6+ Hold'em, Fusion și Showtime revin pe PokerStars

2020-01-14 08:40:00 1,8k 0

Jucătorii de turnee vor avea ocazia să concureze pe PokerStars în noi dispute. 6+ Hold'em, Fusion și Showtime vor fi din nou disponibile pe platforma online.

Mai jos, PariuriX  îți prezintă câteva detalii despre fiecare din acest forme de poker, astfel încât să ai șanse maxime să faci față cu succes în fața adversarilor.

Descoperă camere de poker online la care joacă cel mai mulți români!

6+ Hold'em

6+ Hold'em este extrem de similar cu Texas Hold'em, diferența majoră fiind reprezentată de faptul că se folosesc doar 36 de cărți, în loc de 52, cât are orice pachet. Se elimină cărțile între 2 și 5, de aici și denumirea jocului. Mai jos vom analiza regulile și vom studia modul în care se schimbă strategiile de bază.

6+ Hold'em: REGULI ȘI ORDINEA MÂINILOR

Regulile de pariere și structura sunt exact aceleași precum în No Limit Hold'em:

  • fiecare jucător primește două cărți cu fața în jos;
  • sunt trei "străzi" în care sunt coborâte cărțile comune și patru runde de pariere (pre-flop, flop, turn, river);
  • poți paria oricând orice sumă.

Având în vedere că au fost eliminate cărțile de la 2 la 5, există o schimbare a clasificării valorii mâinilor. Iată modificările:

Trei bucăți sunt peste chintă

În 6+ Hold'em, vei prinde mult mai ușor o chintă. Din punct de vedere matematic, vei avea mult mai des o suită de cărți decât trei cărți de același fel. Din acest motiv, să stai într-un draw de chintă nu e foarte ofertant, din moment ce oricine te poate învinge cu trips, de exemplu (dacă o carte e dublată, pe board).

De menționat că așii pot fi în continuare folosiți drept prima carte dintr-o secvență de chintă. Astfel, clasica "Wheel" (A-2-3-4-5) se transformă acum în A-6-7-8-9. De asemenea, asul are și valoare de "11", astfel că o suită de genul 9-10-A-J-Q are valoare de chintă.

Culoarea este peste full house

O altă regulă diferită față de No Limit Hold'em e reprezentată de faptul că fullul este bătut de culoare. Cu doar nouă cărți în pachet din fiecare simbol (cupă, romb, treflă, pică) e mult mai greu să prinzi 5 cărți din aceeași "familie".

Ordinea mâinilor în 6+ Hold'em


Ce este Fusion

Inițial creatorii se gândiseră pentru denumirile "Holdaha" sau "Omahem", dar în cele din urmă noul joc va purta denumirea de "Fusion". Asta pentru că în el fuzionează perfect două dintre cele mai populare jocuri de poker din lume: Texas hold'em și pot-limit Omaha.

Inițial, se presupunea că formatul va arăta ca Irish Poker, variantă disponibilă cu ani în urmă pe fostul Full Tilt. Acesta începea cu stilul Omaha, fiecare primind patru cărți de start. Odată flopul coborât, aveai opțiunea să renunți la două dintre cărți, iar de acolo evoluai în stilul Hold'em.

Fusion va fi un hibrid între cele două jocuri populare, dar dinamica va fi cu totul alta. Se pleacă de la două cărți - Hold'em -, apoi se continuă o rundă normală de pariere. Odată flopul coborât, fiecare jucător aflat încă în pot primește a treia carte, pe care doar el o poate vedea. După runda de beturi se coboară turnul și, odată cu el, fiecare primește și cea de-a patra carte. Din acest moment până la final jocul se desfășoară după regulile Pot Limit Omaha. Și din punct de vedere al mărimii pariurilor, dar și al normei de bază: folosești doar două cărți din cele patru pe care le deții în mână.

"Fusion mixează două dintre cele mai iubite jocuri de poker. E un twist excelent, care dă o cu totul altă dinamică jocului. Fiecare "stradă" adaugă un strat nou teoretic. Fiecare carte nou apărută înmulțește posibilitățile", e opinia lui Stephen Bartley, pe blogul PokerStars. 

Fusion va fi short handed, în sensul că la o masă vor lua loc doar 6 jucători. Poți să îți găsești loc la orice miză, cele mai mici fiind de la $0.02/$0.05. Un buy-in maxim se preconizează că va avea valoarea de 80 de big blinduri, dar toate secretele jocului vor putea fi descoperite începând de diseară.

Câteva cuvinte despre Showtime

În fine, Showtime îți oferă posibilitatea să vezi cărțile foldate de ceilalți jucători. O variantă interesantă, care îți permite accesul la o mulțime de noi informații, oferindu-ți date importante despre cât de puternică e mâna ta, cum se poate îmbunătăți, dar și despre rangeul celuilalt

Descoperă camere de poker online la care joacă cel mai mulți români!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi