5 capcane în care cad cei mai mulţi dintre jucătorii de poker începători. Cum să le eviţi

2020-03-18 12:31:00 2,4k 0

poker-trap.jpg

A învăța să joci poker  la un nivel ridicat nu e deloc o misiune ușoară. După ce deprinzi abc-ul jocului, vei constata că e nevoie de multă experiență și studiu astfel încât să știi cum să acționezi în multitudinea de situații diferite pe care le întâlnești.

Ca începător, lucrurile sunt și mai complicate, mai ales dacă nu realizezi că de multe ori persiști în erori. Deprinzi niște patternuri, pe care le consideri firești, dar ele se transformă ușor în veritabile arme pentru adversari, în disputele cu tine. În ceea ce urmează vom identifica cinci dintre capcanele cele mai importante în care cei aflați la început de drum în poker cad adesea. Acestea pot fi evitate cu ușurință cu multă disciplină, oferindu-le "beginnerilor" un prim set de valori la care să se raporteze.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A ÎŢI TESTA ABILITĂŢILE LA MASA DE JOC!

 


1. Prea multe mâini jucate

Aceasta este cea mai mare capcană dintre toate, ducând, fără excepție, la diminuarea stack-urilor tuturor jucătorilor care se comportă așa, pe termen mediu și lung.

Jucătorii noi aleg să joace un range mult prea mare de cărți pre flop și rămân de prea multe ori descoperiți. Sumele investite înainte de board se acumulează și de prea puține ori vei lovi ceva, astfel încât să se justifice participarea la atât de mlte poturi. Nevoia de adrenalină și supraevaluarea unor mâini marginale duc mulți jucători într-o groapă fără fund, iar de multe ori aceștia nu înțeleg unde au greșit. Constată cu stupoare că stack-u s-a înjumătățit, deși, spun ei, nu au jucat multe măini. "Nu au jucat până la capăt" ar fi varianta corectă, pentru că au pierdut o mulțime de fise tocmai intrând în poturi fără perspective și fiind forțați să dea fold pe flop.

Ideal ar fi ca un începător să joace maximum 20% din mâini, pentru că doar așa va pleca la drum cu o carte decentă, care are șanse să se transforme în mâna câștigătoare.


2. Ajung cu mâini slabe prea departe


O extensie a capcanei precedente. Nu doar că mulți începători joacă prea multe mâini, dar unii dintre ei nici nu știu când să se oprească.

Dacă prind o pereche sau văd un runner-runner de culoare sau chintă, aceștia sunt de multe ori în stare să plătească fise multe, deși procentele le sunt total împotrivă. Mai mult, un simplu draw de culoare va fi adeseori comentat ulterior cu sintagma "am prins". În realitate, nu a fost prins nimic, justificarea aceasta pentru call-uri succesive nu stă în picioare. Mult mai aproape de adevăr ar fi o formulă de genul "am alergat după".

În concluzie, nu investi în poturi sume importante dacă nu reușești să ai încă din flop o mână puternică: continuă să pariezi doar cu minimum o pereche și bazează-te doar pe draw-uri puternice, în măsura în care nu ești forțat să introduci în pot sume excesiv de mari.

tablepositions.jpg


3. Poziția la masă


Începătorii nu au nici cea mai vagă idee despre ce înseamnă poziţia la masă și cât de importantă e aceasta în jocul de poker. Astfel, ei vor da frecvent call-uri din afara poziţiei cu K-J sau un As slab, chiar dacă anterior s-au dat raise-uri şi re-raise-uri.

Dacă ești la început, încearcă să evoluezi cât mai mult din pozițiile cele mai favorabile (button sau cutoff) și vei vedea o îmbunătățire sesizabilă în dreptul stackului tău. Nu doar că vei lua decizii în cunoștință de cauză, după ce ai văzut ce hotărâri au luat ceilalți, dar vei putea, în timp, să faci play-uri extrem de puternice, care să îți asigure poturi fără luptă.


4. Se tiltează mai frecvent


Orice jucător de poker a experimentat la un moment dat tiltarea. Să pierzi cu mâna cea mai bună până pe river sau să fii înfrânt când matematica îți dă dreptul să speri la pot în 80-90% din cazuri, iată motive să fii cu adevărat furios, indiferent de experiența acumulată. Dar începători reuşesc să treacă mult mai greu peste acele momente de "nebunie" temporară. Ei tind să considere o dramă orice nerealizare, astfel că nervii le vor guverna tot mai multe acțiuni.

Pentru a reveni la jocul tău obişnuit, trebuie în primul rând să te cunoşti foarte bine. Pokerul este şi un joc de auto-analiză, nu trebuie niciodată doar să te bazezi pe informaţiile primite de la ceilalţi. Pentru a depăşi momentele iraţionale din jocul tău, ca urmare a tiltării, trebuie în primul rând să conştientizezi ce ţi se întâmplă. Cel mai indicat e să iei o mică pauză, să îţi limpezeşti mintea, şi să încerci să te întorci la masă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Cu cât duci mai departe frustrările acumulate, cu atât vei lua decizii proaste, care îţi vor subţia considerabil stackul. Mulţi experţi sunt de părere chiar că, în momentul în care jocul îţi este guvernat de reacţii emoţionale, cel mai bine ar fi să întrerupi de tot pentru ziua respectivă jucatul pokerului, astfel întât să revii ulterior cu mintea proaspătă.


5. Merg prea mult pe fler și prea puțin pe matematică


Pokerul este departe de a fi un joc de noroc, iar ceea ce diferenţiază un novice de un (semi)profesionist ţine în primul rând, înainte de orice, de cunoaşterea probabilităţilor matematice şi aplicarea informaţiilor în consecinţă.

Norocul apare, este adevărat, dar reprezintă un factor asupra căruia nu ai niciun fel de control, el putând juca un rol important doar pe termen scurt. Când vorbim de mii sau zeci de mii de mâini jucate, ceea ce contează este modul în care aplici principiile matematice şi cum respecţi probabilităţile în deciizile luate.
 
Mulți jucători aflați la început de drum iau decizii pentru că "așa simt" și ignoră calculele matematice. Evoluând bazându-te pe fler poate să îți aducă acum o recompensă, însă pe termen lung te va falimenta. Pune-te la punct măcar cu noțiunile elemenare legate de probabilități, astfel încât să nu te trezești mereu prins în off-side.

Joacă acum poker online cu un pachet atractiv de bun venit!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi