Agresivitatea în poker: call pe flop, raise pe turn

2022-01-05 11:00:00 2,7k 0

Agresivitatea în poker reprezinză una dintre cele mai importante arme de care dispui. Ea face întotdeauna diferenţa între un învingător şi un jucător care pierde pe termen lung. Drept urmare, pentru a avea succes e nevoie să o etalezi cât mai des. Îţi vei crea astfel o imagine puternică în rândul celorlalţi, care vor evita confruntările cu tine. Dar, mai important, o asemenea abordare îţi construieşte stackul. La fiecare turneu sau la orice masă cash la care participi.

"Cum folosesc agresivitatea în poker?", iată o întrebare pe care mulţi dintre noi şi-au pus-o imediat ce au îneţeles că, fără această metodă integrată în jocul tău, drumul spre victorie e inaccesibil. Discuţia e una foarte amplă, în prezentul articol voi încerca să mă refer la un moment anume din cadrul jocului: preluarea iniţiativei pe turn. Această strategie e legată direct de două aspecte importante: să ai o imagine de jucător tight, iar adversarul să etaleze un stil loose. Concret, după ce acesta va fi "tras" două focuri - pe flop şi pe turn -, tu îi vei da senzaţia că a căzut într-o capcană bine pregătită.

 

Joacă la cea mai bună cameră de poker din lume cu un bonus de bun venit de până la 600$!

Operatori cu camere de poker legale în 2022
PokerStars
PokerStars
Joacă acum la PokerStars Sports România!
888Sport
888Sport
Încasează acum la 888Sport 100% până la 600RON + 60FREESPINS
Unibet
Unibet
Încasează la Unibet un pariu fără risc de 300RON + 150FS în Burning Hot!
NetBet
NetBet
Încasează la Netbet 20RON fără depunere + 100% până la 500RON
PublicWin
PublicWin
Încasează bonusul PublicWin de 210% până la 2100RON

 

 

Agresivitatea în poker: cât e de importantă

În fiecare secundă în care te afli în competiţie, ţine minte că pokerul este un joc al agresiunii constante. Acest lucru este valabil în toate tipurile de poker. Dacă nu poţi să fii agresiv, atunci nu ar trebui să participi la o asemenea disciplină. Sau o poţi face, dar doar pentru relaxare, fără a avea aşteptări mari.

Poker-ul este un joc de conflict, un adevărat război psihologic; dacă abordezi totul cu frică, sunt şanse minime să ajungi acolo unde ţi-ai propus. Agresivitatea este mai importantă decât cărţile de start sau decât boardul, astfel că fără ea e ca şi cum ai pleca la război cu mâinile goale.

În ultima perioadă, stilul loose a devenit din ce în ce mai popular, tocmai pentru că mixul între un range mare de cărţi utilizate şi agresivitate te face imprevizibil, greu de contracarat. Eu prefer să joc tight, iar una dintre capcanele unui asemenea stil e că de multe ori uiţi să schimbi vitezele. În teorie, stilul tight nu interferează în vreun fel cu agresivitatea în poker; dar, pentru cei aflaţi la început de drum, reprezintă o problemă să joci un număr limitat de cărţi de start - doar pe cele bune -, iar apoi să devii extrem de centrat pe atac, chiar şi fără o carte completată. În acest sens, vreau să prezint un play puternic, destinat jucătorilor de tip "bunker".

 

Agresivitatea în poker şi construirea imaginii

Mulţi jucători tight nu ştiu să îşi mixeze jocul suficient; ei nu reuşesc să îşi facă un avantaj suficient de mare din imaginea pe care o au la masă.

Esenţial în poker, mai ales când ai în faţă jucători de valoare, e să profiţi la maximum de imaginea construită. Aşa cum jucătorii loose şi agresivi sunt plătiţi mult mai frecvent de către adversari ca urmare a impresiei generale, la fel jucătorii tight sunt priviţi cu mult mai multă rezervă. Ei apelează la un range de cărţi foarte mic, astfel că majoritatea consideră că, atunci când aceştia cer, sunt de cele mai multe ori în faţă. Fiecare îşi face "note mentale" despre ceilalţi adversari de la masă şi de cele mai multe ori evoluează în consecinţă. Tind să plătească mai uşor opozanţii care etalează un stil de joc neconvenţional, utilizând multe bluff-uri şi un range mare de mâini. În acelaşi timp, în faţa jucătorilor tight lucrurile se schimbă fundamental.

Dacă eşti un jucător calculat, care se bazează pe matematică şi probabilităţi, un prim pas spre succes a fost făcut. Dar trebuie să ştii şi să îţi diversifici jocul, să fii agresiv când situaţiile o impun. Dacă vei utiliza un stil tight pe toată durata unui turneu, de exemplu, şansele să ajungi la masa finală sunt minime. Trebuie la un moment dat să îţi şi mixezi jocul, mai ales că imaginea te ajută. Ceilalţi vor fi mult mai sceptici în a intra în poturi mari contra ta. Întotdeauna te vor pune pe o carte mare, astfel că trebuie să foloseşti această armă împotriva lor.

 

Agresivitatea în poker: Call pe flop - (re)raise pe turn

Cum te poate ajuta imaginea în confruntările cu adversarii loose şi agresivi? Nimic mai simplu, preluând iniţiativa la timp. Foloseşte-te de imaginea creată până acum şi întoarce totul în favoarea ta, devenind tu cel care "trage gloanţe".

Pentru a înţelege mai bine strategia discutată, mă voi raporta la un exemplu. Să presupunem că eşti într-o mână cu un jucător loose şi deţii două "feţe". Poziţia totuşi nu ţi-a permis să dai un re-raise pre-flop. Pentru conformitate, să spunem că ai K-J suited.

Boardul nu te ajută (10-10-3), dar adversarul îşi menţine agresivitatea: va miza pe un C-bet. Mulţi jucători tight fac aici marea greşeală de a folda extrem de rapid, bazându-se pe faptul că adversarul, având o paletă de cărţi foarte mare pe care o joacă, a lovit ceva. Se poate să fi prins ceva, însă de cele mai multe ori continuation bet-ul vine "din oficiu". Sfatul meu este să nu dai niciodată fold într-un pot ca cel de mai sus. Bineînţeles, în măsura în care ai pot odds favorabile. Nu o să te sfătuiesc să îţi joci o mare parte din stack doar bazându-te pe ideea că celălalt fură.

Concret, sfatul meu e să dai call pe flop, pentru ca apoi, pe turn, după ce opozantul va fi cerut din nou (din nou, o sumă rezonabilă pentru tine), să vii cu re-raise. Acest play din partea ta denotă o forţă incredibilă. Vei fi surprins de câte ori celălalt va renunţa inclusiv la top pair - top kicker. E speriat că ar putea să piardă o bună parte din stack împotriva unui jucător care evoluează doar în carte. Imaginea ta de jucător tight te ajută enorm aici; o astfel de mişcare putea fi făcută doar de un adversar cu o mână excelentă, vor gândi cei mai mulţi.

Deschide cont și joacă la camera de poker online recomandată de PariuriX.com!

 

Ce gândesc adversarii?

Opozanţii ştiu că joci un număr limitat de mâini şi nu intri în pot decât cu un range de cărţi foarte mic. "Call pe flop, (re)raise pe turn", iată o strategie care îi va speria cu siguranţă. Nu doar că vor fi îngroziţi de puterea pe care o reprezinţi cu mâna ta. Mai mult decât atât, vor fi extrem de precauţi în perspectiva river-ului, unde probabil se aşteaptă să dai un value bet. Acest lucru le-ar diminua sensibil stackul. Ca atare, dacă nu vor avea o carte cu perspective foarte bune, vor renunţa fără mari regrete. Chiar dacă e posibil de data asta să aibă mâna mai bună.

TU CÂT DE DES APELEZI LA AGRESIVITATEA ÎN POKER?

 

Te-ar mai putea interesa și:

Autor

Sunt cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 8 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankroll-ul, câștigurile, dar și... citeste mai mult

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi