1. Home »
 2. Loto »
 3. Loteria Română în versiunile 6/49, 5/40 și Joker, cu jocurile Noroc, Super Noroc și Noroc Plus

Loteria Română în versiunile 6/49, 5/40 și Joker, cu jocurile Noroc, Super Noroc și Noroc Plus

Baicu Marius
Baicu Marius

2024-01-10 10:41:00

image Loteria Română în versiunile 6/49, 5/40 și Joker, cu jocurile Noroc, Super Noroc și Noroc Plus

Loteria Română activează de peste 115 ani, făcând deja parte din tradiția națională. Aceasta a devenit extrem de cunoscută datorită versiunii sale de 6/49, însă, în portofoliul său se află și alte loterii extrem de interesante. 

Biletele pentru toate acestea se pot juca/depune doar fizic, iar online pot să fie realizate simulări pentru a afla dacă în evenimentele trecute ai fi avut norocul de a nimeri combinații câștigătoare. Premiile înregistrate la Loteria Română au ajuns să fie atât de mari încât au fost anunțate de multe ori și în străinătate. 

Citește în ocntinuare pentru a vedea prin ce se caracterizează versiunile de lotto de la Loteria Română, dar și ce investiție ar fi necesară!

Joacă online la cele mai tari loterii internaționale din lume cu un bonus atractiv de bun venit!

Primele 5 bilete sunt GRATIS, din partea casei!


Loteria Română 6/49 și opțiunea Noroc

Cele două tipuri de lotto sunt interconectate, însă pentru a fi mai corecți în exprimare, Noroc se joacă doar pe un bilet 6/49. Ce presupune fiecare în parte? 

Loteria 6/49 

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute din România și presupune extragerea aleatorie a 6 numere din intervalul 1-49. Opțiunile se trec pe un bilet special, fizic, care este ulterior înregistrat. Prețul unei variante simple este de 5 RON, plus 0,5 RON tichetul. Pe un talon de joc se pot trece 3 seturi, construind astfel un bilet complex. 

Pentru a obține unul dintre premii, este nevoie să ghicești minim 3 numere dintre cele extrase, astfel încât să te încadrezi într-una dintre cele 4 categorii. Evenimentele loteriei 6/49 au loc în fiecare săptămână, doar în zilele de Joi și de Duminică. 

Loto 6/49 se poate juca numai prin depunerea unui cupon de marcaj fizic. În locul lui vei primi o chitanță care are rolul unui bilet de joc, aceasta fiind singura dovadă acceptată când vrei să îți revendici premiul, dacă ești un fericit câștigător. Rezultatele sunt anunțate la televizor, dar sunt și postate pe site-ul Loteriei Naționale Române.

Noroc

Opțiunea Noroc este direct legată de loteria 6/49. După ce ți-ai făcut selecțiile pentru loteria principală, când depui tichetul la terminal, înainte să-ți fie emisă chitanța, pe ecranul terminalului vor fi afișate 7 cifre, într-o ordine aleatorie. Acesta este numărul denumit “Noroc”. Dacă dorești, poți să optezi pentru mai multe numere Noroc, maximul acceptat per o serie de joc fiind de 64.000 numere. Cele solicitate suplimentar sunt consecutive, toate începând cu numărul ales aleatoriu și afișat de terminal.

Toate numerele înregistrate în categoria Noroc vor fi încadrate într-o extragere separată de 6/49. În total, există 7 categorii de premii:

 • Primele 5 categorii presupun ghicirea ultimelor 3 / 4 / 5 / 6 cifre ale numărului.
 • Ultimele 2 categorii presupun ghicirea întregului număr, plus/minus 3.

Extragerile pentru Noroc au loc în aceleași zile ca cele pentru 6/49, adică în fiecare Joi și Duminică. Prețul tichetului este de 3 RON pentru o variantă simplă, pe lângă prețul unui cupon de marcaje pentru loteria principală.

Joacă online la cele mai tari loterii internaționale din lume cu un bonus atractiv de bun venit + primele 5 bilete sunt GRATIS!


Loteria Română 5/40 și opțiunea SuperNoroc

Chiar dacă loto 5/40 nu este la fel de mediatizată, aceasta face parte din portofoliul Loteriei Române din 1995. Asemenea loto 6/49, are o opțiune extra, jocul SuperNoroc. Iată ce este bine să știi despre fiecare în parte. 

Loteria 5/40

Dacă vrei să îți încerci norocul la loteria 5/40 este important să știi că ai o șansă în plus de câștig. Spre deosebire de alte variante de loto, pe un bilet simplu ai de ales 5 numere, iar în total sunt extrase 6 numere. Premiile se împart în 3 categorii:

 • Toate numerele, din primele 5 extrase.
 • Toate numerele, din toate cele 6 extrase.
 • Patru din toate cele 6 extrase.

Extragerile au loc în fiecare zi de Joi și de Duminică, iar rezultatele sunt afișate online, dar evenimentele sunt și transmise la televizor. 

Prețul unui cupon simplu, unde alegi o singură combinație de 5 numere, este de 3 RON, plus costul tichetului, încă 0.5 RON. Ai posibilitatea ca pe un bilet să ai cel mult 4 variante. Tichetele se plasează ca cele pentru 6/49 - cuponul de marcaje se depune la un terminal, iar în locul său este eliberată o chitanță care reprezintă actul pe baza căruia se eliberează câștigul, dacă este cazul.

SuperNoroc

Acest joc este disponibil doar pentru persoanele care plasează un cupon de marcaje pentru loto 5/40. În momentul când tichetul principal este introdus în terminal, pe ecran va apărea un număr format din 6 cifre așezate aleatoriu, ce reprezintă numărul SuperNoroc. Poți alege să joci unul sau mai multe astfel de numere, maximul admis fiind de 64.000 intrări per sesiune. Numerele generate ulterior sunt consecutive celui afișat inițial.

Pentru jocul Super Noroc poți să te folosești inclusiv de cuponul de marcaje pentru loto 5/40. În partea de jos a tichetului există un câmp special, format din două secțiuni, una cu numere de la 1 la 8, una cu cifrele 5, 8, 10 și 20, care reprezintă un factor de multiplicare. Alegerile pe care le faci aici vor fi menționate pe chitanță. 

În total, există 5 categorii de câștiguri, în funcție de cât de multe numere ghicești. Pentru a obține cel mai mic premiu, va fi nevoie să ai primele 2 sau ultimele 2 cifre în ordine.

Extragerile au loc tot în fiecare Joi și fiecare Duminică. Prețul unei variante simple de Super Noroc este de 1 RON, prețul final al biletului fiind calculat și în funcție de câte variante joci la loto 5/40.

Joacă online la cele mai tari loterii internaționale din lume cu un bonus atractiv de bun venit + primele 5 bilete sunt GRATIS!


Joker și Noroc Plus

În anul 2000, Loteria Română și-a completat portofoliul cu loto Joker. Aceasta se joacă pe un tichet special, pe care poți face selecții și pentru jocul Noroc Plus. Iată în următoarele rânduri ce este important să știi despre ele.

Joker

Loteria Joker are un regulament aparte. Există două seturi pe care poți juca, un set având 2 grupe de numere. Din fiecare poți selecta minim 5 numere cuprinse în intervalul 1-45, plus minim 1 din intervalul 1-20, care reprezintă Joker-ul. Toate acestea duc la crearea a 8 categorii de câștiguri, cel mai mic implicând ghicirea unui singur număr din intervalul 1-45, plus Joker-ul.

Extragerile au loc în fiecare săptămână, mai exact în fiecare zi de Joi și de Duminică. Pentru a participa este nevoie să completezi un cupon de marcaje Joker, al cărui cost este de 4 RON pentru o variantă simplă. Ulterior, acesta trebuie scanat pentru ca în locul său să primești o chitanță, documentul pe care îl vei folosi să îți revendici premiul, dacă ești un fericit câștigător.

Noroc Plus

Dacă vrei o provocare suplimentară, jocul Noroc Plus este o alegere bună. Acesta este disponibil doar pentru persoanele care joacă un bilet la loto Joker. Când înregistrezi cuponul pentru loteria principală, vei primi un cod format din 6 cifre așezate aleatoriu. Acestea reprezintă numărul Noroc Plus. Regulile sale sunt destul de asemănătoare cu cele de la jocurile Noroc și Super Noroc.

Diferența majoră este că este valabil doar pentru loteria Joker, dar și că prețul unei variante simple de Noroc Plus costă 2 RON.

Joacă online la cele mai tari loterii internaționale din lume cu un bonus atractiv de bun venit!

Primele 5 bilete sunt GRATIS, din partea casei!

 

Care sunt cele mai tari oterii internaționale pe care merită să pariez?

Cele mai populare loterii din România la momentul de față ar fi:

 • Kino Grecia - este probabil cea mai populară loterie de tipul 20/80 din România, având extrageri din 5 în 5 minute
 • Multi Polonia - este tot o loterie de tipul 20 / 80, extragerile având loc de două ori pe zi, la 15:00 și 22:40.
 • Win For Life Italia - are un format atipic de tipul 10 / 20, ceea ce o face foarte populară în rândul jucătorilor care aplică strategii și scheme de joc.
 • Spania Bono - este o loterie de tipul 6/49, exact ca extragerea clasică organizată la noi în țară de Loteria Română.
 • Loto Austria - cel mai popular joc de loto din Austria a fost fondat în 1986 și are un format de tipul 6 / 45.
 • Loto UK - este un joc de loterie clasic, în care jucătorii aleg 6 numere din 59 (1-59).
 • Loto Italia Keno - este o loterie de tipul 20 / 90, cu extrageri din 5 în 5 minute, ceea ce o face foarte populară

Case de pariuri recomandate cu loto

NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1203785W001253
100% până la 500RON
Încasează bonus de 500RON bonus la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
PublicWin
L1172986W000768
200% până la 2.000RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonusul PublicWin de 200% până la 2000RON
Deschide cont
Se aplică T&C
eFortuna
L1160665W000326
200RON
Încasează bonusul Fortuna de 50RON fără depunere + 150RON la depozit - CLICK AICI
Deschide cont
Se aplică T&C
Casa Pariurilor
L1160652W0000306
50 RON fără depunere
Încasează bonusul Casa Pariurilor de până la 50RON fără depunere + 250RON fără risc - CLICK AICI
Deschide cont
Se aplică T&C
Winner
L1193408W001140
100% până la 500RON
Exclusiv PariuriX
Încasează la Winner până la 700 RON bonus + 4 FREEBETS
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C

Te-ar putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+163.2
Câștigate
47
Pierdute
16
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Robert Bozdogescu
+42.55
Câștigate
12
Pierdute
3

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX