Cele 5 loterii din Italia la care să-ți încerci norocul cât mai curând!

2022-02-10 10:57:32 454 0

Italia este una dintre cele mai frumoase țări din întreaga lume și a contribuit la arta și cultura lumii, dar nu numai. În industria jocurilor de noroc a adus zeci de loterii care încep să fie tot mai populare. Pe lângă cea de stat, Italia are câteva versiuni regionale interesante, cu premii atractive, pentru care merită să plasezi măcar un bilet. 

Pariază acum pe cele mai populare loterii italiene cu un bonus atractiv pentru prima depunere!

 

Premii loto la loteriile italiene regionale

Mai jos ai 5 loterii din Italia pe care să le încerci, dacă vrei să ieși din monotonie. Acestea au aproape același format, în care sunt extrase 5 numere, dintr-o mulțime totală de 90. În plus, toate au 7 categorii de câștig în care te poți încadra:

 • Estratto: Premiu pentru când nimerești doar 1 număr corect pe bilet.
 • Estratto Determinato: Premiu pentru când ai ghicit 1 singur număr, dar în ordinea în care a fost selectat aleatoriu în timpul extragerii. 
 • Ambo: Premiu pentru când pe biletul tău ai 2 numere care au fost extrase.
 • Ambetto: Premiu pentru când ai ghicit 2 numere, iar primul este înainte sau după cel de-al doilea.
 • Terno: Premiu pentru 3 numere corect ghicite.
 • Quaterna: Premiu pentru 4 numere corect alese.
 • Cinquina: Jackpot, premiu pentru când toate cele 5 numere sunt cele extrase.

 

Cinci loterii din Italia ce merită încercate

Iată ce este bine să mai știi despre cele 5 loterii regionale din Italia pe care merită să le încerci și la care ai acces ca membru Fortuna!

 • Milano 5/90 a apărut în anul 1871 și a avut prima extragere pe data de 7 ianuarie. Versiunea este regăsită sub mai multe denumiri, precum Giogo Del Lotto Milano sau Lottomatica Milano, după loteria de care aparține. Pentru Milano 5/90 poți să plasezi tichete online oricând, însă ea are evenimente doar în zilele de Mați, de Joi și de Sâmbătă, la ora 21’00.
 • Roma 5/90 este o altă loterie regională din Italia care a apărut tot în 1871. Evenimentele sale au loc seara, la ora 9, de 3 ori pe săptămână. Oricând plasezi un bilet virtual la această loterie, vei putea să selectezi la cazinoul respectiv dacă vrei să participi la extragerea de Marți, de Joi sau de Sâmbătă, dar și data exactă a zilei.
 • Palermo 5/90 are evenimentele în fiecare seară de Marți, Joi și Sâmbătă, la ora 21’00, după fusul orar al României. Dacă ai norocul de a nimeri cea mai bună combinație câștigătoare, vei fi acel 1 din 43.949.268 care a “bătut” toate șansele.
 • Napoli 5/90 este o loterie italienească cu tradiție, care aparține unei regiuni cu o istorie extrem de bogată. Evenimentele acesteia au loc în serile de Marți, Joi și Sâmbătă, în jurul orei 21’00.
 • Genova 5/90 este o altă loterie organizată de Lottomatica, ce are evenimente doar seara la ora 9, în zilele de Marți, de Joi și de Sâmbătă. Poți să plasezi un bilet la aceasta oricând, mai ales pentru că operatorii de jocuri de noroc din România îți lasă libertatea de a alege și extrageri viitoare la care să participi din timp.

Orice loterie ai alege, este vital să nu uiți cât de important este jocul responsabil. Dacă îți stabilești cât timp să petreci online pentru acest hobby și îți stabilești un buget fix, pe care să îl respecți, vei avea parte de experiențe frumoase. Chiar dacă nu obții premii, vei avea parte de adrenalină și emoții, care la un moment dat pot fi însoțite și de un câștig. 

Toate aceste loterii regionale din Italia se regăsesc în portofoliul cazinoului Fortuna. La acest operator ai și alte versiuni, așa că odată ce ți-ai creat și verificat contul de membru, vei avea de unde să alegi. În plus, Fortuna are un program de fidelizare destul de generos, deci poți să îți construiești un mod de joc responsabil, fără să scazi nivelul distracției!

Case de pariuri recomandate cu loto
NetBet
NetBet
Încasează la Netbet 20RON fără depunere + 100% până la 500RON
Superbet
Superbet
Încasează bonusul Superbet de până la 500RON
PublicWin
PublicWin
Încasează bonusul PublicWin de 210% până la 2100RON
eFortuna
eFortuna
Încasează bonusul Fortuna de 100% până la 500RON - CLICK AICI
Casa Pariurilor
Casa Pariurilor
Încasează bonusul Casa Pariurilor de până la 600RON - CLICK AICI

 

Pe ce alte loterii internaționale merită să pariez?

Cele mai populare loterii din România la momentul de față ar fi:

 • Kino Grecia - este probabil cea mai populară loterie de tipul 20/80 din România, având extrageri din 5 în 5 minute
 • Multi Polonia - este tot o loterie de tipul 20 / 80, extragerile având loc de două ori pe zi, la 15:00 și 22:40.
 • Win For Life Italia - are un format atipic de tipul 10 / 20, ceea ce o face foarte populară în rândul jucătorilor care aplică strategii și scheme de joc.
 • Spania Bono - este o loterie de tipul 6/49, exact ca extragerea clasică organizată la noi în țară de Loteria Română.
 • Loto Austria - cel mai popular joc de loto din Austria a fost fondat în 1986 și are un format de tipul 6 / 45.
 • Loto UK - este un joc de loterie clasic, în care jucătorii aleg 6 numere din 59 (1-59).
 • Loto Italia Keno - este o loterie de tipul 20 / 90, cu extrageri din 5 în 5 minute, ceea ce o face foarte populară

Pariază acum pe cele mai populare loterii italiene cu un bonus atractiv pentru prima depunere!

 

Te-ar putea interesa și:

Am peste 7 ani de experienta in Copywriting, pe care i-am dedicat predominant industriei iGaming. De-a lungul timpului, am scris mii de articole SEO care au contribuit la cresterea traficului organic si au ajutat utilizatorii sa isi afle raspunsurile. Focusul continutului meu a fost pe jocuri, operatori si provideri pe care i-am prezentat, descris si analizat. Sunt de parere ca experienta... citeste mai mult

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi