3 sfaturi pentru a evolua cu backdoor flush draw în poker

2020-03-19 12:18:00 2,0k 0

Mâini ca backdoor flush draw (mai ai nevoie de două cărți, pe turn și river, pentru a-ți completa mâna în culoare) joacă un rol important în construcția rangeului fiecărui jucător, dar și în tentativa de a câștiga poturi, cu sau fără luptă.

JOACĂ ACUM LA CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX

Dacă nu luați în considerare în mod regulat să evoluați și cu astfel de mâini atunci când acționați la masa de joc, acest articol s-ar putea să vă convingă să procedați mai des astfel.

Să mizezi pe backdoor flush draw se justifică datorită echității oferite. Ai o șansă în plus pentru a atinge o mână puternică. Astfel de mâini sunt valoroase și pentru că veți ajunge la river mai des atunci când aveți o astfel de carte, ceea ce vă oferă mai multe oportunități de a vă prinde adversarul în capcană și a extrage cât mai multe din fisele lui.

1. Faceți bet mai des când mâna avută are un backdoor flush draw

Dacă aveți o mână necompletată, dar care are un backdoor flush draw, ar trebui să luați în considerare mult mai des să faceți un bet (mai ales dacă aveți inițiativa de pariere). Acest lucru este valabil cu preponderență când aveți poziție față de adversar.

Betul cu aceste mâini este profitabil, deoarece le puteți folosi ca și bluffuri la rândul lor în câteva situații:

  • Când turnul vă oferă un draw de culoare. Ați strâns mult mai multă echitate, așa că, de obicei, ar trebui să vă mențineți agresivitatea cu un double barrel (un nou bet, pe turn). În plus, dacă adversarul va plăti din nou, veți avea ocazia să vă completați culoarea pe river și să aveți acces la un pot generos. Celălalt nu va vedea în rangeul vostru culoarea, fiindcă ați fost atât de agresiv pe precedentele străzi, ceea ce oferă un avantaj important.
  • Când apare o carte care sperie (scary card). În astfel de cazuri, deși adversarul va simți poate că apelați la un semi-bluff, sunt o mulțime de combinații care s-ar fi putut completa. Ca atare, va încerca să rămână extrem de cerebral și va folda foarte des.

2. Backdoor flush draws-urile și valoarea lor

Să presupunem că deschideți din button și pariați pe flop cu 8-6 pe un flop T♠ 7♠ 3♦, împotriva big blindului. Să ne imaginăm acum că cel din big face un check-raise.

În această situație, dacă ai un naked gutshot (cum ar fi 8♦ 6♦ ), ar trebui să foldați. În schimb, dacă dețineți o pică, puteți da call.

Există două motive pentru care mâinile de tip backdoor flush draw sunt valoroase.

  • mâinile care conțin backdoor flush draw au un plus de echitate (aproximativ 4%) în plus față de un simplu gutshot (chintă în gaură).
  • în 1/4 cazuri pe turn veți obține drawul de culoare sperat, ceea ce vă permite să realizați mai multă echitate și să ajungeți în locuri mai bune pentru un bluff.

Aceste motive nu vor fi întotdeauna suficiente pentru a schimba decizia corectă, dar pot înclina cântarul în locurile foarte strânse, unde granița dintre call și fold e extrem de subțire.

3. Backdoor flush draws-urile sunt mult mai utile dublate de backdoor straight draws-uri

În mod obișnuit, doriți să utilizați drawuri cât mai puternice, cum ar fi open-enders, flush draws sau straight draws. Mai ales dacă urmăriți o mișcare de tipul check-raise. Cu toate acestea, pe unele boarduri nu sunt suficiente cărți pe care să le aștepți (outsuri) pentru a construi o gamă adecvată de bluff.

Sfatul nostru e să nu apelați în exces la playuri în astfel de situații, ci să așteptați locuri mai "prietenoase". Acesta este locul în care mâinile "duble" intră în joc și sunt de preferat: backdoor flush draws-urile să fie dublate de backdoor straight draws-uri.

Mâinile "dublate" vă oferă o serie de oportunități pe turn și se pot îmbunătăți pe river. Fiind deghizate, vă vor permite să câștigați poturi substanțiale. În plus, nu veți ceda multă echitate dacă sunteți forțați să foldați după ce apelați la un check-raise, pentru ca adversarul să vină cu three bet.

Câteva exemple de backdoor flush draws-uri dublate:

  • T♣ 8♣ pe un flop K♣ 6♠ 4♥
  • 6♥ 4♥ pe un flop J♦ 8♣ 3♥
  • K♠ 5♠ pe un flop 9♠ 4♦ 2♣

JOACĂ ACUM LA CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi