"Beat the Clock", cel mai nou format în care poţi juca poker: avantaje, dezavantaje şi sfaturi utile

2020-01-16 10:50:00 1,7k 0


maxresdefault.jpg

Din noiembrie 2016 toți pasionații de poker au la dispoziție pe Poker Stars o nouă variantă de turneu: "Beat the Clock". În cele ce urmează vom încerca să îți oferim câteva sfaturi utile astfel încât să îți maximizezi șansele de câștig.

Joacă și tu acu  ”Beat The Clock”

O nouă variantă de poker, diferită de orice altceva pânâ acum, a atras în ultima lună foarte mulți jucători ca urmare a faptului că totul durează doar cinci minute. Acțiune la cote maxime într-un Sit&Go de 48 de jucători, la care toți cei care supraviețuiesc la finalul celor 5 minute ("Înving ceasul") sunt recompensați în funcție de chipurile pe care le au în față. Dacă ești dependent de adrenalină și îți place foarte mult gamblingul, s-ar putea ca acest format să fie exact pe gustul tău; în schimb, dacă ești un jucător de poker tight, cu un stil conservator, trebuie spus din capul locului că acest gen de turneu nu ți se potrivește și aproape sigur nu îl vei găsi foarte atractiv, în condițiile în care șansa contează mult mai mult decât în mod obișnuit.

Pentru cei din prima categorie, însă, considerăm că este extrem de util să aibă un ghid pe care să îl urmeze, astfel încât să își crească exponențial șansele de a obține profit pe termen lung.


Structura Beat The Clock de la PokerStars

Format: Zoom Poker No-Limit Hold’em Hyper-Turbo Sit & Go

Buy-in: $1 ($0.90 + $0.10 rake)

Jucători: 48

Stack inițial: 5000 fise (12.5 BB)

Blind-uri: 200/400, cu un ante de 80

Blind-urile cresc la fiecare minut, după cum urmează:

Nivelul 1 — 200/400; ante: 80
Nivelul 2 — 250/500; ante: 100
Nivelul 3 — 300/600; ante: 120
Nivelul 4 — 400/800; ante: 160
Nivelul 5 — 500/1000; ante: 200

 

beat-the-clock-interior.jpg


"Reguli" pentru a-ți crește șansele în Beat The Clock

1. După cum probabil ai remarcat deja, dacă ai puțină experiență în pokerul online, este un joc de tipul shove all-in/fold. Nu trebuie să mergi niciodată pe varianta call, în speranța că vei vedea flopul, pentru că mai mult ca sigur cineva după tine va împinge toate fisele în joc. Limpuind nu vei face altceva decât să pierzi fise, dacă nu ești decis să mergi all-in. În cele cinci minute vei vedea foarte puține flopuri, majoritatea în momentele în care alegi să îți pui toate chipurile în joc.

2. Fisele din față au exact valoarea dintr-un joc de cash. Altfel spus, cele 5000 de chipuri inițiale reprezintă 0,90 dolari. Dacă la finalul celor cinci minute reușești să ajungi la 15000 de fise, vei primi 2,7 dolari. Așadar, îndreaptă-ți atenția în primul rând spre propriul stack fără să te intereseze că ești al doilea, al patrulea sau al cincilea în turneu.

3. Siguranța e "moarte sigură". Cu doar 12,5 big blinduri în față, nu poți aștepta prea mult înainte de a merge all-in. Nu uita că blindurile cresc la fiecare minut, iar țelul e să reușești să aduni cât mai multe fise, astfel încât să le convertești la final în câți mai mulți dolari. E timpul să joci cât de loose se poate și să împingi frecvent.

4. Totul poate fi foarte oscilant, astfel că ai mare atenție la bancă. Chiar dacă buy-in-ul este unul mic, poți să prinzi serii nefaste și să constați că ai jucat 20 de turnee într-o oră, fără profit. La fel cum poți să ai o suită foarte bună în cadrul unui singur SNG și să ajungi la 40.000 de fise.

5. Supraviețuirea nu e suficientă, trebuie să găsești mâinile care îți oferă cele ma mari șanse să te dublezi și să le fructifici la maximum. Ai nevoie de cunoștințe de pot odds și să știi bine probabilitățile.

6. Inițiativa e foarte importantă în "Beat the Clock". Fii tu agresorul inițial de cele mai multe ori și îți vei crește substanțial șansele. Agresivitatea e poate cea mai importantă armă a unui jucător de poker, astfel că jucând acest turneu îți vei antrena abilităție în această direcție.

7. În ultimul minut și jumătate încearcă să pui presiune pe cei care vor pur și simplu să supraviețuiască. Ai întotdeauna în minte cât a mai rămas până la deadline și ce trebuie să faci astfel încât să fii deasupra liniei de 5000 de fise. Orice fisă în minus sub această valoare înseamnă de fapt că pierzi bani în cadrul SNG-ului respectiv.

8. Profită de limp. Dacă ai doi sau trei jucători care doar plătesc blindul, în speranța că vor vedea un flop, cel mai probabil nu sunt dispuși să își pună toți banii în joc. Ca atare, range-ul de mâini pe care îl folosești pentru a împinge trebuie să crească. Folosește-te de poziția ta și de slăbiciunea lor pentru a încerca să iei fise fără luptă, înseamnă enorm în condițiile date.

În concluzie, "Beat the Clock" este o competiție extrem de amuzantă și care îți oferă adrenalină. Totodată, acest sistem îți pune la încercare o serie de abilități, în situații limită, de criză. Cu siguranță că poți dobândi anumite automatisme care să îți fie utile pe termen lung în turneele normale, însă trebuie reținut că, per total, norocul este un factor esențial, el primând în raport cu skillurile tale. Ca atare, o formulă secretă prin care să ai certitudinea câștigului pe termen lung e greu de detectat: distrează-te și "Învinge ceasul", însă fără a te implica foarte mult emoțional.

Joacă și tu acu  ”Beat The Clock”

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi