Keno online - reguli joc, tipuri de keno, strategii și sfaturi utile

12,2k 0

Keno online - află tot ce trebuie să știi despre unul dintre cele mai vechi jocuri de noroc din lume. Află care sunt regulile de joc, descoperă tipurile de keno disponibile, și vezi cum poți juca keno pe internet. Tot în acest articol te așteaptă și strategii, sisteme, scheme de joc și sfaturi utile care te vor ajuta să îți mărești șansele de câștig. 

Pariază acum pe loterii de tipul Keno la operatorul recomandat!

 

KENO ONLINE - CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTTICOL?

 1. În ce constă jocul de Keno?

 2. Tipuri de Keno online
  2.1 Loterii internaționale
  2.2 Sloturi video de tip Keno
  2.3 Jocuri de tip Bingo

 3. Strategii de joc, sisteme și sfaturi pentru keno online

 

1. ÎN CE CONSTĂ JOCUL DE KENO?

Jocul de keno este un tip de loterie la care de regulă se extrag 20 de numere din 80 (20/80), dar mai nou au apărut și alte tipuri de keno precum 20/70 sau 20/62. În funcție de țara în care au loc extragerile, jocul poate purta și numele de ”kino”, dar este practic același lucru.

Sunt sigur că mulți nu știți asta, dar keno este unul dintre primele jocuri de noroc inventate vreodată, și probabil și cel mai vechi tip de loterie. Oamenii de știință au găsit dovezi cu urme de bilete de keno care datează din Dinastia Han chineză (din jurul anilor 205 - 187 I.H). Ei sunt de părere că această loterie antică a contribuit la finanțarea construcției Marelui Zid Chinezesc, guvernul redirecționând aproape întreg profitul acumulat către acesta (ce rămânea după plata câștigurilor). De altfel și jocul de bingo se trage oarecum tot din cel de keno, deși este drept că există diferențe evidente între cele două tipuri de gambling. 

 

2. TIPURI DE KENO ONLINE

Dar cum jucăm jocuri de keno pe internet? Există 3 metode principale. Prima ar fi să pariem online la loterii internaționale de tip keno, a doua ar fi să jucăm sloturi video care simulează jocuri de keno, iar a treia (dacă o putem numi așa) ar fi să ne reorientăm către jocul de bingo. Despre fiecare din aceste variante voi vorbi mai jos. 

 

2.1 Loterii internaționale

Loteria Română nu organizează astfel de jocuri, dar sunt loterii din alte țări care o fac, și la care inclusiv românii pot juca prin intermediul caselor de pariuri. Dacă am fi jucat direct la loteria respectivă, atunci ar fi trebuit să optăm pentru tipuri de bilete specifice. Câștigurile ar fi fost foarte mari pentru variantele de top, și destul de mici pentru variante secundare. Deci e cam la fel ca la Loto 6 din 49 de la Loteria Română. Nimerești toate numerele și devii milionar, dar care sunt oare șansele? Nimerești mai puține numere, tot iei ceva bani, dar oricum nu suficient raportat la probabilitatea reală de câștig.

La o casă de pariuri poți paria orice sistem îți trece prin cap, cu mențiunea însă că nu poți adăuga mai mult de 15 - 16 numere pe bilet, și nici nu poți selecta mai mult de 8-9 în aceeași combinație (limita poate diferi de la agenție la agenție). Deci sistemul maxim pe care îl poți juca este în jurul la 8 / 15 sau 9 / 16, dar la fel de bine poți juca și sisteme precum 2/4, 3/5, 6/7 sau orice îți trece prin cap (chiar și pariuri pe un singur număr dacă dorești acest lucru).

Câștigurile oferite sunt raportate la probabilitatea reală de câștig ale respectivei variante. La o loterie 20/80 un număr va avea o cotă de 3.80 - 4.00. În funcție de această valoare și sistemul jucat se calculează cota per combinație (vezi AICI cum sunt calculate cotele pe bilete sistem). Cu cât cota este mai mare, cu atât și câștigul este mai consistent, dar și șansele ca biletul să iasă sunt mai mici. Deci toate variantele sunt la fel de rentabile din punct de vedere matematic.

 

Care sunt cele mai populare loterii de tip Keno?

 • Grecia Keno (20/80) - este cu siguranță loteria la care joacă cei mai mulți români. Și într-un fel nu ar trebui să ne mire, pentru că au loc extrageri din 5 în 5 minute pe întregul parcurs al zilei, deci practic poți paria pe o extragere în orice moment. Iar în maxim 15 minute de la terminarea extragerii afli și rezultatele. Această extragere poate fi găsită la orice agenție (online sau offline) care oferă pariuri loto, dar unele oferă doar extrageri din 15 în 15 minute. 

 • Polonia Multi Loto (20/80) - deși numele nu conține cuvântul ”Keno”, este același tip de extragere ca la Grecia Keno.  Au loc două extrageri pe zi: ”Polonia Multi 1” la ora 15:00 și ”Polonia Multi 2” la 22:40. Și această loterie este foarte populară în România.

 • Letonia Keno (20/62) - au loc 3 extrageri pe zi, la orele 11:30, 15:30 și 19:30, purtând și nume diferite: ”Keno D”, ”Keno E” și ”Keno M”.

 • Franța Keno (20/70) - au loc extrageri de două ori pe zi, la 14:30 și 21:30.  S-ar putea să aștepți ceva mai mult până să afli rezultatele.

 • Italia Keno (20/90) - au loc extrageri din 5 în 5 minute, dar vezi că nu e chiar la toate agențiile. Am găsit-o totuși la PublicWin.

 • Slovacia eKlubKeno (20/80) - aceeași poveste, extragerile sunt din 5 în 5 minute dar nu găsim loteria chiar peste tot. 

Descoperă acum articole și tutoriale utile despre pariuri pe loto!


Agenția recomandată pentru pariuri loto online

Dintre casele de pariuri online recomandate de PariuriX.com, cea pe care o recomandăm pentru keno online și pariuri pe alte tipuri de loterii este Superbet. În ofertă găsim loterii de tip Keno din țări precum Grecia, Polonia, Italia, Slovacia, Franța, Letonia, Finlanda, dar și o loterie din SUA : Keno Washington Daily. Pe lângă faptul că are în ofertă extrageri din foarte multe țări, oferă și o varietate largă de metode de plată astfel încât îți va fi ușor să efectuezi un depozit. Poți depune bani chiar și din locații stradale proprii! Agenția vine des și cu multe promoții pe loto care te pot ajuta să îți sporești câștigurile sau să recuperezi o parte din pierderi. Așa că recomand să arunci un ochi peste pagina lor de oferte.

Dacă vrei să vezi care din aceste agenții este mai potrivită, sau pentru a afla ce oferă fiecare pe partea de loto, recomand să citești articolul: ”Unde putem paria pe numere loto online?

Pariază acum pe cele mai populare loterii de tip keno din lume!

 

2.2 Sloturi video de tip Keno

Nu voi vorbi prea mult despre această variantă pentru că eu unul nu am reușit să găsesc vreun slot Keno la vreunul din operatorii licențiați în România. Pe vremuri erau destul de mulți care ofereau așa ceva, dar de când licența ONJN a devenit obligatorie, operatorii au redus considerabil numărul de jocuri oferite, iar astfel au dispărut sloturile Keno. Dacă totuși știi vreun site licențiat ONJN care oferă așa ceva și care mi-a scăpat mie, poți să ne spui printr-un reply mai jos. Oricum mie unul nu mi-au plăcut niciodată în mod deosebit astfel de jocuri ținând cont că ele sunt simulate de un calculator, iar payout-ul este și el unul controlat.

 

2.3 Jocuri de tip bingo

Jocul de bingo poate fi considerat o rudă a jocului de keno, deși ar fi oarecum incorect să spunem că este unul și aceleași. Regulile sunt diferite, asta e clar. La bingo ai un bilet cu numere alese aleatoriu de sistem (deci nu le alegi tu ca la keno), și ești în competiție directă cu alți jucători. Se extrag bile până când cineva reușește o linie, două linii sau bingo (adică să completezi întregul bilet). Doar primul jucător care nimerește una din cele 3 variante ia premiul pentru respectiva variantă, iar singura situație în care pot fi mai mulți câștigători la o variantă este aceea în care doi sau mai mulți jucători reușesc simultan o linie / 2 linii / bingo.

Acest sistem de joc face ca jocul de bingo să fie foarte popular la nivel mondial. Vorbim de un joc multiplayer interactiv, dacă îl putem numi așa. Aici știi sigur că cineva va câștiga, deci nu prea ai cum să fii ”furat” de casă. Și adrenalina este mai mare, mai ales atunci când rămâi într-un singur număr și speri să vină înainte de a ieși altui jucător. 

Acum, am pentru tine o veste proastă și una bună. Vestea proastă este că în România există un singur operator licențiat care are o cameră de bingo. Vestea bună este că vorbim despre Unibet.ro (D.ONJN 1564/25.08.2016), unul din cele 5 site-uri de gambling recomandate de PariuriX.com. De altfel este și agenția votată de către cei mai mulți utilizatori PariuriX în topul nostru de popularitate, semn că foarte multe persoane aleg să se joace aici. De fapt ar mai fi încă unul, Vlad Cazino, dar aparține tot de Unibet și pune la dispoziție practic aceleași săli de joc.

Dacă te-am făcut curios și vrei să îți încerci norocul la bingo, atunci am câteva articole pe care le recomand în mod deosebit: 

Deschide cont și joacă la singura cameră de bingo online licențiată în România!

 

3. STRATEGII DE JOC, SISTEME ȘI SFATURI PENTRU KENO ONLINE

Ar fi destul de mult de discutat, și nu are rost, pentru că am mai prezentat pe larg strategii, sisteme și sfaturi în multe alte articole. Așa că uite cum facem. Îți voi da link-uri de la acele articole, iar dintr-un singur click poți accesa exact ce te interesează. Stai liniștit, nu te trimit după cai verzi pe pereți, ajungi rapid la ceea ce cauți. 

ATENȚIE! Nici una din strategiile / sistemele / schemele / sfaturile prezentate nu asigură câștiguri garantate! Ele te pot ajuta să îți mărești șansele de câștig și să joci mai calculat, dar cam atât. Jocul de keno este doar un joc de noroc și trebuie tratat ca atare. Joacă responsabil și nu investi mai mult de 10% din salariul lunar în această activitate. Dacă te confrunți cu probleme de joc apelează la jocresponsabil.ro!

 • Pariuri loto - Strategii și sfaturi pentru șanse mai mari de câștig - la capitolul 5 al acestui articol vei găsi strategii cu miză variabilă în funcție de rezultatele precedente, un sistem bazat pe probabilități matematice, dar și câteva scheme loto. La capitolul 6 te așteaptă și câteva sfaturi pe care chiar ar trebui să le urmezi. Articolul se referă la extrageri loto în general, dar sfaturile și strategiile de acolo pot fi implementate fără probleme și la extragerile Keno.

 • Strategie simplă loto - este o strategie propusă pe forumul nostru de discuții de un utilizator PariuriX, ea strângând peste 130,000 de vizualizări și 70 de comentarii, deci ar trebui să arunci un ochi.

 • Strategii și scheme loto la Grecia Kino - așa cum spune și numele, întreg articolul se concentrează pe strategii și scheme de joc la Grecia Kino, care pot fi implementate și la alte loterii de tipul 20 / 80 și nu numai.

 • Strategia pe numere loto ( Polonia Multi 1 20-80) ( 4 numere) - o nouă strategie propusă pe forumul PariuriX, cu peste 200,000 de vizualizări și 250 de comentarii. Este o strategie foarte populară cu care mai mulți utilizatori ai comunității noastre au avut rezultate bune.

 • Loto Polonia Multi 1 și 2 - 20/80 - sfaturi și strategii de câștig - la capitolul 3 al acestui articol poți găsi câteva strategii bazate pe mize progresive, în timp ce la capitolul 4 te așteaptă un sistem bazat pe probabilități matematice. Articolul este încheiat cu câteva sfaturi utile. 

Joacă acum la casa de pariuri online recomandată de PariuriX.com!


Te-ar mai putea interesa și: