Trei reguli de bază și SINGURA strategie care funcționează la Video Poker Deuces Wild

2020-03-20 10:39:00 4,3k 0

Învață cum să-ți crești șansele de câștig în popularul joc de Video Poker Deuces Wild.

Ca în orice joc de video poker, obiectivul este să realizezi cea mai bună mână cu putință, însă spre deosebire de clasicul Jacks or Better, în Deuces Wild ai patru cărți "Joker" - doiarii - care te ajută să-ți completezi mâna înlocuind orice altă carte.

Deuces Wild este jucat tot cu un pachet de 52 de cărți, așa că e ușor să-ți dai seama în orice moment care sunt șansele tale reale de a prinde o mână câștigătoare. Apropo de mâinile câștigătoare, aici intervine o diferență majoră față de alte jocuri de video poker. Cea mai slabă mână care generează un câștig e de trei bucăți (trei de-un fel). În Jacks or Better, de exemplum, poți câștiga și cu o singură pereche (de valeți sau mai bună) sau cu două perechi. Totuși, asta nu înseamnă că în Deuces Wild vei câștiga mai rar - ține minte că orice doiar este joker și te va ajuta să completezi mâini mult mai bune.

JOACĂ VIDEO POKER ACUM, ÎN CAZINOUL CU CEA MAI BUNĂ OFERTĂ DIN ROMÂNIA

În plus, așa cum vei descoperi în tabelul de plăți de mai jos, în Deuces Wild poți completa și o mână "imposibilă" în jocul normal de poker: cinci bucăți. Această mână e posibilă în versiunea Deuces Wild tocmai datorită faptului că doiarii sunt cărți joker. De exemplu, dacă ai trei dame și doi doiari, mâna nu va fi considerată un full (Q,Q,Q,2,2), ci "cinci bucăți" deoarece doiarii devin dame. Astfel, vei câștiga de 15 ori suma mizată, în loc de 3 ori cât ai fi încasat în mod normal pentru un full.


Tabelul de plăți în Deuces Wild Video Poker

 • Trei bucăți - 1 la 1
 • Chintă - 2 la 1
 • Culoare - 2 la 1
 • Full - 3 la 1
 • Careu - 5 la 1
 • Chintă de culoare (Royală mică) - 9 la 1
 • Cinci bucăți - 15 la 1
 • Chintă Royală cu cărți wild (cu doiari) - 25 la 1
 • Careu de doiari (wild) - 200 la 1
 • Chintă Royală naturală (fără cărți wild) - 800 la 1

În acest articol vei găsi un set simplu de reguli pentru a-ți îmbunătăți rezultatele când joci Deuces Wild, dar și o strategie complexă prin care îți vei asigura șanse maxime de câștig în această versiune de video poker..
1. Reguli de bază în Deuces Wild Video Poker

 • Nu renunța niciodată la un doiar

În Deuces Wild doiarii sunt cele mai importante cărți, iar din acest motiv nu trebuie să renunți niciodată la aceste cărți.

Dacă vrei să ieși în câștig în această versiune a jocului trebuie să "vânezi" mâinile premium mult mai des decât în versiunile în care nu există cărți "Wild", deoarece șansele tale să le completezi cresc destul de mult.

De exemplu, dacă ai trei cărți dintr-o Chintă Royală (ex. J,K,A, toate de pică) renunță la celelalte două cărți și încearcă să prinzi Chinta Royală. Pe lângă 10 și Q de pică, mai poți prinde și unul sau doi doiari care să te ajute să o completezi, deci în loc de două cărți, cum s-ar întâmpla în jocurile clasice, în această versiune mai există 6 cărți în pachet care te pot ajuta (10,Q de pică, plus cei patru doiari wild).

De asemenea, vei proceda la fel și dacă ai în mână de exemplu un valet, doi doiari și alte două cărți mai mici de zece. Vei păstra J, 2, 2, în speranța că vei prinde chinta royală. Și în acest caz te ajută șase cărți pentru a completa o Chintă Royală.

Ține deci minte ca regulă de bază să nu renunți niciodată la un doiar când joci Deuces Wild.

 • Păstrează întotdeauna o pereche, dacă ai de ales între ea și un draw de chintă sau culoare

Să spunem că ai o mână de genul J (inimă), J (pică), 10 (romb), 9 (treflă), 8 (pică). Ești deci în situația de a alege între a păstra perechea de valeți (J,J) sau draw-ul de chintă în două capete (J,10,9,8). În orice altă versiune a jocului ar fi indicat să păstrezi cele 4 cărți dintr-o chintă. În Deuces Wild însă nu e rentabil din punct de vedere matematic să păstrezi draw-ul de chintă.

În primul rând vorbim despre un pay-out mai mic pentru o chintă (sau o culoare) în această versiune a jocului, față de Jacks or Better. O chintă în Deuces Wild plătește 2 la 1, față de 4 la 1 în Jacks or Better.

Să ne înțelegem. Faptul că doiarii sunt cărți wild îți crește exponențial șansele de a prinde această chintă (în loc de opt cărți care să te ajute să o completezi - 4 dame rămase în "pachet" și 4 șeptari -, ai 12 cărți ajutătoare - se adaugă și cei 4 doiari), însă faptul că vei câștiga de doar două ori suma investită atunci când completezi chinta face această "mutare" nerentabilă pe termen lung.

Mult mai ok este să păstrezi perechea de valeți (J,J), în speranța că vei prinde trei bucăți (lucru care se va și întâmpla foarte des) sau o mână premium - careu, cinci bucăți (mâini care vor veni mai rar, dar plătesc mult mai bine decât o chintă).

Când joci video poker trebuie să te intereseze mai mult câștigurile pe termen lung și din acest motiv e mai rentabil să vânezi mâinile cu adevărat premium.

 • Nu păstra niciodată două perechi

A treia regulă pe care trebuie să o aplici când joci Video Poker Deuces Wild este să nu de "agăți" niciodată de o mână de start în care ai două perechi.

Ok, știm cu toții că în pokerul clasic sau în alte versiuni de video poker o mână cu două perechi este suficient de bună pentru a câștiga, dar Deuces Wild se joacă după cu totul alte regului.

Două perechi nu oferă niciun câștig. Mulți sunt tentați însă să le păstreze deoarece simt că șansele lor să prindă un full sunt destul de mari. Din acest punct de vedere nu greșesc, însă uită să privească lista câștigurilor.

Să spunem că ai o mână de genul 4,4,J,J,9. Dacă reununți la 9 rămâi cu două perechi și speri să mai prinzi fie un 4, fie un J, fie un doiar, pentru a completa full-ul. Ai deci 8 cărți care te ajută să completezi mâna, iar atunci când vei prinde una din ele vei câștiga de 3 ori suma investită. Nu sună rău, însă trebuie să iei în calcul alte două aspecte.


JOACĂ VIDEO POKER ONLINE LEGAL CU UN BONUS SPECTACULOS


Primul e că se va întâmpla mai des să nu prinzi una din cele opt cărți, deci vei rămâne fără nimic (8 cărți te ajută să faci full-ul, în timp ce celelalte 39 rămase în pachet vor rezulta într-o mână pierzătoare).

Al doilea e că păstrând cele două perechi îți limitezi foarte mult opțiunile, full-ul fiind singura mână câștigătoare pe care o poți prinde. Dacă vei păstra, să zicem, perechea de pătrari (4,4), vei avea șansa să prinzi trei bucăți, full, careu sau chiar cinci bucăți. Desigur, ai nevoie de destul noroc pentru a prinde cinci bucăți, dar atunci când o vei face vei câștiga de 15 ori suma investită. De cele mai multe ori vei prinde trei bucăți, adică vei recupera suma investită, însă tot e mai bine decât să păstrezi cele două perechi și să nu prinzi cartea de care aveai nevoie pentru un full.


2. Strategia optimă în Deuces Wild Video Poker

Dacă îți dorești să intri și mai mult în detalii, mai jos ai strategia optimă pentru această versiune de video poker.

