Ajustările pe care trebuie să le faci în turneele de poker, atunci când ai un stack mare

2020-03-31 15:53:00 2,2k 0

Scopul în orice turneu de poker e să acumulezi cât mai multe fise. Mulți nu știu însă cum trebuie să evolueze în momentul în care ajung să aibă stackuri foarte mari (mai mult de 150 big blinduri sau când evoluează în competiții deep stack). Se comit erori care duc la subțierea stackului și pun în pericol intrarea în bani. În prezentul articol vom încerca să vă oferim câteva ponturi de luat în seamă atunci când aveți în față o mulțime de jetoane.

Descoperă camere de poker online la care joacă cel mai mulți români!

Valoarea betului pre-flop

Când vine vorba despre pariul de deschidere, înainte de apariția cărților comune, mărimea betului ar trebui să rămână aceeași ca atunci când jucați cu mai puțin de 100 de big blinduri în față. Dacă creșteți în mod normal la 2.5xbig blind, ridicați și în acest caz tot la aceeași valoare. Dacă în mod normal măriți la 4xBB, comportați-vă la fel și acum.

De asemenea, three betul vostru trebuie să rămână la aceeași valoare, când vă aflați în poziție. Când sunteți într-o astfel de situație veți avea un avantaj imens pentru că veți acționa mereu ultimul, în cunoștință de cauză. Aceasta înseamnă că nu este nevoie să vă schimbați valoarea re-raiseului (mulți au tendința să mărească prea mult), deoarece doriți ca adversarul vostru să ajungă pe flop cu o gamă largă de mâini. Această situație va fi foarte greu de gestionat pentru el post-flop, ceea ce nu se întâmplă cu voi, care aveți un stack uriaș. Dacă valoarea three betului e mai mare decât de obicei s-ar putea ca adversarul să foldeze și să iasă dintr-o situație în care ar fi putut să vă "ofere" multe chipuri.

Mărimea three betului trebuie modificată, însă, când nu sunteți în poziție. În cazul în care adversarul deschide la 2.5xBB, de exemplu, atunci să faceți un re-raise de 11 blinduri e mai profitabil decât să veniți cu un three bet standard. Puteți ridica chiar și mai mult, în funcție de cât de mare este stackul avut.

Rangeul de three bet

Când faceți 3-bet din poziție, nu trebuie să vă schimbați gama obișnuită sub nicio formă. Oponentul vostru trebuie să facă ajustări. Totuși, când apelați la re-raise out of position, e necesar să faceți unele modificări în rangeul avut:

  • evitați să intrați în poturi mari cu mâinile medii. Este vorba de o polarizare a rangeului: cărțile mari implică three bet, la celelalte renunțați și stați deoparte; absența poziției vă poate crea mari probleme în asemenea situații.
  • uneori, pentru a vă mixa jocul și a deveni impredictibil pentru adversari, apelați la three bet și cu connectori de aceeași culoare. Asta înseamnă să ignorați sfatul anterior, dar recompensele pot fi mari. Pentru că un flop mic vă deschide mari perspective, iar oponentul nu se va aștepta niciodată să aveți cartea respectivă. Însă, dacă flopul nu ajută, renunțați fără regrete, a fost doar o încercare, nu trebuie să vă angrenați într-un joc de bluff. Dar, rețineți, această abordare e utilă doar când și când, pentru a vă ajuta să vă creați o anumită imagine la masa de joc.

Strategia post-flop

Cea mai mare ajustare post-flop trebuie făcută atunci când sunteți într-un pot din postura de pre-flop raiser din afara poziției.

Deoarece sunteți mult mai expuși în astfel de situații, iar riscurile sunt mari, trebuie să utilizați o strategie mai defensivă. Acest lucru înseamnă că veți apela mai des la check și la call post-flop. Beturile voastre sau check-raisingul trebuie să vină doar în situații în care sunteți siguri pe forța mâinilor voastre, altfel riscați să pierdeți enorm. Aceasta va fi o ajustare deosebit de valoroasă împotriva adversarilor agresivi care vor ataca foarte des și vă vor pune în situații complicat de gestionat.

În celelalte locuri post-flop, strategia ar trebui să rămână ca în momentele când aveți un stack mediu. Cumva, cheia este și aici: vă consevați stackul uriaș jucând normal, fără a vă abate foarte mult de la stilul obișnuit.

Descoperă camere de poker online la care joacă cel mai mulți români!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi