5 sfaturi pentru a juca împotriva unui C-bet, pe flop

2020-03-31 15:53:00 2,1k 0

Pokerul este ca un joc de fotbal. Este important să aveți o ofensivă solidă (jucând ca agresor), dar dacă apărarea dumneavoastră (când evoluați împotriva agresorului) e deficitară, veți avea mari probleme să fiți câștigător pe termen lung. Haideți să analizăm cum trebuie să vă stabiliți strategia, atunci când aveți în față un continuation bet.

Descoperă camere de poker online la care joacă cel mai mulți români!

Poate că cea mai importantă situație defensivă din poker e atunci când vă aflați în fața unui adversar care mizează pe c-bet, după ce v-ați apărat big blind-ul. Acest articol vă va învăța despre elementele de bază ale acestei situații comune.

5 repere rapide pentru a vă apăra pe flop

Când nu sunteți sigur cum să jucați împotriva unui c-bet pe flop, urmând aceste sfaturi vă veți asigura că tactica dumneavoastră de apărare este echilibrată. Adversarii vor înțelege că e foarte dificil de jucat împotriva voastră:

  • 1 - Întotdeauna continuați când loviți pe flop o pereche;
  • 2 - Foldați întotdeauna o pereche mică din mână, dacă nu se conectează în vreun fel cu flopul;
  • 3 - Mizați pe re-raise când dețineți cel puțin două perechi;
  • 4 - Ridicați frecvent cu open-ended straight draws;
  • 5 - Ridicați cu gutshots, dacă dețineți în paralel și backdoor flush draws.

Rețineți că acestea sunt doar linii generale după care trebuie să vă ghidați. Prezența anumitor factori ar trebui să vă facă să jucați diferit în fața unui c-bet. Să analiăm în continuare când trebuie să vă abateți de la reguli.

Avantajul rangeului

Dacă boardul este foarte bun pentru rangeul adversarului dumneavoastră, ar trebui să ridicați mai rar. Altfel spus, nu trebuie să mai țineți seama de sfaturile 3, 4 și 5. În schimb, puteți ridica mai des dacă flopul este, în teorie, foarte bun pentru gama de cărți a dumneavoastră.

Textura boardului și puterea relativă a mâinii

Anumite mâini pot fi mai puternice sau mai slabe în funcție de board. Iată câteva exemple:

  • O pereche mică în mâna ta este de fapt o mână destul de bună pe un flop 884, deci, de obicei, ar trebui să ignori sfatul 2 și să mergi pe varianta call cel puțin încă o stradă.
  • Puteți ignora toate sfaturile pe boardurile monotone, fără perspectivă pentru voi. Toate mâinile se schimbă drastic din punct de vedere al posibilității valorificării lor, în atare condiții. A treia pereche de jos, fără un draw de culoare e prea slabă pentru a continua. La fel se întâmplă și cu celelalte mâini pe care le deții, dacă flopul este unul care nu oferă perspective, prin textura lui. Evitați pe cât posibil să rămâneți în mâini unde posibilitatea ca mâna să se completeze e mică.

Tendințele oponenților

Dacă știți tendințele adversarului, puteți ajusta aceste linii de ghidaj oferite mai sus pentru a le exploata la maximum. Acest lucru este valabil mai ales dacă tendințele sunt extreme: fie aveți de-a face cu un adversar extrem de tight, care joacă doar în carte, fie aveți în față un maniac hiper-agresiv.

De exemplu, împotriva unui jucător foarte agresiv, care aproape întotdeauna atacă, ar fi mai bine să dați doar call pe flo, când dețineți două perechi (fără a ține seama de sfatul 3 de mai sus). Acest lucru îi permite adversaruui să continue jocul agresiv pe turn cu o gamă largă. Dacă veniți cu re-raise, îi declanșați un mecanism de apărare, va conștientiza că e foarte în spate și nu își va mai face jocul obișnuit, dorind să se protejeze.

Dimpotrivă, împotriva unui jucător foarte tight, probabil că veți dori să mergeți pe varianta check-fold, cu o pereche de miljoc (fără a ține seama de sfatul 1). Asta pentru că astfel de adversari evoluează de obicei în carte și își asumă riscuri doar când consideră că au o mână suficient de bună pentru a paria.

Dimensiunea betului

Mărimea pariului contează, deoarece influențează dramatic pot odds pentru dumneavoastră. De asemenea, are impact asupra rangeului pe care adversarul dumneavoastră îl reprezintă. Discuția este una amplă, dar explicațiile, pe scurt, sunt:

  • Dacă adversarul dumneavoastră face un bet absurd de mic, cum ar fi un pariu minim, atunci puteți ignora sfatul 2.
  • În schimb, dacă pariază foarte mult, cum ar fi un overbet de 150% din pot, atunci puteți ignora sfaturile 1, 3, 4 și 5.

După cum puteți vedea, este destul de intuitiv să vă dați seama cum să vă ajustați jocul în funcție de variabile. Dacă vă aflați într-un loc neprietenos, în fața unui c-bet pe flop, e nevoie să vă adaptați. Chiar dacă decideți să continuați, din varii motive, veți fi nevoiți să jucați cât mai bine mâna, să notați detaliile și să analizați după sesiune totul în cel mai mic detaliu, pentru a afla ce ar fi trebuit să faceți. Pokerul e un joc în care trebuie să te adaptezi și să înveți permanent, nu există niște rețete simple și general valabile.

Descoperă camere de poker online la care joacă cel mai mulți români!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi