"Action clock" şi "Protection Poker", două idei care pot deveni reguli în poker în perioada următoare. Ce mari avantaje prezintă

2020-01-17 14:10:00 1,6k 0

Pokerul este într-o continuă schimbare, iar Cavin Quintanilla îşi asumă public rolul de a modifica lucrurile astfel încât acest joc să devină din ce în ce mai popular. Două proiecte gândite de acesta au şanse mari să se materializeze în anii următori la nivel global: "action clock-ul" şi "protection poker".

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI INTERESANTE TURNEE!

Într-o lume care suferă permanent modificări structurale, pokerul nu putea face excepţie. De altfel, dacă ne uităm retrospectiv, acest joc a suferit mai multe transformări decât majoritatea domeniilor în ultima sută de ani. Five-card stud-ul era jocul la modă la finalul secolului 19, iar partidele de poker se desfăşurau în baruri obscure, fiind considerate la limita sau în afara legii. Între timp, hold-em-ul este la putere, iar turneele au ajuns la o asemenea notorietate încât există canale speciale pe Internet sau la TV care transmit LIVE aproape toate competiţiile majore. În ceea ce priveşte locaţiile, barurile întunecoase au fost înlocuite cu unele dintre cele mai luxoase hoteluri sau cazinouri din lume.

Un pionier al inovaţiei, Cavin Quintanilla, CEO al Gaming Advancement Marketing Entertainment, LLC (G.A.M.E.) îşi asumă public rolul de a aduce modificări benefice jocului, astfel încât acesta să beneficieze de toate condiţiile pentru a progresa şi a fi apreciat şi practicat de un număr mult mai mare de oameni.


Action clock

Explozia care a avut loc în ultimul deceniu pe internet, unde pokerul a început să fie practicat de zeci de milioane de oameni, fie la nivel recreaţional, fie profesionist, i-a dat un semnal clar lui Quintanilla. Majoritatea preferă mediul online pentru că acţiunea e la un alt nivel, totul se desfăşoară mult mai rapid şi, ca atare, e mult mai gustat de public.

În consecinţă, el a gândit un sistem care să fie introdus şi în evenimentele live, astfel încât să stimuleze acţiunea şi să elimine timpii morţi. Pentru foarte mulţi jucători e extrem de frustrant să stea atâtea ore pe scaun, mai ales că în multe perioade au ghinionul să nu participe la vreun pot, ca urmare a cărţilor de start slabe pe care le primesc.

Pentru a elimina acest inconvenient, Quintanilla a gândit un gadget pe care să îl aibă fiecare jucător într-un turneu (sau fiecare masă) şi care să limiteze timpul de reacţie pentru fiecare decizie, într-o mână, la 30 de secunde. Acest lucru va mări enorm viteza şi va atrage o serie de alte persoane, care renunţaseră să mai joace poker din cauza factorului timp.

Pentru prima oară acest sistem a fost probat la World Poker Tour Tournament of Champions 2016 şi s-a dovedit a fi un succes. Cei mai mulţi dintre jucători au fost încântaţi de viteza cu care s-a evoluat, Antonio Esfandiari, Tyler Patterson, şi Dietrich Fast declarându-se entuziasmaţi. Într-un interviu realizat de Poker News, Daniel Negreanu, marele jucător canadian cu origini române, a recunoscut, la rândul său, beneficiile fantastice date de acest sistem, însă a ţinut să specifice faptul că el trebuie perfecţionat. În 90-95% dintre cazuri, unui individ nu ar trebui să îi ia mai mult de jumătate de minut pentru a hotărî ce are de făcut, însă există şi momente care necesită alocarea unui timp suplimentar: e vorba de acele decizii foarte grele, în care ai nevoie - pe lângă calcularea probabilităţilor şi analiza propriu-zisă a mâinii - să îţi studiezi adversarul astfel încât să obţii informaţii preţioase din tell-urile pe care le oferă. Acest lucru este doar un detaliu, însă, fiind uşor de remediat prin introducerea unei bănci de timp, după sistemul deja existent în camerele de poker online. Cert e că "action clock-ul" s-a bucurat de un real succes şi e de aşteptat ca în 2017 tot mai multe competiţii să beneficieze de această inovaţie.


Protection Poker

Dacă utilitatea primei idei a lui Quintanilla a fost deja probată, acesta are în plan o serie de alte modificări mai profunde ale pokerului.

Protection Poker este un concept care se referă la acele momente în care un jucător este eliminat după un bad beat. "Acesta e pokerul", spun mulţi, nu şi Quintanilla, care vrea să introducă o nouă regulă, menită să îi protejeze pe cei care au ghinion foarte mare.

Mult mai greu de implementat decât precedenta inovaţie, Protection Poker-ul are în vedere salvarea unui jucător când următorul scenariu se probează:

- Cel puţin un jucător să fie all-in într-un pot;

- A mai rămas măcar o stradă de văzut;

- Pariurile pe strada respectivă s-au terminat;

- Un jucător are peste 65% şanse să câştige mâna.

Dacă aceste criterii sunt îndeplinite, iar cel care avea procentele de partea lui într-o astfel de manieră dominantă pierde, Quintanilla propune să i se returneze 20% din pot. El consideră că astfel se va elimina într-o mare măsură factorul noroc, iar poker-ul va fi mult mai mult un joc de skill-uri decât de hazard.

Se doreşte astfel împiedicarea tiltării şi menţinerea în joc a celui mai bun, care pleca favorit clar, dar a avut foarte mult ghinion. Această idee va fi una extrem de utilă, e convins creatorul ei şi va duce pokerul la un nivel superior, oferind protecţie împotriva împrejurărilor nefavorabile.

Chiar dacă propunerea sună extrem de bine la nivel teoretic, trebuie să se găsească formula potrivită astfel încât ea să fie pusă în practică. E nevoie de o monitorizare permanentă a tuturor celor de la mese, iar un computer să calculeze continuu care sunt şansele fiecăruia. O investiţie prea mare dacă ne raportăm la prezent, însă în viitorul nu foarte îndepărtat totul poate să devină realitate, iar ideea să fie uşor asimilată drept o regulă de aur a pokerului.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI INTERESANTE TURNEE!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi