3 situații mai puțin obișnuite în video poker! Cum le joci pentru profit maxim

2020-03-20 10:34:00 4,3k 0

Învață strategia corectă de pariere în video poker și îți vei crește considerabil șansele de câștig. E aparent ușor să urmezi un set de reguli fixe, însă vei realiza rapid că în jocul de video poker există și multe excepții pe care trebuie să le tratezi ca atare.  Vom prezenta în acest articol trei situații atipice în care decizia corectă nu e cea "din manual". Este extrem de important să joci aceste excepții corect, în condițiile în care doar așa vei reduce avantajul casei la minimum.

Deschide cont și joacă video poker la cazinoul online recomandat!

De exemplu, la verisiunea Jacks or Better câștigul jucătorului se apropie foarte mult de 100%, ceea ce pe termen lung înseamnă că ai șanse aproape egale cu cazinoul, însă e obligatoriu să joci de fiecare dată corect din punct de vedere matematic. Iar ultimele procente sunt acoperite fix de aceste situații atipice. E adevărat că nu te vei "lovi" foarte des de ele când joci video poker, dar e important să le joci fără eroare.

1. Primul exemplu oferit vine din jocul de video poker Deuces Wild și ne prezintă o situație în care avem de ales între un draw de culoare și o pereche mică.

Avem deci o mână de tipul A (treflă), Q (treflă), 6 (treflă), 4 (treflă), 4 (romb). Cei mai mulți jucători vor decide în acest caz fără să stea prea mult pe gânduri să renunțe la perechea mică (4 de romb) pentru a urma draw-ul de culoare, însă hotărârea reprezintă o eroare din punct de vedere matematic.

Știm că în versiunea Deuces Wild, o pereche nu plătește, indiferent de valoarea ei (prima mână care plătește în acest joc e trei de-un fel). Totuși, dacă vei păstra perechea de pătrari și vei renunța deci la celealte trei trefle, pe termen lung vei ieși în câștig. Per total, te poți aștepta ca în această situație să returnezi de 0,560 ori miza păstrând perechea de pătrari (4,4), în timp ce mergând pe draw-ul de culoare vei obține pe termen lung de 0,511 ori miza.

Ca să îți fie mai clar, vei prinde mai des o mână câștigătoare păstrând perechea mică (poți realiza trei bucăți, careu, full sau chiar cinci de-un fel) decât culoarea dacă ai păstra cele patru trefle. De remarcat că această mâna te pune într-o situație în general pierzătoare, dar alegerea corectă îți crește șansele de a recupera mai des investiția inițială

2. O altă situație judecată în general greșit vine din jocul Jacks or Better, când ești pus să alegi între un draw de chintă și o pereche mai mică decât valeți (JJ), care nu își asigură deci un câștig.Ne referim la o situație specifică, în care ai în mână 10 (treflă), 10 (romb), J (inimă), Q (pică), K (treflă), în care nu intervine și un draw de culoare.

În general, în Jacks or Better regula de bază este că o pereche mică e mai puternică decât un draw de chintă, însă în acest caz concret intervine și o a doua variabilă. Dacă renunți la un decar vei putea câștiga în mai multe feluri. Pe lângă orice nouar (9) sau as (A), prin care ai realiza o chintă, poți câștiga și dacă prinzi un valet (J), o damă (Q) sau un popă (K) și realizezi deci o pereche de valeți sau mai mare.

În această situație, dacă păstrezi cei doi decari te poți aștepta să câștigi de 0,824 ori miza inițială, în timp ce dacă păstrezi draw-ul de chintă vei câștiga pe termen lung de 0,872 ori miza inițială. O diferență ce nu pare așa mare la prima vedere, dar care te asigurăm că se va face simțită pe termen lung.

POȚI JUCA VIDEO POKER LA ACESTE CAZINOURI ONLINE RECOMANDATE ŞI LICENŢIATE ÎN ROMÂNIA!

3. Ultimul exemplu vine tot din jocul de video poker Jacks or Better și prezintă o mână de genul A (romb), Q (romb), J (romb), 7 (romb), 7 (pică).

De astfel de mâni te vei lovi cel mai des și e important să nu cazi în plasa în care pică mulți jucători. Regula de bază indică să alegi draw-ul de culoare peste perechea mică, însă în acest caz urmearea acestei reguli te-ar face să renunți la o mână cu un potențial și mai mare.

Pe lângă draw-ul de culoare, ai în față și o mână în care ai trei cărți dintr-o Chintă Royală (A,Q,J romb), adică cea mai puternică mână din joc. Dacă vei alege să păstrezi cele patru romburi, pe termen lung vei returna de 1,340 ori miza inițială. Dacă mergi doar pe cele trei cărți care îți oferă șanse la chinta royală, pe termen lung vei returna ce 1,387 ori miza inițială, ceea ce reprezintă un plus important.

Intră în categoria Cazino Online a site-ului pentru cele mai bune sfaturi și strategii când joci video poker online.