7 "reguli de aur" în poker, dezvăluite de Negreanu

2020-03-19 10:39:00 3,8k 0

Un nou episod din deja clasica noastră rubrică de sfaturi legate de poker de la marele Daniel Negreanu. Jucătorul canadian cu origini române a început să producă o serie de episoade legate de no limit hold'em pe canalul său de YouTube, iar noi considerăm că este extrem de productiv să îţi împărtăşim tips-urile date de unul dintre cei mai mari jucători din istorie. 

Descoperă camere de poker online la care joacă cel mai mulți români!

Săptămâna aceasta el ne dezvăluie 7 "reguli de aur", după cum singur le denumeşte, astfel încât începătorii să aibă o şansă în plus la turneele sau mesele cash la care participă. 

7 "reguli de aur" în hold'em

Dincolo de poziţia la masă, de bankroll management sau de play-urile care trebuie făcute în funcţie de imaginea ta sau a celorlalţi, Negreanu identifică o serie de lucruri la îndemână care te vor transforma într-un jucător mai bun. Concret, este vorba de un ghid de urmat, cu o serie de aspecte strategice.

Să îi dăm cuvântul, aşadar, unuia dintre cei mai mari jucători de poker din istorie.

Nu arăta mâna, dacă nu ajungi la showdown

"Nu există niciun motiv plauzibil să arăţi mâna pe care o deţii, dacă eşti la început de drum. Nici măcar dacă bluffezi, iar play-ul ţi-a ţinut. Oamenii vor vedea cât de mult pariezi în anumite momente, în funcţie de ce deţii. La un moment dat, asta se va întoarce împotriva ta, pentru că vor aduna date importante despre cum evoluezi.

Aşteaptă până dobândeşti experienţă pentru a întoarce mâinile, când nu e necesar să o faci. Ştiu că eu de multe ori întorc cărţile de start, deşi nu sunt obligat, însă acest aspect face parte din strategia mea. Eu ştiu foarte bine ce fac şi vreau ca şi ceilalţi să vadă de ce sunt capabil. Dar nici eu nu arăt mâinile în toate confruntările, depinde foarte mult de cine îmi e în faţă"

Nu merge prea departe cu mâini fără valoare

"Mulţi tind să dea o valoare foarte mare unor mâini care la showdown nu au o forţă extraordinară. Şi aici mă refer în primul rând la A-Q, o mână capcană, extrem de greu de jucat.

Văd destui jucători mergând pe un four bet cu o asemenea carte de start, lucru care mi se pare o greşeală foarte mare. Doar dacă eşti short stack te sfătuiesc să abordezi o asemenea strategie, altfel nu are niciun sens. Să vrei să mergi all-in pre-flop cu o asemenea mână mi se pare o eroare tactică foarte mare. Ce crezi că are adversarul dacă ţi-a făcut re-raise? În cel mai bun caz, cu o astfel de mână vei pleca 50-50, coin flip".

Cititul oamenilor are în vedere lucrurile mici

"Fă-ţi note mentale despre ceilalţi de la masă mereu, pentru a şti cu cine te confrunţi. Nu e o sarcină uşoară şi necesită atenţie sporită şi timp. Dar îţi va oferi satisfacţii mari, ajutându-te să înţelegi cu cine te confrunţi şi de ce sunt capabili oponenţii.

Fii totuşi atent să nu te păcăleşti. Mă refer aici la reverse tells, adică la informaţii date voit anapoda de ceilalţi, pentru a te conduce pe o pistă falsă. Să vă dau un exemplu. Acum câţiva ani, la un turneu mare, televizat, am bluffat şi apoi mi-am ascuns faţa în mâini. Am fost plătit şi toată lumea a văzut că am încercat să fur potul. Apoi, timp de un an am procedat la fel cu mâini foarte puternice - ascunzându-mi faţa - şi am fost plătit de foarte multe ori. Pentru că adversarii mă văzuseră în acel filmuleţ şi credeau că ăsta e un tell, credeau că apelez iar la bluff".

Nu te implica în foarte multe poturi

"Dacă eşti de părere că trebuie să vezi foarte multe flopuri când preţul este unul mic, te înşeli. Asta înseamnă că practici un poker de slabă calitate.

Nu trebuie să mergi la fiecare mână, dacă nu se dă raise, la blinduri de 25/50, de exemplu. Sunt jetoane în valoare de 75 de unităţi în pot, te implici pentru a câştiga foarte puţin. Pur şi simplu nu se merită.

În schimb, când blindurile cresc, caută să fii mult mai agresiv şi să obţii fise fără luptă. În aceste momente trebuie să schimbi vitezele".

Fă-i pe ceilalţi să conştientizeze că joci tight

"Dacă nu ai jucat o mână de ceva timp, pentru că ai primit doar cărţi de start slabe, ai grijă ca ceilalţi de la masă să ştie acest aspect. Te vei bucura de mult mai mult credit, în momentul în care te implici în poturi şi vei avea ocazia să fii agresiv, chiar dacă nu ţi se completează ceva. Adversarii vor şti că nu ai jucat de mult o mână, iar acum vor considera că eşti îndreptăţit să ceri, pentru că ai o carte bună. Chiar dacă acest lucru nu e neapărat valabil.

Dacă oponenţii nu sunt conştienţi că evoluezi foarte tight, atunci nu vei putea să beneficiezi de o serie de avantaje date de această strategie".

Ai grijă să ai un scop

"Cred că nu este suficient să știi ce vrei sau unde vrei să ajungi. De asemenea, trebuie să știi cum să ajungi acolo și de ce doreşti să ajungi acolo.

Ia un turneu de poker, de exemplu. De ce vrei să-l câștigi? Pentru bani? Ok, dar de ce? Ce vei face cu ei? Sau vrei doar să te simți împlinit? Bine, dar de ce e atât de important pentru tine? Dacă nu ai un scop, va fi dificil să realizezi ceva.

Am văzut miliardari care vorbesc doar despre a face mai mulți bani. Oameni care nu vor avea grija zilei de mâine niciodată, dar se plâng dacă o cafea este 5$. De ce le-ar păsa de treaba asta? Acești oameni cred în minciuna că mai mult este întotdeauna mai bine. Ei cred că dacă au mai mulți bani, vor fi mai fericiți. Dar nu funcționează așa".

Eşecul

"Eșecul este important. Toată lumea eșuează. Și eu am făcut-o.

De mai multe ori am fost în Vegas şi am câştigat bani. Credeam că am dat lovitura, că le-am arătat tuturor de ce sunt în stare; de multe ori, 24 de ore mai târziu am fost atât de lefter, că a trebuit să merg pe jos până la hotelul meu, nu mai aveam bani nici de taxi.

Aceste plimbări au fost foarte importante pentru mine. Încă mai profit de pe urma lor, pentru că am învățat de fiecare dată din înfrângeri".

Daniel Negreanu este cel mai popular jucător de poker din lume, dar şi cel care a reuşit, de-a lungul timpului, să aibă cele mai impresionante câştiguri (peste 32 de milioane de dolari). El este considerat a fi unul dintre cei mai inteligenţi jucători, reuşind să îşi citească perfect adversarii, dar şi să îşi menţină un echilibru incredibil în jocul său.

Descoperă camere de poker online la care joacă cel mai mulți români!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi