Loto SUA Powerball - Originea sa, formatul pe care îl are astăzi și cazinourile unde poți juca la ea

2022-02-10 11:02:51 504 0

De-a lungul istoriei au apărut foarte multe jocuri de noroc a căror origine s-a pierdut. Însă, unele versiuni au rămas în arhivele statelor în care se practică și astăzi. Unul dintre cele mai bune exemple este loteria SUA Powerball. Aceasta este succesoarea unei versiuni loto renumită în America, ea reușind să ajungă peste mări și țări, chiar și în oferta unor operatori din România.

În acest articol vei afla povestea loteriei SUA Powerball, ce format are în ziua de astăzi, dar și la ce cazinouri poți plasa unul sau mai multe bilete pentru ea. Joacă responsabil și fii cât mai informat înainte de a face orice investiție!

Deschide cont și pariază online pe Loto SUA Power Ball

Primele 5 bilete sunt fără risc + primești 500RON EXTRA


Povestea loteriei SUA Powerball

Istoria loteriei SUA Powerball începe în anii ‘80, când predecesoarea sa, Lotto America, a avut primul eveniment. Câțiva ani mai târziu, ea a fost schimbată ca format, dar și ca prezentare, la inițiativa președintelui Loteriei Iowa și a lui Steve Caputo. Pe data de 22 Aprilie 1992 a avut loc primul set de extrageri pentru loteria SUA Powerball. 

Ea a fost primul joc de acest fel, care avea două urne, adică două categorii distincte din care se făceau extrageri, pentru același eveniment. Ulterior, conceptul a fost preluat și utilizat la alte versiuni de loterii din toată lumea, așa cum au astăzi formatul Mega Millions, EuroJackpot, Thunderball sau EuroMillions, dar nu numai. 

O altă etapă de modificări a venit când evenimentele fizice pentru SUA Powerball nu au mai fost găzduite de statul Iowa. Loteria a avut 5 extrageri la Olimpiada de Vară din Atlanta, în anul 1996. Începând cu data de 4 Ianuarie 2009, SUA Powerball a fost găzduită de statul Florida. În capitala sa au loc toate extragerile acestei loterii, chiar dacă bilete pentru ea pot fi plasate și online.

Loteria SUA Powerball are o istorie destul de lungă și bogată. Ea a oferit de-a lungul zecilor de ani foarte multe premii impresionante și are numeroase opțiuni și jocuri extra. 


Caracteristicile pentru loto SUA Powerball

Formatul pe care îl are astăzi loteria SUA Powerball este destul de interesant, însă singura asemănare cu versiunea sa originală este faptul că un eveniment constă în două extrageri. Inițial, erau alese 5 numere dintr-o mulțime de 45 pentru setul principal, iar pentru cel secundar era selectat un singur număr, dintr-o mulțime tot de 45 de bile. 

Loteria SUA Powerball din prezent presupune selectarea aleatorie a 5 numere din intervalul 1-69 pentru extragerea principală, și alegerea unui singur număr din grupul 1-26. Această formă a fost introdusă pe 7 Octombrie 2015 și este disponibilă la doar două cazinouri din România. Ceilalți operatori pun la dispoziție doar bilete virtuale pentru extragerea principală.

Evenimentele loteriei SUA Powerball au loc în America, în zilele de Miercuri și Sâmbătă, însă datorită diferenței de fus orar, în România se consideră că au loc în fiecare zi de Joi și de Duminică, la ora 06’00. Începând cu anul 2021, formatul loteriei a fost modificat și se organizează extrageri inclusiv Lunea (adică Marțea în România). Din păcate, aceste evenimente nu sunt disponibile la noi în țară, momentan. 


Caziourile din România unde poți plasa bilete online pentru loteria SUA Powerball

Operatorii de jocuri de noroc încep să își diversifice tot mai mult categoria de loterii, deoarece românii au început să aibă nevoie de mai multe opțiuni. Loto SUA Powerball se regăsește la 4 cazinouri virtuale, însă nu toate au ambele extrageri:

  • Netbet și Maxbet oferă posibilitatea să plasezi tichete doar pentru extragerea principală, adică pentru SUA Powerball 5/69.
  • Fortuna și Casa Pariurilor au în oferta lor ambele evenimente, adică SUA Powerball 5/69, dar și SUA Powerball 1/26. Ele sunt listate ca fiind loterii separate, dar țin de aceleași evenimente.

Toți operatorii de mai sus au servicii de calitate, sunt licențiați de ONJN și sunt listați în topul preferințelor jucătorilor. Atât Casa Pariurilor și Fortuna, cât și Maxbet și Netbet, îți pun la dispoziție posibilitatea de a juca bilete simple sau în sistem, dar îți dau și acces la rezultatele precedente. În plus, poți să depui tichete pentru evenimente viitoare ale loteriei SUA Powerball. 

Din păcate, nici Fortuna ori Casa Pariurilor, nici Netbet sau Maxbet, nu au evenimentele transmise live pentru loteria SUA Powerball. Însă, dacă vrei să vezi extragerile în timp real, Loteria Iowa a creat o extensie pentru sistemul de operare Windows. Încă din anul 2007, ea este disponibilă și îți oferă informații cu privire la evenimentele loteriei, premiile acordate, schimbările ce mai apar, dar îți și dă posibilitatea să vezi extragerile live.

Case de pariuri recomandate cu loto
NetBet
NetBet
Încasează la Netbet 20RON fără depunere + 100% până la 500RON
Superbet
Superbet
Încasează bonusul Superbet de până la 500RON
PublicWin
PublicWin
Încasează bonusul PublicWin de 210% până la 2100RON
eFortuna
eFortuna
Încasează bonusul Fortuna de 100% până la 500RON - CLICK AICI
Casa Pariurilor
Casa Pariurilor
Încasează bonusul Casa Pariurilor de până la 600RON - CLICK AICI

 

Pe ce alte loterii internaționale merită să pariez?

Cele mai populare loterii din România la momentul de față ar fi:

  • Kino Grecia - este probabil cea mai populară loterie de tipul 20/80 din România, având extrageri din 5 în 5 minute
  • Multi Polonia - este tot o loterie de tipul 20 / 80, extragerile având loc de două ori pe zi, la 15:00 și 22:40.
  • Win For Life Italia - are un format atipic de tipul 10 / 20, ceea ce o face foarte populară în rândul jucătorilor care aplică strategii și scheme de joc.
  • Spania Bono - este o loterie de tipul 6/49, exact ca extragerea clasică organizată la noi în țară de Loteria Română.
  • Loto Austria - cel mai popular joc de loto din Austria a fost fondat în 1986 și are un format de tipul 6 / 45.
  • Loto UK - este un joc de loterie clasic, în care jucătorii aleg 6 numere din 59 (1-59).
  • Loto Italia Keno - este o loterie de tipul 20 / 90, cu extrageri din 5 în 5 minute, ceea ce o face foarte populară

Deschide cont și pariază online pe Loto SUA Power Ball

Primele 5 bilete sunt fără risc + primești 500RON EXTRA

Te-ar putea interesa și:

Am peste 7 ani de experienta in Copywriting, pe care i-am dedicat predominant industriei iGaming. De-a lungul timpului, am scris mii de articole SEO care au contribuit la cresterea traficului organic si au ajutat utilizatorii sa isi afle raspunsurile. Focusul continutului meu a fost pe jocuri, operatori si provideri pe care i-am prezentat, descris si analizat. Sunt de parere ca experienta... citeste mai mult

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi