Loteria Română sau pariuri loto la casele de pariuri? Află care sunt diferențele!

2022-01-05 15:46:00 5,1k 0

În ultimii ani tot mai mulți români preferă pariurile pe numere loto la agențiile de pariuri în detrimentul extragerilor clasice oferite de Loteria Română. Însă sunt și destui care încă aleg a doua variantă, și asta pentru că majoritatea din ei nu știu care sunt diferențele între cele două moduri de a juca, și ce avantaje / dezavantaje oferă fiecare mod în parte. De aceea în cele ce urmează voi aprofunda un pic acest subiect.

Pariază online pe loto cu până la 500RON bonus!

loto.jpg

 

Loteria Română

Dacă te duci la orice sucursală Loto Prono, poți juca doar bilete pe extragerile organizate de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker și Noroc Plus. La fiecare extragere biletul de joc are un preț predefinit, iar variantele cu care se poate câștiga sunt și ele decise de către organizator.

De exemplu la Loto 6/49, care este și cea mai populară extragere, un bilet costă 5RON și poți pune pe el șase numere. Vei câștiga anumite sume de bani pentru 3, 4 sau 5 numere corecte (deci sisteme 3/6, 4/6, 5/6), iar dacă nimerești toate cele șase numere vei lua marele jackpot, care uneori poate fi chiar de ordinul milioanelor de euro. Deși pentru 6/6 numere premiul oferit este foarte mare, pentru celelalte variante câștigătoare sunt oferite premii destul de mici raportate la șansele reale de câștig. Din ce știu, dacă îți ies doar 3 numere atunci câștigi numai 30RON.

Poți pune inclusiv bilete cu 7, 8 sau mai multe numere, dar prețul crește considerabil și în cele mai multe cazuri nu prea se merită să joci astfel.

 

Pariuri pe loto la casele de pariuri

Aproape toate casele de pariuri stradale, plus câteva din agențiile trecute din offline în online (poți vedea mai jos care sunt acestea) oferă posibilitatea de a plasa pariuri loto. Din ofertă lipsesc loteriile din România, dar sunt în schimb oferite pariuri pe unele dintre cele mai populare loterii din lume: Grecia Kino, Win For Life, Italia SuperEnalotto 6/90, Euro Millions, Mega Millions etc.

Pentru că joci la case de pariuri, modul de a câștiga și sistemele de joc sunt inspirate din pariurile sportive. Poți miza orice sume dorești, și poți juca orice sistem vrei. De exemplu la o loterie de tipul 6 / 49 poți pune 10RON pe bilet și poți juca sistem 2 / 4 dacă vrei acest lucru. Sau la o loterie de tipul 20 / 80 poți paria 100RON pe un singur număr. De asemenea, poți pune bilete pe 1-2RON cu sistem 4/4, unde toate numerele trebuie să fie câștigătoare pentru a lua ceva. Deci ai libertate deplină în ceea ce privește modul de a juca.

Câștigurile sunt calculate în funcție de șansele reale de câștig. Asta înseamnă că dacă joci la o loterie de tipul 6/49 un bilet ce conține sistemele 3/6, 4/6, 5/6 și 6/6, vei câștiga mult mai mult decât la Loteria Română dacă îți ies 3, 4 sau 5 numere. Pe de altă parte, dacă nimerești toate cele 6 numere, nu vei lua vreun jackpot, ci iei un câștig raportat la probabilitatea reală de câștig. Acest lucru este valabil pentru orice loterie. Deci înainte de a te apuca să te joci la  Mega Millions văzând pe site-uri din străinătate că jackpotul este de sute de milioane de dolari, ia în considerare faptul că tu nu vei putea câștiga niciodată acel jackpot jucând la agenții de pariuri.

 

Loteria Română 6/49 vs pariuri loto la casele de pariuri

Din punctul meu de vedere, singurul avantaj oferit de Loteria Română în detrimentul caselor de pariuri online este acela că poți câștiga o sumă care să îți schimbe viața dacă nimerești toate numerele de pe bilet. Problema este că anual sunt doar câteva persoane din întreaga țară care câștigă astfel de premii. Poți fi tu fix acela? La asta trebuie să te gândești singur. Am văzut cazuri în care unii pariori au nimerit toate cele șase numere la extrageri 6 / 49 de la casele de pariuri, și care au luat în jur de 15,000€ – 30,000€. Pe de-o parte erau mulțumiți cu câștigurile luate, dar pe de altă parte se gândeau că dacă jucau numerele direct la loteriile din respectivele țări, atunci puteau lua câteva milioane de euro. Totuși numărul acestor cazuri este foarte mic.

Mult mai mulți sunt cei care obțin câștiguri decente, iar în aceste situații întotdeauna casele de pariuri vor oferi câștiguri mult mai mari decât sucursalele unei loterii naționale. Mai sunt și alte avantaje oferite de agențiile de pariuri:

  • posibilitatea de a paria zilnic pe zeci de loterii diferite, față de doar câteva extrageri săptămânale oferite de loteria Română.
  • posibilitatea de a paria cu doar câteva minute sau cu 1-2 ore înainte ca o extragere să aibă loc (în funcție de loterie și agenția unde joci).
  • posibilitatea de a paria online, din confortul casei tale sau direct de pe telefon / tabletă.
  • posibilitatea de a personaliza biletul de pariuri exact în ce mod dorești (poți juca orice miză și orice sistem îți trece prin cap).

 

Ce case de pariuri online oferă pariuri loto?

Case de pariuri recomandate cu loto
NetBet
NetBet
Încasează la Netbet 20RON fără depunere + 100% până la 500RON
Superbet
Superbet
Încasează bonusul Superbet de până la 500RON
PublicWin
PublicWin
Încasează bonusul PublicWin de 210% până la 2100RON
eFortuna
eFortuna
Încasează bonusul Fortuna de 100% până la 500RON - CLICK AICI
Casa Pariurilor
Casa Pariurilor
Încasează bonusul Casa Pariurilor de până la 600RON - CLICK AICI

Te-ar mai putea interesa și:

Autor

Sunt cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 8 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankroll-ul, câștigurile, dar și... citeste mai mult

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi