Flopomania, ultima variantă de poker cash

2020-01-06 08:00:00 1,5k 0

Flopomania este ultima variantă de poker cash pe care poţi să o joci la 888 Poker, una dintre cele trei camere de poker licenţiate din România. Flopomania introduce un nou format: acţiunea şi regulile sunt aproape la fel ca în no limit hold'em, cu o specificaţie: nu există blinduri. Pre-flop, fiecare e obligat să pună doar ante.

Această regulă schimbă fundamental percepţia despre joc şi trebuie să îţi modifici mult strategia pentru a avea succes. În ceea ce urmează, voi enumera diferenţele între Flopomania şi no limit hold'em, astfel încât să identificăm calea spre recompense pe termen lung.

Deschide cont la 888Poker și încasează un bonus de bun venit 3000 RON

 

Ce este Flopomania de la 888Poker?

Flopomania este ultima variantă de poker cash introdusă de 888 Poker. Regulile sunt exact ca și în no limit hold'em, dar cu o diferență cheie: nu există o rundă de pariuri preflop. Toți jucătorii plătesc un ante (nu există small blind sau big blind) și se merge direct la acţiunea de pe board. Altfel spus, dealerul îţi împarte cele două cărţi cu faţa în jos şi coboară în acelaşi timp şi primele trei cărţi comune.

Acest lucru cauzează, în mod firesc, unele schimbări vizibile în dinamica jocului. Fiecare persoană aflată la masă vede automat un flop, astfel că situaţiile de joc se schimbă fundamental. În consecinţă, ai nevoie de un nou set de reguli după care să te ghidezi, secretul succesului e altul decât în no limit hold'em.

Foarte mulţi s-au îndreptat deja către Flopomania, mulţumiţi de faptul că nu există "fishi". Acei jucători care fac sau răspund la beturi mari pre-flop, chiar dacă au o carte care nu justifică asemenea mutare.

Acest format nou aduce cu sine schimbări în strategia de bază. Voi încerca mai jos să prezint câteva tipsuri astfel încât Flopomania să devină o investiție foarte profitabilă, dacă te gândeşti să te opreşti asupra ei.

 

Sfaturi şi "secrete" în Flopomania

Ai nevoie de mâini mult mai puternice pentru a câştiga

Mâinile care în mod obișnuit erau puternice în no-limit hold'em în Flopomania devin de cele mai multe ori relativ slabe. Există cel puțin două motive pentru acest lucru.

- Jucătorii văd dacă au lovit flopul înainte să investească sume mari de bani în pot.

- Toate poturile sunt "multi-way", la ele participă un număr mult mai mare de jucători decât suntem obişnuiţi. În consecinţă, șansa ca cel puțin un jucător să "lovească" ceva foarte puternic pe acel flop cresc exponenţial.

De destule ori o să constaţi că, deşi prinzi top pair sau chiar două perechi, eşti la un pas de a pierde tot stackul. Pentru că cineva îşi va fi completat o mână şi mai puternică. Secretul e să joci doar cărţile cu adevărat excelente şi să nu te laşi prins în capcană în poturi în care ai doar o mână decentă.

 

Flopomania - vânătoarea de chinte şi culori

În acest format ai şanse mari de reuşită dacă îţi vei canaliza energiile spre chinte sau culori. Într-un pot de no limit hold'em, un top pair cu un kicker mare îţi oferea anumite garanţii. Asta pentru că aveai de cele mai multe ori doar unul sau doi adversari pe flop. Acum, toată lumea vede flopul doar graţie ante-ului; astfel că ai nevoie de o mână mult mai bună. Sfatul meu e să dai fold la perechi, când se cere pe flop, şi să îţi păstrezi fisele pentru momentele în care posibilităţi de chintă sau culoare se întrezăresc.

În acest sens, Flopomania este similar cu pot-limit Omaha. Cu alte cuvinte, obiectivul este să prindem chinte, culori şi eventual, seturi, în detrimentul mâinilor mai slabe. Acest ţel ar trebui să se reflecte în tipurile de mâini cu care alegem să deschidem (open raise). Pentru că, da, după flop acţiunea se desfăşoară ca în no limit hold'em. Voi explica mai jos.

 

Deschiderea în Flopomania

Aceasta are loc, evident, după apariţia primelor trei cărţi comune de pe board; ea prezintă diferențe-cheie faţă de open-raise-ul obişnuit din NLHE.

 

UTG în Flopomania e mai rău decât UTG în no limit

În Flopomania, să fii în UTG e echivalentul small blindului din NLHE. Cu o diferenţă. În NLHE, UTG-ul acționează primul preflop, dar ajunge să "vorbească" după blind-uri post-flop. În Flopomania, UTG-ul acţionează primul mereu. Atât pe flop, cât şi pe turn sau river.

Prin urmare, jucătorul din acea poziţie ar trebui să evolueze foarte tight, conservator. Sfatul meu e să deschidă doar cu set sau draw-uri puternice, altfel va cheltui prea mult. Şi de cele mai multe ori în van, nu va fi profitabil.

 

Buttonul la putere

Poziţia de button în toate formele de poker e una privilegiată. În Flopomania, forţa dată de această poziţie e şi mai puternică. Pentru că va acţiona de fiecare dată ultimul, pe toate străzile, inclusiv la deschidere.

Vei avea astfel posibilitatea în fiecare rundă de pariere să vezi ce au făcut ceilalţi înaintea ta şi să iei o decizie în deplină cunoştinţă de cauză.

Toți jucătorii au opțiunea check în prima rundă de pariere

În NLHE, jucătorii trebuie măcar să completeze valoarea big blindului pentru a participa la flop. În Flopomania, concurenţii au opțiunea de a da check până la capăt. Ei au investit deja un ante în timpul rundei de pariuri preflop. Drept urmare, poţi ajunge până pe turn fără să pui fise la bătaie. Altele decât cele aferente ante-ului, bineînţeles.

Deschide un cont de aici la 888Poker și încasează bonus de bun venit 3000 RON

 

Cât pariem în Flopomania

O întrebare firească pusă de jucătorii cu experienţă în no limit se referă la cât ar trebui să fie betul pe flop. În no limit, te raportai la valoarea big blindului, acum intervine anteul.

Eu consider că un raise standard în astfel de momente trebuie să acopere valoarea totală a ante-urilor puse de toţi ceilalţi concurenţi. Cu alte cuvinte, la o masă de 6 persoane, dacă ante-ul este de 2 unităţi, ar trebui să deschizi cu cel puţin 12. Altfel, le vei oferi prea multor adversari pot odds şi se va ajunge la un multy way pot până pe ultimele străzi.

În concluzie, Flopomania este o variantă de poker extrem de interactivă, care se bazează mult pe calităţile post-flop ale jucătorilor. Fiind abia implementată, există posibilitatea unor câştiguri frumoase, pentru că puţini au descifrat deja strategia corectă pentru a câştiga pe termen lung. Cu acest ghid, sper ca tu să fii cu un pas în faţa celorlalţi.

CUM ŢI SE PARE FLOPOMANIA, AI DE GÂND SĂ EVOLUEZI?

 

Te-ar mai putea interesa și:

Autor

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea... citeste mai mult