Alan Carr a transformat €5 în €53.400, la Unibet Malta Open. Un român, pe locul trei, pentru premiul carierei

1,3k 0
 
Alan Carr (United Kingdom) este marele câștigător al Main Eventului Malta Unibet Open. El a transformat 5 euro în €53.400, după evoluții fantastice. Românul Christopher Heidelbacher a terminat evenimentul central pe locul trei, obținând astfel premiul carierei.
327 de jucători au luat startul la competiția cu buy-in de 1.100 de euro, pentru cel mai mare prize-pool din istoria turneului care se ține la St Julians, Malta.
 
Printre ei și Alan Carr, un jucător britanic necunoscut, care a avut forța să dea peste cap toate calculele hârtiei și să cucerească, în cele din urmă, marele premiu.
 
Povestea englezului e una fantastică și demonstrează că fiecare are o șansă în poker, dacă își urmează visul. Un jucător de cash, el a evoluat până în prezent la foarte puține turnee. S-a calificat la Main Event prin intermediul sateliților de la Unibet, plecând de la doar €5. A câștigat satelitul respectiv, primind un bilet pentru o competiție de €50. S-a impus și în aceasta, calificându-se în cel mai puternic satelit (250€, care acorda bilete de acces la turneul live). Și de această dată s-a impus, mergând astfel la primul său turneu de asemenea calibru.
 
În Malta, Carr a jucat dezinvolt, conștient că a ajuns deja foarte departe și nu are nimic de pierdut. A avut o serie fantastică și nu doar că a prins un loc la masa finală, dar a și câștigat-o. După un deal în trei, cu italianul Luca Beretta și românul Chris Heidelbecker.
 
Cei €53.400 câștigați de Carr reprezintă de departe cel mai mare premiu obținut în cariera sa, destul de modestă până acum, iar britanicul se gândește cu siguranță să se concentreze asupra turneelor în detrimentul meselor de tip cash.
 

Eliminarea lui Christopher Heidelbacher la Unibet Open Malta

Rămas short stack, românul a împins cu Q-9 pentru 1.710.000 fise și a fost plătit de Luca Beretta, care avea A-10. Christopher a sperat că se va dubla, după ce o damă a venit pe flop, însă ulterior doi ași au fost coborâți pe board, iar reprezentantul nostru a fost eliminat.
 
Finalul a fost unul de foc, dar jucătorii nu au simțit o atât de mare presiune ca urmare a faptului că făcuseră deja deal. Blindurile fiind foarte mari, o singură mână putea să întoarcă raportul de forțe de la masă, însă în cele din urmă Carr a fost jucătorul mai norocos, alegându-se cu trofeul și cu un premiu mai mare cu 5000 de euro față de rivalul din heads-up.
 
Locul trei ocupat de Christopher Heidelbacher reprezintă de departe cel mai bun rezultat al carierei. De altfel, până la turneul din Malta, românul câștigase sub 40.000 de dolari din poker.
 
În St Julians, însă, el a avut un run perfect, iar asta s-a văzut și la celelalte turnee la care a participat. Christopher a reușit, pe lângă podiumul ocupat în Main Event, să câștige și Unibet Super Stack, competiție cu buy-in de 300 de euro. Pentru acea performanță, el s-a ales cu un premiu de €7.780.
 
De notat faptul că în Main Event un alt reprezentant al nostru a fost foarte aproape de masa finală. Alexandru Cinca a terminat din păcate doar pe locul 11, primind de la organizatori un premiu de €5.990. Un jucător mult mai cunoscut decât Christopher, Alex a ajuns astfel la granița sfertului de milion de dolari câștigați din poker.

Clasament Malta Main Event

  • 1. Alan Carr (UK) - €53.400
  • 2. Luca Beretta (Italia) - €48.550
  • 3. Christopher Heidelbacher (România) - €44.880
  • 4. Deivis Rinkevicius (Lituania) - €22.740
  • 5. Tonio Roeder (Germania) - €17.490
  • 6. Serdar Demircan (Suedia) - €13.450
  • 7. Henri Jantunen (Finlanda) - €10.760
  • 8. Matthew Ireland (UK) - €8.610
  • 9. Gedas Petrauskas (Lituania) - €6.890

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi