Loto Austria - cum se joacă legal din România și de ce ai șanse mai mari de câștig

2022-01-12 14:49:00 2,8k 0

Austria Lotto, cel mai popular joc de loto din Austria a fost fondat în 1986 și în ultimii ani a atras atenția mai multor jucători din întreaga lume.

Putem participa la extragerile Loto Austria prin intermediul caselor de pariuri licențiate din România, care au în ofertă și acest eveniment. Află din acest articol ce trebuie să știi despre jocul Loto Austria și cum poți juca online.

Deschide cont și pariază pe Loto Austria cu un bonus de până la 500RON!

Primele 5 bilete sunt GRATIS, fără risc - din partea casei!

Loto Austria 6/45, ce trebuie să știi

Jocul Loto Austria 6/45 a devenit unul din cele mai populare din Europa grație șanselor de câștig, care sunt mai mari decât la alte loterii similare.

Loto Austria se desfășoară pe regulile binecunoscute ale jocului Loto 6/49, rulat de Loteria Română.

La fiecare extragere sunt alese șase numere dintr-un total de 45 și Jackpotul e oferit celui sau celor care au ghicit toate cele 6 numere extrase.

La Loto Austria 6/45 există două extrageri săptămânale - miercurea și duminica, de la ora 19:00 (ora României).

Cei care joacă la Loto Austria pot câștiga un Jackpot de minim 1,5 milioane de euro, dar suma crește destul de mult, marele pot fiind reportat de fiecare dată când nu este câștigat. Cel mai mare premiu a fost acordat în 2018, când Jackpotul ajunsese la aproape 15 milioane de euro.

Șansele de câștig la Loto Austria 6/45

La Loto Austria șansele de câștig sunt ceva mai mari, într-o comparație cu alte jocuri similare.

De exemplu, la Loto 6/49, din România, ai o șansă la 13.983.816 ca varianta aleasă de tine să fie câștigătoare.

La Loto Austria există o șansă la 8.415.060 ca o variantă anume să fie câștigătoare. Diferența provine evident din faptul că cele 6 numere sunt alese dintre "doar" 45 în cazul Austriei, spre deosebire de cele 49 din România.

Austria mai prezintă și avantajul că premiul este scutit în întregime de taxe pe teritoriul țării. Totuși, câștigătorii din alte țări ar putea fi taxați în țara de rezidență, conform legislației în vigoare.

  • Cele mai frecvente 5 numere extrase la Loto Austria: 10, 21, 26, 35, 40;
  • Cele mai rare 5 numere extrase la Loto Austria: 1, 2, 9, 15, 36;

Cum joci Loto Austria 6/45 legal în România

Pentru jucătorii din România poate fi dificil să joace la Loto Austria în mod oficial, însă din fericire tot mai multe case de pariuri au acest joc în oferta lor. Participarea nu presupune însă înscrierea unui bilet fizic la Loto Austria, ci mizarea directă pe numerele ce vor fi extrase.

NetBet, Superbet, Fortuna sau Casa Pariurilor au Loto Austria în ofertă și putem miza pe numele extrase (1, 2, 3, 4 sau 5), în fiecare miercuri și duminică.

Asta înseamnă că nu vom avea șansa să câștigăm marele Jackpot de la Loto Austria, însă cotele oferite sunt extrem de atractive. Iar partea bună e că putem ajunge la premii mari cu mize relativ mici..

  • Un număr corect la extragerea 6 din 45 - cotă 7,1;
  • Două numere corecte la extragerea 6 din 45 - cotă 62;
  • Trei numere corecte la extragerea 6 din 45 - cotă 625;
  • Patru numere corecte la extragerea 6 din 45 - cotă 7000;
  • Cinci numere corecte la extragerea 6 din 45 - cotă 90000;

La Superbet, câștigul maxim acordat la Loto Austria este de 500.000 de lei, care poate fi atins în teorie cu o miză de 6 lei pentru 5 numere corecte din cele 6 extrase.

Nu există varianta de a miza pe toate cele 6 numere extrase pentru că cota oferită ar fi mult prea mare și ar depăși cu mult câștigul maxim acordat de casa de pariuri, chiar și la miza de 1 leu. Totuși, acest lucru ne oferă mai multe posibilități. Pe un singur bilet pot fi alese mai mult de 5 numere, din care să facem combinații câștigătoare (de 1, 2, 3, 4 sau 5 numere corecte). Trebuie însă să fii atent deoarece fiecare combinație suplimentară presupune și creșterea mizei.

Cel mai ușor este să câștigi în variantele cu unul sau două numere, însă câștigurile obținute nu vor fi extraordinar de mari.

Prin comparație cu alte loterii disponibile pe site-urile de pariuri licențiate în România, cotele oferite pentru Loto Austria sunt mai mici, dar asta înseamnă și că ai șanse mai mari de câștig.

Diferența între cote e dată de faptul că există un număr mai mic de combinații posibile, în condițiile în care cele 6 numere sunt extrase dintre 45 de variante, față de 49, 50, 59 sau 90 cum se întâmplă la alte loterii.

În concluzie, putem spune că Loto Austria 6 din 45 e un joc echilibrat care merită încercat, având la bază un concept simplu și șanse de câștig mai mari.

 

Deschide cont și pariază pe Loto Austria cu un bonus de până la 500RON!

Primele 5 bilete sunt GRATIS, fără risc - din partea casei!

 

Case de pariuri recomandate cu loto
NetBet
NetBet
Încasează la Netbet 20RON fără depunere + 100% până la 500RON
Superbet
Superbet
Încasează bonusul Superbet de până la 500RON
PublicWin
PublicWin
Încasează bonusul PublicWin de 210% până la 2100RON
eFortuna
eFortuna
Încasează bonusul Fortuna de 100% până la 500RON - CLICK AICI
Casa Pariurilor
Casa Pariurilor
Încasează bonusul Casa Pariurilor de până la 600RON - CLICK AICI

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi