o chintă royală și care sunt situațiile speciale în care trebuie să o "urmărești"?

Deschide cont și joacă acum video poker la cazinoul online recomandat!
 

O royală la fiecare 40,000 de mâini

Vom lua în calcul jocul de video poker Jacks or Better, în care e folosit un pachet normal cu 52 de cărți și nu conține jokeri sau cărți wild.Șansele să prinzi o Chintă Royală din prima la acest joc sunt de 649,470 la 1, dar lucrurile nu stau chiar așa de rău cum par la prima vedere. Pentru că jocurile de video poker îți permit să schimbi oricâte cărți din mâna inițială vei prinde o royală o dată la fiecare 40,390 de mâini... teoretic. Nimeni nu îți poate garanta însă că vei prinde o chintă Royală dacă joci 40,390 de mâini. Fiecare mână e independentă și nu ține cont în vreun fel de precedentele, iar acest "calcul" va fi corect doar pe termen foarte lung (luând în calcul milioane și milioane de mâini).  De fapt, de fiecare dată când pariezi ai șanse de 40,389 la 1 să prinzi acea Chintă Royală și în mod evident o poți rata de fiecare dată.

 

Renunți la o mână deja câștigătoare pentru o șansă la Royală?

O regula de bază în video poker este să păstrezi întotdeauna cărțile care completează o mână câștigătoare, însă atunci când păstrarea mâinii câștigătoare presupune renunțarea la o mână în care ai nevoie de o singură carte pentru a face Chinta Royală, vorbim deja despre excepția care confirmă regula


Ne referim la o mână te genul 10 (romb), J (pică), J (romb), Q (romb), K (romb). Ai deja o pereche de valeți, care ți-ar returna miza inițială, însă ai în același timp și o șansă imensă prinzi acea Royală mult visată.

Decizia în acest caz e simplificată de faptul că, pe lai oricum șansa să completezi și alte mâni care plătesc mai bine decât perechea de valeți, precum o chintă (cu orice 9 sau A de altă culoare), culoare (orice romb), o chintă de culoare (cu un 9 de romb). De fapt, din punct de vedere matematic, ai șanse de peste 49% să prinzi oricum o mână câștigătoare renunțând la valentul de pică.

Dar și dacă am fi avut în față o mână precum J (romb), Q (romb), K (romb), A (romb), A (pică), decizia corectă este să renunți la pereche (asul de pică) și să mergi după chinta royală. În al doilea caz șansele să prinzi o chintă royală rămân la fel, dar pierzi câteva cărți care te-ar ajuta să realizezi o chintă normală (te ajută orice 10, în timp ce în primul exemplu realizai o chintă cu orice 9 și orice A)

 

Trei cărți pentru o chintă royală la video poker. Cum procedezi

Nu urmări însă întotdeauna chinta royală. Dacă avem o mână cu trei cărți dintr-o chintă royală și o pereche deja câștigătoare sau trei bucăți (Ex. J (romb), Q (romb), K (romb), K (pică), K (treflă)), atunci deciză corectă este să păstrezi mâna direct câștigătoare.Dacă ai păstra cele trei cărți care îți acordă șanse la o Chintă Royală, nu numai că ai da cu piciorul celor 3 bucăți, dar ai avea șanse de doar 0.09% să completezi royala, mult prea puțin ca să justifice decizia, chiar dacă ai avea șanse să câștigi jackpotul (în primul exemplu șansele să prinzi a cincea carte necesară erau de 2,13%).

Totuși, dacă ai două sau trei cărți dintr-o chintă royală și celelalte cărți nu completează o mână câștigătoare, este perfect corect să păstrezi cele trei sau două cărți și să încerci să prinzi mâna maximă
 

Ce șanse ai să prinzi Chinta Royală, în funcție de câte cărți păstrezi din mâna inițială

Cărți păstrate Șanse
0 1 la 383.484
1 1 la 178.368
2 1 la 16.215
3 1 la 1081
4 1 la 47


Te sfătuim deci să nu te încăpățânezi să prinzi chinta royală când joci video poker, dar să profiți din plin de orice șansă de a o completa. Nu vei greși dacă renunți la o mână câștigătoare precum o pereche, în condițiile în care vei prinde oricum o pereche în peste 20% din mâinile jucate, în timp chinta royală e o pasăre rară în acest joc. E posibil să joci ani întregi fără să prinzi vreodată această mână spectaculoasă, dar în același timp o poți completa și în două mâini consecutive, oricât de mici ar fi șansele ca acest lucru să se întâmple.

Intră în categoria Cazino Online a site-ului pentru cele mai bune sfaturi și strategii când joci video poker online.

Deschide cont și joacă acum video poker la cazinoul online recomandat!