De ce uneori e bine să renunți la o culoare în Video Poker! Un caz special explicat în detaliu

2020-03-20 10:35:00 1,7k 0

Joacă Video Poker online ca un expert și învață cât de ușor este să-ți calculezi șansele de câștig pentru a decide ce cărți să păstrezi la fiecare mână.

Dacă Video Pokerul e jocul tău preferat din cazinoul online atunci trebuie să știi că ai ales jocul care îți oferă printre cele mai mari șanse să ieși câștigător în fața casei. Indiferent de ce versiune vorbim, Jacks or Better, Joker Poker, Deuces Wild sau alta, câștigul jucătorului se apropie de 100%, ceea ce înseamnă că avantajul casei este în cele mai multe cazuri de sub 1%. Iar în categoria deciziilor corecte intră și o mână pe care o vom analiza în detaliu în acest articol.

Deschide cont și joacă Jacks or Better în cazinoul recomandat!


Excepțiile confirmă regula în video poker

În general, regula de bază în Video Poker este să nu renunți la o mână deja câștigătoare, cu atât mai mult dacă vorbim de o mână "premium", care plătește peste medie. Însă orice regulă are și excepții.

Să presupunem că joci Jacks or Better și ai o mână inițială de genul  A (pică), K (pică), Q (pică), 10 (pică), 4 (pică), deci o culoare, care plătește de 6 ori miza inițială. Cei mai mulți jucători se vor declara mulțumiți cu câștigul relativ mare și nu vor schimba nicio carte. Totuși, din punct de vedere matematic această decizie reprezintă o eroare.

  • ATENȚIE! Calculul de mai jos este valabil pentru jocul Jacks or Better, la miza maximă de 5 fise, unde Chinta Royală plătește cu 4000 de fise (adică de 800 de ori miza)

De ce? Vom încerca să folosim un calcul matematic de bază pentru a demonstra acest lucru. Important este să determinăm cât de mult putem câștiga dacă păstrăm culoare (în acest caz știm deja 6 x miza) sau dacă renunțăm la 4-ul de pică și descompletăm mâna.

Primul pas este să determini ce combinații câștigătoare poți realiza dacă renunți la 4 și cât ai câștiga în funcție de fiecare rezultat. Astfel. Dacă renunți la 4, poți să completezi următoarele mâini câștigătoare: o pereche de dame sau mai mare, o chintă, o culoare și o chintă royală, care plătesc 1 x miza, 4 x miza, 6 x miza, respectiv 800 x miza.

Următorul pas este să vezi ce șanse ai să realizezi aceste mâini câștigătoare, luând în considerare cărțile rămase în pachet. Pentru o pereche mai mare de dame ai 9 opțiuni (trei ași, trei popi și trei dame). Pentru chintă te ajută trei cărți (valeții de inimă, romb și treflă), pentru culoare te ajută șapte cărți (toate cărțile cu pică rămase în pachet, minus 4 de pică și J de pică), iar pentru Chintă Royală ai o singură variantă: valetul (J) de pică.

Ultimul pas este să determini în mod clar dacă merită cu adevărat să renunți la 4 de pică pentru a "aștepta" una din celelalte mâini câștigătoare. Iar acest lucru îl vei face înmulțind câștigul pentru fiecare mână câștigătoare posibilă cu numărul de cărți care te ajută să realizezi mâna respectivă și să împarți totalul la 47 (numărul de cărți rămase în pachetul virtual - 52 din care scazi cele 5 cărți afișate inițial).

La final adună valorile obținute pentru fiecare tip de mână câștigătoare și poți lua decizia dacă renunți la 4 de pică (totalul trebuie să fie mai mare de 6, adică câștigul pe care îl aveai deja asigurat).

  • Pentru o pereche mai mare de dame avem 1 x 9 / 47 = 0,191.
  • Pentru chintă avem 4 x 3 / 47 = 0,255
  • Pentru culoare avem 6 x 7 / 47 = 0,893
  • Pentru chintă royală avem 800 x 1 / 47 = 17,021
  • Total: 0,191 + 0,255 + 0.893 + 17,021 = 18,36 (deci mult mai mare decât 6)

Vei realiza că același calcul poate fi valabil și când joci jocul la miza minimă, unde chinta royală returnează de 250 de ori miza inițială, însă diferența va fi mult mai mică (6,65 față de 6)

Astfel, e evident că decizia corectă în acest caz este să renunț la 4-ul de pică. E adevărat că de cele mai multe ori vei ieși în pierdere, dar dacă iei această decizie de fiecare dată când te confrunți cu o mână simulară, vei ieși în câștig per total.

Poți folosi acest mod de gândire pentru orice mână din video poker, astfel încât să fii sigur că iei decizia corectă.

POȚI JUCA VIDEO POKER LA ACESTE CAZINOURI ONLINE RECOMANDATE ŞI LICENŢIATE ÎN ROMÂNIA!

Intră în categoria Cazino Online a site-ului pentru cele mai bune sfaturi și strategii când joci video poker online.