Ține minte că în acest joc este important să iei decizia corectă de fiecare dată pentru a avea șanse să ieși în câștig pe temen lung.În Deuces Wild pay-out-ul este de peste 99%, însă acesta e respectat doar atunci când nu faci greșeli. De aceea e recomandat ca toate deciziile să fie bazate pe un calcul al probabilităților și nu pe ceea ce îți dictează instinctul.

Pentru a simplifica lucrurile, am împrțit mâinile din Deuces Wild în funcție de câți doiari ai în mâna inițială. Iată cum trebuie să procedezi în funcție de fiecare situație.

În principiu, ca în orice joc de video poker, și în Deuces Wild e recomandat să păstrezi întotdeauna o mână câștigătoare. Pentru claritate, am păstrat și aceste mâini în strategia completă.

 • Dacă nu ai niciun doiar*

- Păstrează o Chintă Royală
- Păstrează patru cărți dintr-o Chintă Royală
- Păstrează o chintă de culoare
- Păstrează un careu
- Păstrează un full
- Păstrează trei bucăți
- Păstrează o culoare
- Păstrează patru cărți pentru o chintă de culoare
- Păstrează trei cărți pentru o Chintă Royală
- Păstrează o pereche
- Păstrează patru cărți pentru o culoare
- Păstrează patru cărți pentru o chintă în două capete
- Păstrează trei cărți pentru o chintă de culoare
- Păstrează două cărți dacă acestea sunt valet, damă (J,Q) sau zece, damă (10,Q) și au aceeași culoare
- Păstrează patru cărți dintr-o chintă
- Renunță la toate cele cinci cărți

* Urmează regulile de sus în jos. De exemplu, dacă ai de ales între Trei cărți pentru o Chintă Royală sau o pereche - J (pică), Q (pică), K (pică), 4 (romb), 4 (treflă), vei păstra cele trei cărți pentru Chinta Royală (J,Q,K),

 • Dacă ai un singur doiar*

- Păstrează o Chintă Royală wild (cu doiar)
- Păstrează cinci bucăți
- Păstrează o chintă de culoare
- Păstrează un careu
- Păstrează patru cărți dintr-o Chintă Royală wild
- Păstrează un full
- Păstrează patru cărți dintr-o chintă de culoare
- Păstrează un full
- Păstrează trei bucăți
- Păstrează o culoare
- Păstrează o chintă
- Păstrează doiarul, plus A,3,4 / A,3,5 / A,4,5 de aceeași culoare
- Păstrează trei cărți dintr-o Chintă Royală fără un As
- Păstrează trei cărți dintr-o chintă de culoare
- Păstrează trei cărți dintr-o Cintă Royală cu un As
- Păstrează doiarul și renunță la celelalte patru cărți

* Urmează regulile de sus în jos. Dacă ești pus în situația de a alege dintre două mâini din listă, mergi pe cea aflată mai sus în listă.

 • Dacă ai doi doiari

- Păstrează o Chintă Royală wild
- Păstrează cinci bucăți
- Păstreză o chintă de culoare
- Păstrează un careu
- Păstrează patru cărți dintr-o Chintă Royală wild
- Păstrează patru cărți dintr-o chintă de culoare
- În orice altă situație păstrează doar doiarii

 • Dacă ai trei doiari

- Păstrează o Chintă Royală wild
- Păstrează cinci bucăți
- În orice altă situație ai oricum asigurat un careu, deci păstrează cei trei doiari și renunță la celelalte două cărți cu șansa de a completa cinci bucăți sau o chintă royală wild

 • Dacă ai patru doiari ai deja a doua cea mai bună mână posibilă (Careu de doiari) și nu o poți îmbunătăți, deci păstrează mâna

Urmând aceste reguli te asiguri că ai cele mai bune șanse de câștig când joci Video Poker Deuces Wild. Ține însă minte că vorbim în continuare despre un joc de noroc, deci nu îți poate garanta nimeni că vei și câștiga

JOACĂ VIDEO POKER ACUM, ÎN CAZINOUL CU CEA MAI BUNĂ OFERTĂ DIN ROMÂNIA