6-max poker. Cel mai popular joc de cash pe platformele online din România

2020-03-19 10:51:00 1,6k 0

Jocurile de poker cu 6 concurenți la masă sunt de departe cel mai popular format online de cash. Ele sunt atât de iubite încât au înlocuit aproape complet full ringul (9 jucători la masă) pe cele mai multe site-uri de poker online.

JOACĂ ACUM 6-MAX POKER LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Dacă doriți să deveniți un jucător de cash online de succes, atunci un joc solid de 6-max este obligatoriu. Dar rectificările pe care trebuie să le faci în jocul tău când ai mai puțini adversari la masă te pot ajuta și în turnee, nu doar la cash. În prezentul articol vom încerca să identificăm corect modul în care trebuie să vii cu schimbări la masa de joc în momentele în care sunt doar 6 jucători care se luptă pentru poturi.

Ce este 6-max Poker?

Pe scurt, 6-max este un format care permite maximum șase jucători să se așeze la masă. Jocurile tradiționale de "full ring", în schimb, au până la 9 jucători.

Aceasta înseamnă că pozițiile din care se joacă cel mai tight - UTG (Under the Gun), UTG + 1 și UTG + 2 - nu mai există în 6-max; pozițiile sunt în acest format următoarele:

  • Lowjack (LJ)
  • Hijack (HJ)
  • Cut-off (CO)
  • Buton (BTN)
  • Small Blind (SB)
  • Big Blind (BB)

Cu trei jucători mai puțin, jocul 6-max este mai loose decât pokerul cu "inel complet". Rezultatul este o mărime medie mai mare a poturilor, un procent mai mare de jucători care văd flop-uri, dar și mai multe mâini jucate pe oră. Aceste motive au făcut ca tot mai mulți dintre jucători să prefere 6-max; aceștia își petrec mai puțin timp foldând și sunt mult mai des în mijlocul acțiunii.

Există și o serie de turnee cu 6-max, dar formatul este, cel mai adesea, întâlnit în jocurile cash, unde ai nevoie să îți schimbi și mai mult strategia pentru a avea succes pe termen lung. Mai jos am identificat cele mai importante modificări pe care ar trebui să le faceți în jocul vostru pentru a avea mai multe șanse la mesele cu 6 jucători.

Înțelegerea și importanța 3-betului

3-betul (re-raiseul) este o tactică puternică și extrem de profitabilă atunci când este făcută corect. Există o serie de motive pentru a apela la 3-bet mai frecvent preflop, atunci când la masă sunt doar 6 jucători:

Pentru valoare. Re-raiseul cu mâinile cele mai puternice vă permite să construiți un pot și să extrageți valoare din mâinile mai slabe pe care adversarul vostru le va folosi. Mulți jucători fără experiență joacă prea slow cu mâinile puternice, dar acum lucrurile se schimbă: jocul rapid este, de obicei, ruta optimă.

Ca un bluff. Includerea bluffurilor în gama voastră de 3-bet vă permite să vă mențineți echilibrul și să împiedicați adversarii să își realizeze echitatea. Dacă jucați 3-bet doar cu mâini premium, adversarii voștri vă pot exploata printr-o metodă simplă: vor folda aproape de fiecare dată când mizați pe re-raise. Când ultimul tău adversar foldează, câștigi întregul pot, chiar dacă mâna ta a avut doar, să spunem, 60% echitate pentru a câștiga. În acest caz, i-am negat adversarului nostru 40% din echitatea avută la pot. Iar pe termen lung un astfel de procent se transformă în "aur" pentru tine.

Pentru a izola. Când mizați pe 3-bet, scădeți probabilitatea unui pot multiway. Acest lucru este în interesul vostru deoarece echitatea mâinii pe care o dețineți se diminuează cu fiecare jucător suplimentar care intră în pot. De exemplu, A-A are o probabilitate de 85% pentru a câștiga împotriva unui jucător care deține o mână random; dar într-un pot împotriva altor patru jucători cu mâini aleatorii, A-A pleacă cu puțin peste 50%.

Jocul post-flop

Strategia post-flop pentru 6-max este extrem de complexă și e nevoie uneori de ani de zile pentru a o stăpâni la perfecție. Totuși, vă putem oferi patru sfaturi rapide care vă vor ajuta să alegeți "calea cea bună". Acestea funcționează excelent, mai ales  la limitele inferioare, unde nu aveți drept adversari jucători cu mare experiență.

Pariu pentru valoare frecvent. Cea mai bună modalitate de a câștiga în jocurile 6-max este de a valorifica mâinile puternice. Mulți adoră să dea call, știind că sunt împotriva a mai puțini jucători și șansele ca opozantul să aibă o mână premium scad. Din acest motiv, value beturile devin mult mai profitabile decât ar fi în mod normal, iar slow playul este mult mai puțin eficient. În general pariul pentru valoare nu trebuie să fie foarte mare, dar, în funcție de adversar, nu vă fie frică să pariați mult, crezând că îl veți arunca pe adversar. Jucătorii slabi vor decide de multe ori dacă vor da sau nu call înainte de a vedea mărimea betului.

Bluffați cu prudență atunci când adversarul a pus deja bani mulți în pot. Deoarece mulți jucători adoră să dea call pre-flop, odată ce cărțile comune sunt coborâte ar trebui să fiți mai prudenți. Vor fi multe fise în pot, iar un bluff uriaș din partea voastră nu mai are atât de multe șanse de reușită, judecând după mărimea potului. Destui vor considera că au investit prea mult și sunt dispuși la gambling. Acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să blufați niciodată: ar trebui să atacați în continuare în mod clar jucătorii slabi. Dar alegeți cu atenție momentul, utilizați această armă când poturile nu sunt foarte mari.

Adunați informații și clasificați-vă adversarii. Dacă jucați pe un site unde puteți eticheta jucătorii și puteți scrie note despre aceștia, acest efort merită. Este important să aflați informații noi despre oponenți și să vă ajustați strategia pentru a le exploata slăbiciunile. Dacă sunteți împotriva unui "calling station", de exemplu, ar trebui să blufați mai puțin, deoarece este improbabil să îl determinați să foldeze. Cu cât veți ști mai mult despre cei care sunt în competiție cu tine, cu atât vei avea mai multe șanse să iei deciziile corecte.

Nu faceți multe calluri mari pe river. O altă tendință comună în jocurile 6-max este ca jucătorii să își manifeste agresivitatea pe ultima stradă. Un bet foarte mare făcut de un opozant aici va fi aproape întotdeauna apanajul unei mâini foarte puternice. Evitați să dați call în aceste locuri, cu excepția cazului în care adversarul vostru are în rangeul său o serie de drawuri ratate și un bluff al lui e mai mult decât posibil. Sau, evident, în cazul în care mâna voastră e prea puternică pentru a fi foldată.

Joacă acum poker online cu un pachet atractiv de bun venit!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi