Loto 6 din 49 explicat pentru incepatori - vezi cum joci

15,4k 0

Loto 6 din 49 este un joc de tip loto in care cei care doresc sa participe isi vor alege numere cuprinse intre 1 si 49. Varianta simpla a acestui tip de loto are sase numere.

Pariază cu până la 500RON bonus pe Grecia Kino, Polonia Multi și alte loterii internaționale!

bilet loto 6/49

Un bilet pentru Loto 6/49 este format din trei parti. Prima parte, cea din stanga, este cea in care jucatorul va bifa numerele care doreste sa le joace si eventualele variante dorite. Pe un bilet nejucat celelalte doua parti sunt nejucate, fiind despartite de o banda hasurata. Dupa ce biletul a fost jucat in cele doua parti vor fi imprimante identic informatii cum ar fi: numerele jucate, numarul de variante, costul total platit. Cea de-a treia parte este taiata automat si cade intr-o cutie atasata aparatului.

Partea biletului pe care jucatorul va nota numerele si variantele sale pentru cele doua jocuri este formata din trei parti: campul 1 pentru numerele de jucat prin marcare, campul 2 pentru scheme reduse si variante combinate compuse si ultimul camp pentru jocul Noroc. Campurile 1 si 2 sunt impartite in trei zone, notate A, B si C. In fiecare dintre zonele campului 1 sunt imprimate numere de la 1 la 49 unde jucatorul va bifa numerele pe care doreste sa le joace. Campul 2 este compus din doua coloane si are fondul rosu. In coloane sunt imprimate pentru fiecare zona cifrele de la 1 la 5 in prima coloana si de la 6 la 9, plus 0, in a doua coloana. Campul 3 este o linie compusa din doua parti. In stanga cu fond rosu se gasesc opt casute in care sunt scrise cifre de la 1 la 8, iar in partea din dreapta cu font alb sunt scrise numerele 5, 8, 10 si 20, deasupra fiecareia gasindu-se semnul x (ori).

Marcarea numerelor care doresc sa fie jucate se face cu puncte, linii cat mai groase, fara insa a depasi casutele.

Exista mai multe tipuri de variante care se pot juca la loto 6/49, precum: variante simple, variante combinate, scheme reduse, variante combinate compuse si combinatii Cap de pod.

Varianta simpla este formata din sase numere distincte din cele 49 care se pot juca. O varianta corespunde unei zone din cele trei numerotate cu A, B si C. Pe un bilet se pot juca una, doua sau trei variante.

Variante combinate Loto 6/49 - o varianta combinata este formata din minim sapte numere, aceasta reprezentand mai multe variante simple, numarul acestora fiind date de formula combinari de n luate cate 6, unde n reprezinta numarul de numere jucate.

Tragerea la sorti a numerelor castigatoare se face prin extragere din urna a sase numere, participantii avand patru categorii de castiguri: - Categoria 1 - toate numerele extrase (sase) - Categoria 2 - cinci numere din cele sase extrase - Categoria 3 - patru numere din cele sase extrase - Categoria 4 - trei numere din cele sase extrase.

Dacă ești interesat în alte jocuri keno loto, ai putea să vezi un articol detaliat despre ele aici. 

Dacă vrei să afli mai multe informații despre loto 6/49, recomandăm și articolul: Extragere LOTO 6/49. Cum funcționează jocul iubit de majoritatea românilor

Pariază cu până la 500RON bonus pe Grecia Kino, Polonia Multi și alte loterii internaționale!

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi