1. Home »
 2. Loto »
 3. GHID pentru Loto 6 din 49 - Regulament și sfaturi pentru începători!

GHID pentru Loto 6 din 49 - Regulament și sfaturi pentru începători!

Baicu Marius
Baicu Marius

2024-01-16 09:28:00

image GHID pentru Loto 6 din 49 - Regulament și sfaturi pentru începători!

Loteria Română are o vechime considerabilă, instituția fiind înființată acum mai bine de 115 ani, mai exact în anul 1906. De-a lungul zecilor de ani, ea a fost sursa unor premii incredibile, care au oferit posibilitatea câștigătorilor să își schimbe radical viața. 
 
În următoarele rânduri vei afla despre cum este construită loteria, ce format are, dar și care sunt caracteristicile sale. În plus, există câteva aspecte listate, pe care este bine să le ai în vedere, înainte de a plasa un bilet. Iată așadar, ce este de știut despre Loteria Română!

Pariază cu până la 500RON bonus pe Grecia Kino, Polonia Multi și alte loterii internaționale! 

În ce constă jocul de loto 6/49 în România și ce format are?

Cunoscut popular doar ca “6/49”, Loteria Română este un joc de noroc în care cei care doresc să participe își vor alege numere în intervalul 1 și 49. Varianta simplă a acestui tip de loto are șase numere.

Un bilet pentru Loto România 6/49 este format din trei părți. Prima parte, cea din stânga, este cea în care jucătorul va bifa numerele pe care dorește să le joace și eventualele variante dorite. Pentru fiecare zonă poți alege să selectezi fix 6 numere ori să faci un bilet complex, cu variante combinate, având mai multe șanse de câștig, dar și o investiție totală mai mare.

După ce ai făcut selecția de numere, va fi nevoie să îți înregistrezi biletul, iar în schimbul său vei primi un tichet, care este singura dovadă luată în considerare atunci când vei vrea să îți revendici premiul, dacă este cazul. Pe cele două vor fi imprimate informații cum ar fi: numerele jucate, numărul de variante, costul total plătit. 

Iată ce trebuie să știi înainte să completezi un bilet pentru Loto 6 din 49:

 • Partea biletului pe care jucătorul va nota numerele și variantele sale pentru cele două jocuri este formată din trei părți: câmpul 1 pentru numerele de jucat prin marcare, câmpul 2 pentru scheme reduse și variante combinate compuse și ultimul câmp pentru jocul Noroc. 
  • Câmpurile 1 și 2 sunt împărțite în trei zone, notate A, B și C. În fiecare dintre zonele câmpului 1 sunt imprimate numere de la 1 la 49 unde jucătorul va bifa numerele pe care dorește să le joace. 
  • Câmpul 2 este compus din două coloane în care sunt imprimate pentru fiecare zonă cifrele de la 1 la 5 în prima coloană și de la 6 la 9, plus 0, în a doua coloană. 
  • Câmpul 3 este o linie compusă din două părți. În stânga se găsesc opt căsuțe în care sunt scrise cifre de la 1 la 8 care se află fiecare în câte un cerc, iar în partea din dreapta sunt scrise numerele 5, 8, 10 și 20, deasupra fiecăruia găsindu-se semnul “x” (ori).

Noroc este o opțiune pe care o poți încerca suplimentar pe biletul clasic de 6/49. Această variantă costă suplimentar, dar și aduce câștiguri mai mari. 


Ce trebuie să ai în vedere atunci când vrei să joci la Loteria Română 6 din 49?

După cum probabil știi, fiecare loterie în parte are caracteristicile sale. Având în vedere că cea Națională implică și completarea unor tichete fizice, este important să ai în vedere câteva aspecte, precum:

 • Marcarea numerelor care doresc să fie jucate se face cu puncte, linii cât mai groase, fără a se depăși căsuțele.
 • Există mai multe tipuri de variante care se pot juca la Lotto România, precum: variante simple, variante combinate, scheme reduse, variante combinate compuse și combinații Cap de Pod.
  • Varianta simplă este formată din șase numere distincte din cele 49 care se pot juca. O variantă corespunde unei zone din cele trei numerotate cu A, B și C. Pe un bilet se pot juca una, două sau trei variante.
 • Prețul unei variante simple 6/49 este de 5 RON, plus 0.50 RON costul biletului propriu-zis. Astfel, cu un total de 15.50 RON poți juca toate cele 3 categorii, adică 6 numere pentru fiecare secțiune, A, B și C. 
 • Extragerile pentru Loteria Română 6/49 au loc de doar două ori pe săptămână, în fiecare zi de Joi și Duminică. Rezultatele sunt transmise la televizor, iar ulterior sunt comunicate și la radio, și publicate pe mai multe site-uri. 

Dacă vrei să îți faci o selecție cât mai bună a numerelor pe care le vei trece pe bilet, pe site-ul Loteriei Române ai un simulator. În aceasta vei putea să treci diferite combinații și să vezi ce, cât sau dacă ai fi câștigat la extragerile precedente. 


Disponibilitatea Loteriei Române în mediul online

La unii operatori de jocuri de noroc care își desfășoară activitatea pe platforme virtuale vei găsi mai multe loterii internaționale, la care poți plasa și tu bilete. Din păcate, nu poți face asta și pentru Loteria Română. În schimb, pe site-ul acesteia, poți să faci variante de bilete de probă. 

Adică, poți completa tichete de simulare, pentru a vedea cum este experiența, dar și dacă grupurile de numere au fost cândva câștigătoare. Atenție însă, completarea și “plasarea” unui astfel de bilet NU este oficială, adică nu se ia în considerare pentru nicio următoare extragere, ea fiind gratuită.

Dacă vrei să ai parte de o varietate cât mai mare și să experimentezi noi moduri de a juca la lotto, dă o șansă loteriilor internaționale. Ele au structuri diferite, unele dintre ele au extrageri zilnice, dar oferă și șanse de câștig mai mari. În plus, câteva solicită o miză minimă de 1 RON, ceea ce este extrem de avantajos dacă nu ai un buget prea mare de investit în bilete loto.


Cum să joci variante combinate la Loto România 6/49?

Varianta combinată este formată din minim șapte numere, aceasta reprezentând mai multe variante simple, numărul acestora fiind dat de formula combinării de “n” luate câte 6, unde “n” reprezintă numărul de numere jucate.

Tragerea la sorți a numerelor câștigătoare se face prin extragerea din urnă a șase numere, participanții având patru categorii de câștiguri: 

 • Categoria 1 - toate cele 6 numerele extrase 
 • Categoria 2 - cinci numere din cele șase extrase
 • Categoria 3 - patru numere din cele șase extrase
 • Categoria 4 - trei numere din cele șase extrase

Câștigurile legendare care au făcut unii români norocoși milionari au fost obținute cu bilete unde 6 numere au ieșit câștigătoare, pe cel puțin o variantă. Unul dintre cele mai bune exemple este un gălățean care in anul 2013 a obținut nu mai puțin de 48.952.706,17 RON, având 6 selecții norocoase, pentru fiecare grupă, A, B și C. 

Categoriile de câștig 2, 3 și 4 sunt mai puțin generoase, însă și ele aduc premii destul de bune. Tocmai pentru că nu există nicio garanție și totul depinde de noroc, este foarte important să joci responsabil și să își dozezi investițiile pentru a încerca mai mult, fără să ai riscuri prea mari. 

Conform statisticilor, categoriile 2, 3 și 4 nu înregistrează șanse prea mari de câștig. Însă, dacă vrei să înveți cum să-ți construiești o tehnică adecvată și dacă ești interesat și de alte jocuri tip keno loto, ai putea să vezi un articol detaliat despre ele pe site-ul nostru. 

Dacă vrei să afli mai multe informații despre loto 6/49, recomandăm și articolul “Extragere LOTO 6/49. Cum funcționează jocul iubit de majoritatea românilor”.

Pariază cu până la 500RON bonus pe Grecia Kino, Polonia Multi și alte loterii internaționale!

Care sunt cele mai tari oterii internaționale pe care merită să pariez?

Cele mai populare loterii din România la momentul de față ar fi:

 • Kino Grecia - este probabil cea mai populară loterie de tipul 20/80 din România, având extrageri din 5 în 5 minute
 • Multi Polonia - este tot o loterie de tipul 20 / 80, extragerile având loc de două ori pe zi, la 15:00 și 22:40.
 • Win For Life Italia - are un format atipic de tipul 10 / 20, ceea ce o face foarte populară în rândul jucătorilor care aplică strategii și scheme de joc.
 • Spania Bono - este o loterie de tipul 6/49, exact ca extragerea clasică organizată la noi în țară de Loteria Română.
 • Loto Austria - cel mai popular joc de loto din Austria a fost fondat în 1986 și are un format de tipul 6 / 45.
 • Loto UK - este un joc de loterie clasic, în care jucătorii aleg 6 numere din 59 (1-59).
 • Loto Italia Keno - este o loterie de tipul 20 / 90, cu extrageri din 5 în 5 minute, ceea ce o face foarte populară

Case de pariuri recomandate cu loto

NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1203785W001253
100% până la 500RON
Încasează bonus de 500RON bonus la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
PublicWin
L1172986W000768
200% până la 2.000RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonusul PublicWin de 200% până la 2000RON
Deschide cont
Se aplică T&C
eFortuna
L1160665W000326
200RON
Încasează bonusul Fortuna de 50RON fără depunere + 150RON la depozit - CLICK AICI
Deschide cont
Se aplică T&C
Casa Pariurilor
L1160652W0000306
50 RON fără depunere
Încasează bonusul Casa Pariurilor de până la 50RON fără depunere + 250RON fără risc - CLICK AICI
Deschide cont
Se aplică T&C
Winner
L1193408W001140
100% până la 500RON
Exclusiv PariuriX
Încasează la Winner până la 700 RON bonus + 4 FREEBETS
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C

Te-ar putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+163.2
Câștigate
47
Pierdute
16
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Robert Bozdogescu
+42.55
Câștigate
12
Pierdute
3

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX